reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ostatnia edycja:
reklama
No ok Mini a co zrobic jak jest siusiu i cala pielucha mokra?
Ogolnie bardzo jestem za tymi pieluchami i chustami ale akurat i jedno i drugie mi nie wychodzilo:( pielucha jedna byla za 80zl to na dwoch nie mialam szans.

też byłam napalona na te pieluszki wielorazowe ale właśnie cena mnie zraziła...:/

Maria jak jest zsiusiana to trzeba wymenić :-D
. Pieluszki są różne nie tylko za 60 zł można kupić np taki zestaw :
PIELUSZKI WIELORAZOWE KOMPLETY - zestaw pieluszek wielorazowych bambino mio - bambino mio

Do tego kilka tetrówek i w razie czego jeszcze dodatkowe majteczki i na pierwsze trzy miesiące mamy zapas pieluszek :tak:Potem można kupić takie kieszonki jakie pokazywała Ewstra i te wkłady do nich wykorzystać i masz zapas do końca pieluszkowania ... Możesz te pieluszki zostawić dla następnego dziecka i wtedy oszczędność jest dużo większa albo sprzedać na pieluszkarni i część kasy Ci się zwróci :tak:

Moja siostra dużo sobie sama uszyła więc wydała tylko tyle co na materiały , są też kobiety które szyją na sprzedaż i wtedy pieluszka jest tańsza niż taka kupona w sklepie :tak:

Ostatnia edycja:
ja mam kieszonke i wkladke wkladasz w srodek ona trzyma wilgoc jak pampek a na wierzchu sa specialne papierki na kupe,absolutnie nie mozna ich namaczac bo material traci wlasciwosci,wielu znajomych ze wzgledow eko uzywa tak jak pisze mini mozna samemu do otulaczy wklady szysc

Oj ja tez swego czssu byłam napalona na wielorazowe... niestety jak na jednorazowy wydatek to sporo trzeba zainwestowac , nawet jak sie potem zwróci... no i pranie mnie przeraża, bo wiem jak ciężko czasem było mi sie zmobilizować, żeby puścić małej rzeczy, a co dopiero teraz przy dwójce maluchów... może jedynie zainwestuje we wkladki laktacyjne wielorazowe...

mata - ja mam wielorazowe jakieś bo ze stanikiem były.. i szczerze mówiąc kiepska sprawa:/ te jednorazowe jak zmokły po prostu do kosza i brałam następne, a z tymi problem - gdzieś "na wyjsciu" trzeba było mieć coś w zapasie, a w domu pamiętać żeby je wyprać i wymienić.. Mi przynajmniej z wygody łatwiej było na jednorazówkach lecieć.

plan pieluszkowy mam taki, na początek jednorazówki, ale jak Grześ podrośnie i będzie już po kupie, będę zakładała wielorazówki. Moja siostra cioteczna tak robiła i ten pomysł mi się spodobał

reklama
Ivi ja o wkładkach laktacyjnych wielorazowych to z myslam, że do domu - bo miekkie, na noc milsze itp. na wyjścia jednorazowe ;-) a i tak oszczędnośc spora by byla, bo na początku szybko idą...

Do góry