reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ja mam dwa nowe rożki - jeden nieusztywniany, drugi usztywniany wkładem z gąbki. Na samiuśki początek będę używać tego usztywnianego (główki nie trzeba wtedy tak bardzo pilnowąć) a potem wkład wywale i będę mieć dwa nieusztywniane ;-)
co do wyboru rożka - kieruj się tylko swoim odczuciem materiału :) ma być dla Ciebie fajny i wygodny. Rożki różnią się też wypełnieniem - niektóre się "brylują" przy praniu, inne ładniej trzymają formę.. Jeszcze inne się "brylują" ale wystarczy nimi wstrząsnać na mokro i już ponownie jest ok :)

reklama
no i dzięki Wam już wiem, co mam kupić:D miękki, ładny i bez wiązania w komplecie, i najważniejsze musi się podobać mamusi!
Kupie w sklepie coby pomacać można go było :) póki co na razie jestem za feretti i my sweet baby cudne kolory mają
dziękować każdej z osobna i wszystkim razem;-)

Ostatnia edycja:
mini - jakie cudne te tetry!!:)) zakochałam się :-D

co do wiązania rożka - jeśli go nie ma to tragedii też nie ma ;) ja owijałam młodego w rożek i rożek "owijałam" tetrą. trzymało idealnie :)

aha - co do rożka, wg moich obserwacji przy Tymku.. falbanki "przy głowie" dziecka ładnie wyglądają, ale kiepsko się sprawdzają, dlatego proponuje jak najprostszy kształt ;)

Ostatnia edycja:
i ja tyż mam rzepki i żadnych falbanek ani innych dupereli.. jak zwykła kołderka wyglada po rozlozeniu :p rzepki wiecznie nie słuzą jak wiadomo, ale tak jak ivi napisała - tetrówka ;-))

i ja tyz mam zwykły dostałam w spadku po synku mojej sis. chce małej kupic jej własny, ale też jakis mega zwykły.

A ja rożki mam dwa usztywniany i taki zwykły co jak się rozłoży to jak kołderka. Noooooo zakupiłam te maści
Octenisept preparat do dezynfekci ran 50 ml atomizer
Tantum Rosa 10 sasz.
Bepanthen maść 100 g
I z przesyłka wyszło mi 100zł teraz to nie wiem czy dużo czy mało bo jak na lenia przystało w zwykłej aptece nie byłam bo mi sie nie chciało :confused::confused::baffled:

ja do tantum rosa polecam jeszcze mały zraszacz do kwiatów, taki najmniejszy 0,25ml ;) i po porodzie jak najczęściej włazić pod prysznic, popsikać się tantum rosa ze zraszacza a osuszyć papierowym ręcznikiem

reklama
ja zastanawiam sie nad tym tantum bo w szpitalu gdzie chce rodzic polozne psikaja kobitka krocze tym oscy... cos tam ktore uzywa sie do pepuszka maluszka, podobno dobrze to robi i jak ktoras to maila to podczas odchodu polecały.

Do góry