reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Kindzia jaki szał zakupowy, młody bedzie wygladał tej wiosny fantastycznie. No i te meskie swetry przepiękne

Ja wkoncu ogarnelam o co kaman z tymi pajacami i śpiochami- aczkolwiek ręke bym sobie dała urwac, ze śpioch to to z raczkami i nózkami, a pajac na szelkach :/ heh Tym bardziej, ze w UK pajac to "sleepsuit" wiec cos do spania, czyli jak śpioch - i to mnie wogóle juz tutaj zakręca hehe

No ale zdecydowanie stawiam na krotkie body plus PAJAC , no i znowu ebay..
eBay - The UK's Online Marketplace

Tygrysek moze i troche zuzyty ale wiadomo, ze to bardziej na spacer czy do jakich fotek jak do lezenia i pachnienia w tym caly dzien :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Bez kitu nie ogarniam totalnie! Jak dobrze, ze wkoncu zrozumiałam co z czym i jak sie zakłąda :dry:
Nie no cholera znowu tygrysek ale rampers jaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A co to za sklep pepco? W jakim to rejonie?
Ja tylko Bartkowi zakladalam zawsze body dl lub krotki rekaw i na to spiochy nawet nie mialam pajacow.
Teraz mam 3 kartony ciuchow dla malej to jeszcze nie wiem co tam jest. Przyszedl dzis moj otulacz z sterntaller- pieknyet jest i wielki!
Co do herbaty laktacyjnej to ja pilam z Bartkiem wszystkie bo pomimo karmienia do 9 miesiaca nigdy nie mialam nawet jednej wkladki laktacyjnej na sobie bo minimum mleka mialam:( i te granulowane hippa sa okropnie slodkie! Najlepsze sa te w saszetkach. A daja chyba bardziej psychicznie.

Angel raczej pajacyki to te co mają rękawek i na nóżki też się zakłada a śpioszki są na szelkach :-)

a czym się różni kaftanik od koszulki dla niemowlaka?

moja lista ze szpitala co mam mieć dla dziecka:
-najmniejsza paczka pieluch jednorazowych w najmniejszym rozmiarze
-3 bawełniane koszulki
-2 bawełniane cienkie czapeczki
-3 kaftaniki i 3 pary śpioszków
-skarpetki
-chusteczki pielęgnacyjne

Angel dla mnie też bardziej logiczny był taki podział o którym pisałaś :-) ale się już przyzwyczaiłam że na "śpiochy" mówię pajacyk :-D

anula ja chyba nie wiem czym się rózni kaftanik od koszulki ... ale wydaje mi się że kaftanik jest albo zapinany albo zawiązywany troczkami a koszulka przez główkę :rolleyes2:

Angel raczej pajacyki to te co mają rękawek i na nóżki też się zakłada a śpioszki są na szelkach :-)

a czym się różni kaftanik od koszulki dla niemowlaka?

moja lista ze szpitala co mam mieć dla dziecka:
-najmniejsza paczka pieluch jednorazowych w najmniejszym rozmiarze
-3 bawełniane koszulki
-2 bawełniane cienkie czapeczki
-3 kaftaniki i 3 pary śpioszków
-skarpetki
-chusteczki pielęgnacyjne

kaftaniki jak dla mnie to sa te takie wiazane na kokardki malutkie na boczku zazwyczaj, widzialam tez takie wiazane na brzuszku
a koszulka to tak jak koszulka dla nas
w sumie koszulke od kaftanika roznia tylko te wiazania, czasem tez takie mini guziczki / zatrzaski widzialam :)

ja bym na Twoim miejscu spakowala do szpitala jakies body jezeli masz / kupilas, bo body naprawde sa wygodniejsze bo zapinane pod pampersem i fajnie go trzymaja dodatkowo nie koncza sie na poziomie pepuszka i nie beda go podrazniac
+ ja bede brala tym razem na pewno takie rekawiczki na raczki dla dzieci, bo moja Miska sie strasznie drapala jak sie urodzila w te pierwsze godziny sobie buzie cala zdrapala zanim jej obcieli paznokcie... wiec takie rekawiczki na raczki sa bardzo przydatne

no i w moim szpitalu musialam miec zel do mycia dla Miski, ale to sie chyba, zadko w Polsce zdarza

reklama
Angel- tez fajnie sie masz tam z tym eBayem, mozna super ciuszki upolowac za pare funtow, nooo wlasnie fajne te co zakupilas!
sliczne te tygryski!!!

kindzia
- to zes dala czadu na zakupachach!! i to wszystko w jeden dzien?! podziwiam, bo ja bym juz nie dala rady.
kawaler bedzie super odlotowo modny! cwitry dla malza swietne! a Ty mamuska nic? sobie zupelnieeee nic, nic???
no prawdziwa matka-polka :-D

mini
- fiolety u Ciebie wymiataja! sliczna bluzeczka i ten pajacyk! ja swoja mala zawsze wolalam wlasnie w jakis granatach, fioletach, ale co z tego jak babcia uznaje same rozowosci :wściekła/y:

Do góry