reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

A ja mam dwuletni ręczny Avent - kupiłam przed 1wszym porodem i sprawdził się rewelacyjnie jak dla mnie.
Prawda jest taka,że jeżeli zablokujesz sobie coś w psychice to żaden laktator nie podziała. Ja ściągałam ogromne ilości mleka (125ml na raz z jednej piersi) ale musiałam być sama w pokoju i się mega uspokoić i odprężyć. Bo jak np. obudziłam się rano, a pierś twarda jak kamień to jak przyłożyłam laktator to ani kropelki - bo w pośpiechu,strachu i bólu to robiłam - dopiero jak mąż wyszedł z córką z pokoju, włączyłam muzyczkę, pomasowałam się trochę to poszło. Więc z mojego doświadczenia - nie tyle laktator ważny (czy firma) co nastawienie....

reklama
monika- musisz dopytać u Ciebie w szpitalu jakie są praktyki.. U nas po samym porodzie przykrywają ręcznikiem, wiec mam wziąć dodatkowy gruby ręcznik dla maluszka. A już na sali to jak kto woli (ja będę mieć rożek i flanelki, na dodatkowy kocyk byłoby za ciepło moim zdaniem). Także co szpital to obyczaj;)

Dziewczyny a jaki kocyk do szpitala bierzecie podobno po porodzie przykrywają bo w domu mam i nie wiem czy kupić jakie polecacie kocyki ??
Monika,
Dopytaj w szpitalu, u nas proszą aby brać rozek, flanelki, kocyk mniejszy, nie wiadomo co się sprawdzi przy dzidzi.
a z firm to ja kupiłam hiszpańskie koce MORA, troche droższe ale jakość super nawet po roku dwóch widziałam u koleżanki. Kupiłam jeden mały jeden większy, i mam tez taki kocyk z bawelenki.

mi wczoraj przyszła pościel
ARUŚ 9 elem. POŚCIEL HAFT Z MOSKITIERĄ 120*90 (2085973505) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jest boska, jestem bardzo zadowolona jakby któraś chciała to gorąco polecam tę pościel i tego sprzedawcę, za jakiś tydzień przeprowadzka ;)))
a co do kocyków ja na razie kupiłam tylko jeden z polaru i bawełny i nie wiem kupować jeszcze jakiś gruby? mam jeszcze 3 rożki bo jeden kupiłam a 2 dostałam

reklama
renia cudna pościel - w tym temacie jestem jeszcze w głębokim lesie...

Kocyki mam trzy - jeden większy (mój jeszcze) i dwa mniejsze (też gdzieś z zamierzchłych czasów). Bardzo chciałam kupić jakieś puszyste cuda, ale w tym wypadku byłoby to głupotą :baffled:.
Do szpitala pieluchy i flanela, dodatkowo rożek lub śpiworek (wybieram rożek). No i ubranka jakieś biorę, bo niby mają i ubierają, ale różnie z tym bywa ponoć i może też się zdarzyć, że od tych szpitalnych rzeczy dziecko dostanie rumień i wtedy dobrze jest od razu przebrać w swoje rzeczy (słowa położnej z naszego szpitala).

Do góry