reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

u nas trzeba mieć wszystko swoje (w sumie się cieszę, bo pierwsze ubranko dzidzi wole założyć coś nowego a nie używkę szpitalną;) )
ale masz rację olavip = najlepiej wcześniej dowiedzieć się u siebie w szpitalu co potrzebne!

reklama
Przedstawiam Wam moją skąpą wyprawke dla maluszka, która udało mi sie już skomletowac

1 i 2 to komplecik który kupiłam już dawno....

Kolejne zdjęcia to rzeczy które kupiłam na Allegro, w tym tygodniu.

A ostatnie zdjęcie to spodeneczki które kupiłam dzisiaj w lumpku za całe 1 zł :D

cudne ciuszki :) zakochalam sie :)
jak ja uwielbiam te malutkie ciuszki :)

Mini - u nas też są na stanie tylko tetrowe,ale stwierdziłam,że te 3 dni niech se będzie w tej tetrze. Ale położne jak przychodziły to mówiły,że jak była już 1wsza kupka i siku to możemy zakładać jednorazowe jak chcemy.
no i u nas to samo - jakbyś założyła swoje ubranko to po kąpieli nie oddają tylko przechodzi na własność szpitala. (no chyba że położne są ok i im powiesz że to twoje to oddadzą)
Jak urodziłam Jagodę to miała na sobie cały czas tylko koszulkę szpitalną i pieluchę tetrową no i zawinięta była w kocyk <a raczej w pół kocyka hehe>

Ostatnia edycja:
Jopal fajny wózek pod warunkiem, że ma się domek, albo miejsce na parterze do zostawiania wózków. U mnie wszystkie Tako odpadły z powodu wagi. Ten z linku waży 23 kg, dodać do tego wagę malucha, jakieś zakupy i juz robi sie 30 kg :sorry2:

Ivi super lista! Pamiętam jak przy Dobrusi robiłam podobną, ale więcej pierdółek było, a okazały się zupełnie niepotrzebne ;-)

Pinula zestaw I love milk wymiata :-D

mata-kow ten wózek waży tyle, ale w sumie, poszczególne elementy ważą mniej (nie nosi się razem gondoli, spacerówki i fotelika tylko zawsze jedno) ja go noszę z drugiego piętra i nie widzę problemu bo nie jest taki ciężki, ale gdybym miała go nosić z 4 to bym się zastanowiła ( ale wtedy każdy wydawał by się ciężki ;-) )

Jopal a widzisz, nie zauważyłam, że wage podają dla całego zestawu ;-) no to 16 kg jeszcze nie jest dużo :tak: ale wiem, że jak ja patrzyłam sie na wózki tako to właśnie miały ok. 18-20 kg wagi w jednej konfiguracji :baffled:

ja mieszkam na wysokim parterze (8 schodków na klatce i 4 przed) i wózek znosiłam tylko kilka razy, potem dzikęi zawieszeniu na pasach zjeżdżałam albo wciągałam ostrożnie wózek schodek po schodku - małą delikatnie bujało, a ja nie dzwigałam :tak:

Ja mieszkam na czwartym piętrze i dla mnie każdy wózek był za ciężki ... Dla mnie wniesienie fotelika z dzieckiem to było wyzwanie :-D.
Ale mam spoko sąsiadów i możliwość że zostawiam na dole wózek , dlatego chce pożyczyć albo kupić bardzo tanio jakąś gondolkę na pierwsze trzy miesiące , a potem już może przerzucę się na ten wózek co mam ..
. wozek3.jpgwozek4.jpgwozek5.jpgwozek6.jpg

hihi ale słodki kiciuś w wózeczku

no my mieszkamy w domku parterowym więc nie będzie problemu z dźwiganiem może być i ciężki, aby funkcjonalny do autka kombi raczej też każdy jeden zapakować się da, trochę mniej problemów będzie z wyborem :)

reklama
anula super że masz taką możliwość .. możesz poszaleć z wózkami ..
My dostaliśmy wózek od teściowej w prezencie i w sumie jestem z niego zadowolona , ale jednak ma kilka poważnych wad ...;-)

Do góry