reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
lastpetunia ja mam ten sam problem :)Nie zasne bez spodni od pizamy :)Charakter mam okropny wiec pewnie zrobie tak jak mi bedzie pasowalo :)Bede miala i majtki i spodnie :)

Tunia nie nastawiała bym się jednak na Twoim miejscu bo może się okazać że w majtach Ci po prostu nie wygodnie . Zwłaszcza jak będziesz po nacięciu i rana Ci się będzie goić ;-)

no prosze, a moj maz mowi, ze jestem dziwna, bo lubie spac w majtasach;-):-D

ja wiem, ze to nieodpowiedni watek, ale serio dziewczyny jestem w szoku, ze jeszcze tak robia w szpitalach....chociaz...chociaz..teraz sobie przypominam, ze moja rane po cieciu tez ogladali, ale nie przypominam sobie, zeby zagladali innym pacjentkom po naturalnym porodzie, pod koldre, serio.
a wiekszosc lezala jednak na kolderce, bo taki upal byl, wiec byly laski po porodzie, ktore lezaly normalnie w pizamach nie tylko w koszulkach i nikt im nie kazal sciagac galotkow do ogladania krocza na obchodzie.

wracajac do tematu koszul....ja mialam najdurniejsza koszule pod sloncem:-D, ale wtedy chyba takie byly na topie, bo sporo babek mialo takie, przez te dziury do karmienia wylazily cale cycochy:-D ja osobiscie wzielam ze soba taka mala koszulke i ona uratowala mi zycie, ale te ktore nie mialy to swiecily sutkami jak nic:-D

teraz te koszule to jakies superowe sa!szkoda, ze nie musze sobie kupic:-D

to niestety trzeba jakos bedzie wytrzymac te kilka dni chociaz szlak mnie trafi :/ ehhh zreszta zobaczymy bo moze cc bedzie a nie naturalnie.

u mnie majty, spodnie długie musza byc i bluzka to strój do spania i tak jak juz napisałam nie wyobrazam sobie innego :p ale w tkim razie koszule trzeba bedzie przebolec :))

Witam
Przepraszm że dopiero teraz ale wiecie, weekend zjazd, po zjeżdzie poniedizałek dochodsze do siebie i cieżko mi sie do czegoś zabrac.
Jeszcze raz wklejeam link do tych spodni SPODNIE CIĄŻOWE KOKARDA RURKI rozm. XS (1822706361) - Aukcje internetowe Allegro

Zdjęcia są kiepskie. To znaczy spodnie kiepsko wyglądają bo są pomięte po całym diu siedzenia na wykładach. Poza tym mój mąz nie umie robic zdjęc a sama sobie nie potrafiłam zrobic. I przepraszam za bałagan na trzecim zdjęciu. Ale taki właśnie zastaje dom jak wracam ze szkoły :p

Załączniki

• P9270577.jpg
    P9270577.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 66
  • P9270578.jpg
    P9270578.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 59
  • P9270581.jpg
    P9270581.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 55
  • P9270582.jpg
    P9270582.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 55
  • P9270584.jpg
    P9270584.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Pinula- podziekowal za sliczne foty! tyleee czekania, a tu sie okazuje, ze musialam pomylic Twoje zakupy z kims innym, ale gapa ze mnie:-D
to jasne, ze nigdy nie kupie, ani nie zaloze takich spodni, za tlusta jestem zdecydowanie:tak::tak: ale Ty wygladasz swietnie!!
a z balaganem to nie przeginaj, masz bardzo czystko w domku, a ze wyrko nie poscielone eee tam sama tak czesto zostawiam, zwlaszcza jak wiem, ze sama nie wejde do sypialni przez caly dzien :-D:-D

no ale na zdjęciu z bałaganem to się mój brzuszek powinien rzucac w oczy a nie bałagan :p Bo go widac :D Sama go już widze :D sia la la sia la la

u nas codziennie kontrolowali stan krocza;) i w sumie prawidłowo - muszą sprawdzać i jak się goi i jak wyglądają odchody poporodowe.. Koleżance tego nie dopilnowali i prawie się przekręciła (okazło się że kawałek łożyska został w macicy i było już niebezpiecznie... )

Ja na porodówkę wezmę tym razem koszulę rozpinaną po całości albo na sznureczki wiązaną (poprzednio ciągle na golasa biegałam po pokoju, bo nie wyobrażałam sobie zakładać przez głowę czegokolwiek.. ) A do szpitala koszulki muzzy (świetna jakość i super rozwiązania "cyckowe").
Co do piżamek - jeśli któraś nie umie sobie wyobrazić spania bez spodni, to może uda się wam "przechytrzyć" - czyli spodnie/gacie (byle luźne!!! żeby rana mogła oddychać!!) mieć przez większość czasu, a jak będzie szedł obchód to zdejmować :)

co do koszulek rozpinanych na cyckach - miałam takie, ale też wszyłam napki bo doczytałam że cycuchy z nich wychodzą;)

reklama
Do góry