reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
Ja miałam koszulę zapinaną na guziczki Do porodu przez całą długość a potem tylko na biuście ... Super mi się sprawdziły . Nic nie wystawało bo jak trzeba było to się zapięłam .. No i nie były ciążowe tylko zwykłe ;-)

mnie uratowała właśnie taka najzwyklejsza koszula rozpinana do pasa - inaczej bym chyba świra dostała z tymi napkami drażniącymi i tak obolałe piersi :sorry2:

dziewczyny jak jest juz temat koszul do karmienia to czy w szpitalu trzeba miex koszulę czy mozna mieć piżamkę spodnie z bluzką która nadaje sie do kramienia?? Bo ja normalnie nie trawie koszul do spania :/ nie wiem czemu ale muszę miec długię spodnie do spania bo inaczej nie zasne, bede sie wiercic itp a jak przyjdzie mi byc w koszuli to chyba szlak mnie trafi :p

Ja po porodzie byłam cała obolała, że ledwo dawałam rade na leżąco sobie podkłady zmieniać:zawstydzona/y: potem zakałdałam majtasy jednorazowe, żeby jakos do łazienki się dokulać (na szczęście nie były zakazane) -w spodniach kompletnie siebie nie wyobrażałam... A jak na wyście przyszło mi ubrać spodnie, to myslałam, że oszaleję, bo bałam się, że będą mnie w najbardziej obolałych miejscach uciskać...

Pinula super wyglądasz w tych spodniach :tak:

Tunia z tego co pamiętam Ty tylko cwyilny bierzesz, tak? Mi się nieco jaśniejsze kolory podobają, ale sukienka jest fajna i spokojnie na niejedna okazję by była ;-)

Ostatnia edycja:
No wlasnie o to mi chodzilo nie lubie satyny, a wygoda jest dla mnie najwazniejsza tym bardziej ze to cywilny mysle ze bedzie ok :)

ivi- ale to, ze kolezance zostawili kawalek łozyska to jest zaniedbanie jeszcze z sali porodowej, ze jej dobrze nie wyczyscili po porodzie, wiec akurat miala szczescie, ze jej to przy ogladaniu krocza na sali (co dziwne zreszta) odkryli.
ja nie mowie, ze nie maja kontrolowac, tylko mozna to robic w zabiegowym przeciez, skoro obchod z zagladaniem jest raz dziennie to rownie dobrze mozna raz dziennie te, ktore sa chodzace badac w zabiegowym, a nie na sali, albo jeszcze inaczej...na kazdej sali powinien znajdowac sie parawan, przesunac parawan i niech sobie zagladaja wtedy,a nie na sali iles tam osobowej i najczesciej przy otwartych drzwiach, dla mnie to jest nie ludzkie traktowanie pacjentek, zero szacunku dla naszej intymnosci....ale to temat rzeka jak dla mnie, a to nie to miejsce.

tunia
- Pinula wstawila przepiekna sukienke!!! bardzo ładna i tania, mnie tez sie wydaje, ze ta lub podobna, ale w tym stylu, bylaby lepsza.
chociaz moze tamta z jakimis dodatkami, bukiecikiem stworzy fajna calosc. szukaj cos jeszcze i podrzuc, poogladamy , no chyba,ze jestes juz zdecydowana i zmawiasz.

ajako - masz racje, nawet nie odkryli tego przy obchodzie tylko ona już do domu wróciła i się coraz gorzej czuła.. to dlugi temat..
Co do "podglądania" - masz racje, parawan albo chociaż jakieś minimum intymności przy tym powinno być. A i jeszcze jedno pytanie - u was nie wypraszali odwiedzających na czas obchodu? bo u nas tak..

a nie to oczywiscie, ze tak, wypraszali jak najbardziej, ale drzwi otwarte, a tam pelno ludzi łaziło po korytarzu. Jak dla mnie to ten szpital byl ogolnie zbyt otwarty, odwiedzajacy przychodzili kiedy chcieli, a w sobote to istny cyrk, dzikie tlumy z dziecmi nawet, telefony odbierali i chodzili z nimi po korytarzu, przegiecie max. Dobrze, ze ja w niedziele wychodzilam, bo juz mialam dosyc.

Bardzo mi się podobają te zestawy łóżeczka dla niuni z przyborami wszystkimi, ceny według mnie nie są aż tak bardzo wygórowane a wam jak sie podobają??
ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE ŚLICZNA POŚCIEL BALDACHIM+GRAT. (1827910077) - Aukcje internetowe Allegro
ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE GRYKA ŚLICZNA POŚCIEL + GRATISY (1827911664) - Aukcje internetowe Allegro
w obydwu linkach ejst prawie to samo tylko ze w tym drozszym jest materac gryka-pianka i dodatkowe poszewki na podusie i kołderkę i dodatkowo rożek :)

a tutaj znalazłam jeszcze wersję oszczędniejszą
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-komplet-posciel-materac-i1834303640.html

ale to akurat mi sie tak oooo podoba

Ostatnia edycja:
Tunia sukienka ładna i jak dla mnie może być . Ja nie lubię typowych ślubnych sukienek ;-) Tylko nie wiem czy ten fason na ciążowym brzuszku będzie dobrze wyglądać ..
Koleżanka ostatnio brała ślub i miała taką "nieślubną" sukienkę

Ajako masz dużo racji , choć z własnego doświadczenia uważam że odkrywanie się przed lekarzami nie było aż takie poniżające ( oni tak mnie obtoczyli że byli jak parawan :-)) a inni i tak byli wypraszani z sali . U nas zamykali też drzwi . Natomiast dużo gorsze było dla mnie karmienie piersią w obecności tłumu wujków , mężów i innych ludzi którzy całymi dniami przesiadali na sali :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry