reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Atan ale wypaśny żółwik

Angel matko ! Myślałam,że takich zakupów już tu nie zobaczę,że wszystkie już ciuszków mają w nadmiarze
Komplet Kubusiowy czaderski

reklama
Ivi super chusta mi się też Savanna podoba (wczoraj za 100 zł na allegro poszła, aż w brode pluje, że nie licytowałam)

Angel to poszalałaś :-)

Atan super, że brat naprawił projektor - super to wygląda :tak: my mamy karuzelke FP i tam tez jest m.in. projektor i o ile mala nie znosiła pozytywek, a karuzelka ja nie interesowała, to projektor bez muzyki zawsze ja interesował :tak:

A ja dzisiaj na poprawę sobie humoru kupiłam małej dwie bluzy, ale humor i tak do dupy :wściekła/y::-:)-:)-(

Zobacz załącznik 433996Zobacz załącznik 433997

No jak takei coś mogło humoru nie poprawić? ;-) Urocze po prostu.

Atan bardzo ładny projektorek - choć my ostatnio mieliśmy spotkanie z pediatrą; babka mówiła o rozwoju maluszka i td. i mówiła, że wszytskie te pozytywki, projektory i karuzele są świetne, tyle że nie na sam początek - tak dopiero dla maluszka od trzech miesięcy (który i tak na tym etapie ponoć najbardziej jest zafascynowany ludzką twarzą) - wtedy tak naprawdę maluch zaczyna się tymi rzeczami świadomie interesować, a wcześniej mogą mu one przeszkadzać.

Angel prześliczne ubranka - jak zawsze ;-)

patka położna w szkole doradzała nam zdecydowanie laktatory ręczne (choć myślę, że dużo też zależy od tego ile przewidujesz odciągać pokarmu - karmić naturalni i laktator doraźnie czy np. karmić butelką pokarmem odciągniętym; w drugim wypadku pewnie elektryczny będzie wygodniejszy, ale koniecznie z regulacją siły ssania).
Ja kupiłam z Tommee tipee, taki o:

Laktator Tommee Tippee 56x wkładki, butelka, poj. (2077063116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Wiele dobrych opinii słyszałam też o canpol, często polecanym avent oraz o medeli.
Przestroga przed lovi z taką gruszką do ssania - położna nam zademonstrowała na stole - jak raz się zassał, to koniec - nie chciał puścić, ani zassać powietrza: skutek - trzeba odrywać od piersi i na nowo przystawiać, jedno zassanie i procedura od nowa... :baffled:

Ja miałam od siostry avent ręczny i nie był zły, ale ja dużo mleka sciągałam i kupilismy eletryczny medeli (mini elektric, bo sa jeszcze większe i lepsze ale jak dla mnie to już dojarki:-D) no i ten to normalnie cud, miód i orzeszki. Oglądałam sobie film a laktator sam sobie mleko sciągał. Na początku tylko troszkę mnie to burczenie denerwowało ale szybko się przyzwyczaiłam. No i 200-250 ml mleka sciągało chwila moment. Wszystko zależy kto ile planuje mleka sciagać bo jak tylko sporadycznie to wystarczy ręczny a jak, któraś chce szybko do pracy wracać a mleczkiem karmić to taki elektryczny niezastąpiony.

Ostatnia edycja:
reklama
ja właśnie kupiłam ten lovi z gruszką za 80zł ale go oddałam po przeczytaniu opini na necie, teraz kupiłam ręczny avent

Do góry