reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

u nas trzeba mieć wszystko swoje (w sumie się cieszę, bo pierwsze ubranko dzidzi wole założyć coś nowego a nie używkę szpitalną;) )
ale masz rację olavip = najlepiej wcześniej dowiedzieć się u siebie w szpitalu co potrzebne!

reklama
Przedstawiam Wam moją skąpą wyprawke dla maluszka, która udało mi sie już skomletowac

1 i 2 to komplecik który kupiłam już dawno....

Kolejne zdjęcia to rzeczy które kupiłam na Allegro, w tym tygodniu.

A ostatnie zdjęcie to spodeneczki które kupiłam dzisiaj w lumpku za całe 1 zł :D

cudne ciuszki :) zakochalam sie :)
jak ja uwielbiam te malutkie ciuszki :)

Mini - u nas też są na stanie tylko tetrowe,ale stwierdziłam,że te 3 dni niech se będzie w tej tetrze. Ale położne jak przychodziły to mówiły,że jak była już 1wsza kupka i siku to możemy zakładać jednorazowe jak chcemy.
no i u nas to samo - jakbyś założyła swoje ubranko to po kąpieli nie oddają tylko przechodzi na własność szpitala. (no chyba że położne są ok i im powiesz że to twoje to oddadzą)
Jak urodziłam Jagodę to miała na sobie cały czas tylko koszulkę szpitalną i pieluchę tetrową no i zawinięta była w kocyk <a raczej w pół kocyka hehe>

Ostatnia edycja:
Jopal fajny wózek pod warunkiem, że ma się domek, albo miejsce na parterze do zostawiania wózków. U mnie wszystkie Tako odpadły z powodu wagi. Ten z linku waży 23 kg, dodać do tego wagę malucha, jakieś zakupy i juz robi sie 30 kg :sorry2:

Ivi super lista! Pamiętam jak przy Dobrusi robiłam podobną, ale więcej pierdółek było, a okazały się zupełnie niepotrzebne ;-)

Pinula zestaw I love milk wymiata :-D

mata-kow ten wózek waży tyle, ale w sumie, poszczególne elementy ważą mniej (nie nosi się razem gondoli, spacerówki i fotelika tylko zawsze jedno) ja go noszę z drugiego piętra i nie widzę problemu bo nie jest taki ciężki, ale gdybym miała go nosić z 4 to bym się zastanowiła ( ale wtedy każdy wydawał by się ciężki ;-) )

Jopal a widzisz, nie zauważyłam, że wage podają dla całego zestawu ;-) no to 16 kg jeszcze nie jest dużo :tak: ale wiem, że jak ja patrzyłam sie na wózki tako to właśnie miały ok. 18-20 kg wagi w jednej konfiguracji :baffled:

ja mieszkam na wysokim parterze (8 schodków na klatce i 4 przed) i wózek znosiłam tylko kilka razy, potem dzikęi zawieszeniu na pasach zjeżdżałam albo wciągałam ostrożnie wózek schodek po schodku - małą delikatnie bujało, a ja nie dzwigałam :tak:

Ja mieszkam na czwartym piętrze i dla mnie każdy wózek był za ciężki ... Dla mnie wniesienie fotelika z dzieckiem to było wyzwanie :-D.
Ale mam spoko sąsiadów i możliwość że zostawiam na dole wózek , dlatego chce pożyczyć albo kupić bardzo tanio jakąś gondolkę na pierwsze trzy miesiące , a potem już może przerzucę się na ten wózek co mam ..
. wozek3.jpgwozek4.jpgwozek5.jpgwozek6.jpg

hihi ale słodki kiciuś w wózeczku

no my mieszkamy w domku parterowym więc nie będzie problemu z dźwiganiem może być i ciężki, aby funkcjonalny do autka kombi raczej też każdy jeden zapakować się da, trochę mniej problemów będzie z wyborem :)

reklama
anula super że masz taką możliwość .. możesz poszaleć z wózkami ..
My dostaliśmy wózek od teściowej w prezencie i w sumie jestem z niego zadowolona , ale jednak ma kilka poważnych wad ...;-)

Do góry