reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

wielkie dzięki Ivi, super jest ta lista, oczywiście jak piszesz może od dziecka zależeć i od mamy co będzie potrzebne a co nie ale to w praniu u każdej z nas wyjdzie, wiadomo też że nie ma co wszystkiego kupować, to co najważniejsze i niezbędne po porodzie, później można dokupić wedle potrzeb :)

jeszcze raz dziękuje

reklama
ajako nie wiem być może bzdura z tym łóżeczkiem ... Nie pamiętam gdzie to przeczytałam ale albo w jakimś artykule w necie albo w gazecie dla mam :tak:

oj tych list jest sporo i każda coś innego ma

co do szpitala trzeba zabrać to zależy właśnie od szpitala w którym będziemy rodzić

np ubranek dla dziecka nie brałam,bo szpital miał swoje

tylko ubranka już na wyjście ze szpitala

podkłady szpitalne używałam przez prawie 2 dni potem dopiero te swoje

bephanten polecam na brodawki dla mnie uratowały naprawdę sytuację

co do kremów do pupki to różnie u mnie było zależy też od skóry dziecka bo u syna sprawdził się tylko sudocrem u dziewczyn już nie

smarować cały czas też nie dobrze
jak już było odparzenie to smarowałam clotrimazolum i goił bardzo szybko

tak samo jest z balsamami szamponami tak jak dla nas pewne odpowiadają inne nie tak samo i dla dzieci

ja używałam dla córki z serii nivea i nie miałam z niczym problemu

Przedstawiam Wam moją skąpą wyprawke dla maluszka, która udało mi sie już skomletowac

1 i 2 to komplecik który kupiłam już dawno....

Kolejne zdjęcia to rzeczy które kupiłam na Allegro, w tym tygodniu.

A ostatnie zdjęcie to spodeneczki które kupiłam dzisiaj w lumpku za całe 1 zł :D

Załączniki

• P9210567.jpg
    P9210567.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 46
  • P9210568.jpg
    P9210568.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 40
  • P9210569.jpg
    P9210569.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 46
  • P9210570.jpg
    P9210570.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 39
  • P9210571.jpg
    P9210571.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 40
  • P9210572.jpg
    P9210572.jpg
    41,7 KB · Wyświetleń: 36
  • P9210573.jpg
    P9210573.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 37
  • P9210574.jpg
    P9210574.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 38
Ja też kiedyś czytałam o złym wpływie łóżeczek turystycznych na oczy dziecka. Nie wiem, czy kiedyś miałyście okazję jechać autobusem albo tramwajem oklejonym reklamą właśnie w formie takiej siateczki na szybie. Dla mnie nawet chwila patrzenia przez takie coś, to jest koszmar:tak:, więc dziecku i jego małym oczom bym tego nie zrobiła.

ivi - wielkie dzięki za listę!

pinula - super zakupy!

co do wyprawki no własnie każda ma inną listę i inne priorytety....

co do szpitala! - napiszcie maila albo zadzwońcie do szpitala w którym chcecie rodzić, bo jak zobaczyłam listę ivi to się przeraziłam. u mnie było tak: na porodówce do porodu dali mi szpitalną koszulę z pięknym wycięciem z przodu,że brzuch,cycki było widać hehe.a reszte co chciałam picie itp na szafkę mogłam pokłaść,ale nie za dużo bo żadnej torby nie wolno było mieć<na szczęście mają szafki pod klucz i można tam schować torby>. Po porodzie byłam jeszcze w tej koszuli pół dnia, aż nie dałam rady wstać i iść się wykąpać. Podkłady szpitalne, nie wolno nosić majtek ani biustonoszy!w żadnym wypadku! Dla DZIECKA nie potrzebowałam NIC poza chusteczkami nawilżonymi! Ani ubranek, ani pieluch,ani kocyka,rożka no nic. Tylko na wyjście ze szpitala ubranka dla maleństwa, dla siebie i u nas nie wypuszczają bez fotelika.

a i nie wiem czy ivi pisała - do szpitala konieczne DOKUMENTY (dow.osobisty, karta ciąży i wyniki badań)

Ostatnia edycja:
Pinula śliczne ubranka

co chwila się zmienia w szpitalach

ja rodząc po 7 latach zauważyłam bardzo dużo zmian
po porodzie nie wolno było nakładać majtek,krocze sprawdzali na każdym obchodzie
teraz tego nie było nosiłam normalnie swoje majtki i zdejmowałam jak chcieli zobaczyć jak się goi,co do koszuli to dają szpitalne,ale ja rodziłam w swoich
torbę ze wszystkim miałam po prostu pod łózkiem

reklama
U mnie w szpitalu też nic nie trzeba dla dziecka , kiedyś założyłam mu "domowe" skarpetki to po kąpieli mi ich nie oddali ...
Tylko pieluszki musiałam mieć swoje i kosmetyki bo na stanie były tylko tetrowe

Do góry