reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
lastpetunia ja mam ten sam problem :)Nie zasne bez spodni od pizamy :)Charakter mam okropny wiec pewnie zrobie tak jak mi bedzie pasowalo :)Bede miala i majtki i spodnie :)

Tunia nie nastawiała bym się jednak na Twoim miejscu bo może się okazać że w majtach Ci po prostu nie wygodnie . Zwłaszcza jak będziesz po nacięciu i rana Ci się będzie goić ;-)

no prosze, a moj maz mowi, ze jestem dziwna, bo lubie spac w majtasach;-):-D

ja wiem, ze to nieodpowiedni watek, ale serio dziewczyny jestem w szoku, ze jeszcze tak robia w szpitalach....chociaz...chociaz..teraz sobie przypominam, ze moja rane po cieciu tez ogladali, ale nie przypominam sobie, zeby zagladali innym pacjentkom po naturalnym porodzie, pod koldre, serio.
a wiekszosc lezala jednak na kolderce, bo taki upal byl, wiec byly laski po porodzie, ktore lezaly normalnie w pizamach nie tylko w koszulkach i nikt im nie kazal sciagac galotkow do ogladania krocza na obchodzie.

wracajac do tematu koszul....ja mialam najdurniejsza koszule pod sloncem:-D, ale wtedy chyba takie byly na topie, bo sporo babek mialo takie, przez te dziury do karmienia wylazily cale cycochy:-D ja osobiscie wzielam ze soba taka mala koszulke i ona uratowala mi zycie, ale te ktore nie mialy to swiecily sutkami jak nic:-D

teraz te koszule to jakies superowe sa!szkoda, ze nie musze sobie kupic:-D

to niestety trzeba jakos bedzie wytrzymac te kilka dni chociaz szlak mnie trafi :/ ehhh zreszta zobaczymy bo moze cc bedzie a nie naturalnie.

u mnie majty, spodnie długie musza byc i bluzka to strój do spania i tak jak juz napisałam nie wyobrazam sobie innego :p ale w tkim razie koszule trzeba bedzie przebolec :))

Witam
Przepraszm że dopiero teraz ale wiecie, weekend zjazd, po zjeżdzie poniedizałek dochodsze do siebie i cieżko mi sie do czegoś zabrac.
Jeszcze raz wklejeam link do tych spodni SPODNIE CIĄŻOWE KOKARDA RURKI rozm. XS (1822706361) - Aukcje internetowe Allegro

Zdjęcia są kiepskie. To znaczy spodnie kiepsko wyglądają bo są pomięte po całym diu siedzenia na wykładach. Poza tym mój mąz nie umie robic zdjęc a sama sobie nie potrafiłam zrobic. I przepraszam za bałagan na trzecim zdjęciu. Ale taki właśnie zastaje dom jak wracam ze szkoły :p

Załączniki

• P9270577.jpg
    P9270577.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 63
  • P9270578.jpg
    P9270578.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 56
  • P9270581.jpg
    P9270581.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 52
  • P9270582.jpg
    P9270582.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 52
  • P9270584.jpg
    P9270584.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Pinula- podziekowal za sliczne foty! tyleee czekania, a tu sie okazuje, ze musialam pomylic Twoje zakupy z kims innym, ale gapa ze mnie:-D
to jasne, ze nigdy nie kupie, ani nie zaloze takich spodni, za tlusta jestem zdecydowanie:tak::tak: ale Ty wygladasz swietnie!!
a z balaganem to nie przeginaj, masz bardzo czystko w domku, a ze wyrko nie poscielone eee tam sama tak czesto zostawiam, zwlaszcza jak wiem, ze sama nie wejde do sypialni przez caly dzien :-D:-D

no ale na zdjęciu z bałaganem to się mój brzuszek powinien rzucac w oczy a nie bałagan :p Bo go widac :D Sama go już widze :D sia la la sia la la

u nas codziennie kontrolowali stan krocza;) i w sumie prawidłowo - muszą sprawdzać i jak się goi i jak wyglądają odchody poporodowe.. Koleżance tego nie dopilnowali i prawie się przekręciła (okazło się że kawałek łożyska został w macicy i było już niebezpiecznie... )

Ja na porodówkę wezmę tym razem koszulę rozpinaną po całości albo na sznureczki wiązaną (poprzednio ciągle na golasa biegałam po pokoju, bo nie wyobrażałam sobie zakładać przez głowę czegokolwiek.. ) A do szpitala koszulki muzzy (świetna jakość i super rozwiązania "cyckowe").
Co do piżamek - jeśli któraś nie umie sobie wyobrazić spania bez spodni, to może uda się wam "przechytrzyć" - czyli spodnie/gacie (byle luźne!!! żeby rana mogła oddychać!!) mieć przez większość czasu, a jak będzie szedł obchód to zdejmować :)

co do koszulek rozpinanych na cyckach - miałam takie, ale też wszyłam napki bo doczytałam że cycuchy z nich wychodzą;)

reklama
Do góry