reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Kurcze dziewczyny ale macie zakupów i te podarki łał :-)
Vill -śliczne rzeczy :-)
A ja zastanawiam czy nie mam za mało zakupów jak patrze na wasze.
Myśle też ciągle jaki laktator kupić elektroniczny czy ręczny i jakiej firmy madeli mam butelkę ze smoczkiem (będzie mój tak karmić jak będę w szkole)a butelki z aventu mam 4 sztuki na każdym usg dostałam.Przy pierwszym maluchu miałam problem z karmieniem (tylko wtedy codziennie chodziłam do szkoły i zwykły nie pomagał laktator ciężko było)A przy synku karmiła bez problemów ale nie używałam laktatora nie było potrzeby.I nie wiem co kupic ????

reklama
vill- wlasnie mialam juz wczoraj pisac, ze ten sweterek taki dziewczynski:-) czyzby mamusine przeczucia?;-):-)
ten kpl na wyjscie malutki?
sliczniusi!!
a w ogole spora juz masz ta wyprawke kochana!

a czy te, ktore uzywaly juz stanikow do karmienia, bo ja nigdy nie uzywalam, moga mi odpowiedziec jak sie sprawdzaja te bez fiszbin?? chcialabym sobie z jeden chociaz kupic/zamowic, ale jakos zdaje mi sie,z e mi cycochy beda wisiec jakos w tym bez fiszbin i bede wygladac nieciekawie.
wolalabym z fiszbinami, no ale nie znam sie....

Ostatnia edycja:
przez ten remont w domku ostatnio wszystko miałam porozwalane i jak teraz poznosiłam wszystkie ubranka małego do mojej szafy to mam tych worków i woreczków na pół mojej szafy :shocked2: dobrze, że zamawiam dla małego szafę i dużą komodę bo naprawdę pomieścić to wszystko trudno

widzę że jeszcze szał zakupów nie minął i ubranka są dokupowane, ale są śliczne hehehe widzę, że już niektóre mają od siebie i mężów szlaban na zakupy :-D

Ajako dobrze dobrany z fiszbinami będzie super :tak: niestety większośc staników do karmienia przy większych biustach sprawdza sę jako podtrzymanie wkładek laktacyjnych :sorry2: jak ma to byc stanik na początek to możesz brac miękki a potem wyskoczyć na miasto i kupic dopasowany z fiszbinami :tak:

ja kupiłam przez neta, tak sobie leżą, ale są wygodne. Piersi jednak nie wyglądają w nich ładnie i po porodzie będę jechac kupowac zwykły stanik z odpinanymi ramiączkami i sobie przerobie na taki do karmienia - będzie na wyjścia ;-)

ajako przeczucia są, ale ile one warte :confused: Się okaże - generalnie trzymam się kolorystyki w zieleni, żółtym i pomarańczowym (poza neutralną bielą) - aż już MI niedobrze od tych kolorów :-p:-D.
Komplecik malutki, owszem - na 56; matka mnie straszy, że będzie za mały, bo jak się dzidziuś duży urodzi (koło 59) to będę miała :rolleyes2:
Co do wyprawki, to już tylko i wyłącznie ze dwie pary cieńszych i lepszych (w sensie nowych) śpiochów i ubranka zamknięte na amen. Zostają kosmetyki, akcesoria pielęgnacyjne, kolorowe tetry i kilka takich "drobiazgów" - będę zamawiać na all, chyba dopiero po wypłacie M :zawstydzona/y:

No i z laktatorem sama już nie wiem co robić - jedni doradzają, że i tak się przyda, inni odradzają - że zawsze można dokupić. A mi się ubzdurał z Tommee teppee - ręczny, na all w zestawie z butelką (ponoć pasują do niego też butelki innych firm - monika ;-)) ale ten bym musiała zamówić wcześniej... A od ręki to dostanę u nas najpewniej Aventa (też ręczny tylko biorę pod uwagę) - nawet z przesyłką wychodzi nieco drożej (niby z jakimś prezentem w kosmetyczce) i też polecany i popularny...
I sama już nie wiem, co zrobić - brać z all (choćbym go miała ani razu nie użyć i potem sprzedać - wg najczarniejszych scenariuszy), ryzykować zakup dopiero kiedy się pojawi jakiś stan zapalny :baffled: i jeszcze ryzykować wysłąnie na zakupy M zapewne :confused:
...

Co do staników - nie karmników akurat - to jako właścicielka dużego biustu mogę powiedzieć, żę dobrze dobrany stanik miękki do dużego biustu sprawdza się całkiem dobrze, choć najlepiej chyba i tak pół usztywniany. Ale jak jest przy karmieniu to pojęcia nie mam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
O! Co fakt to fakt :tak: E bardzo fajny :tak: Chociaż zaskoczenie totalne, bo do karmienia kupiłam tylko D :szok: choć normalnie mam już G

reklama
Do góry