reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
wiec nie tylko ja mam zakonczone zakupowe show:D

aaaaa, właśnie! Mamy wiedzące więcej niż ja... co do emulsji do kąpieli: Oilatum, Oilatum Soft czy Oillum 2w1 ? (nie pamiętam tej ostatniej nazwy dokladnie, kurka-rurka) ... który najlepiej zakupic? bo właśnie zgłupiałam... i siedzę...i dumam - a nie lubię Google i tysiąca roznych zapisków, zapisek....bla,bla.

a moze w ogole zwykła parafina do kąpieli i tyle na temat... ?
sama sobie dzis namieszałam. Mam zwykły Oilatum, ale zaczelam sie zastanawiac... ahaha

Ostatnia edycja:
Manta - ja kupuję Oilatum SOft na początek... nic co jest ileś tam w 1 mnie nie przekonuje <jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego..> a ten zielony Soft jest jak nazwa wskazuje delikatniejszy po prostu... Ja używałam go z Jagodą pół roku, bo nic innego nie mogła... I teraz też mu zaufam;-)

olavip - no mnie wlasnie tez te 2w1 nie przekonuje...
w Aptece babeczka cos wspominala o...Emolium(?)...jakos tak...
oj pogubic sie mozna:D

kujem, kujem;-)))

Manta - bo tego jest mnóstwo.. Oilatum, Oillan, Emolium, Balneum i wiele innych znanych:-D wszystko podobno to samo tylko inne nazwy i ceny:tak::tak: ja na początek kupuję oryginał Oilatum Soft, a potem spróbuję Oillan a później przeżucę się na Hipp jak ze skórką maluszka nic się nie będzie działo;-)

ciekawe czy skonczy sie tak, ze nie bedziemy ladowac kasy w te całe ZNAAAANE firmy... a bedziemy uzywac mydelka dla bobasow i troche oliwki do wanienki. ahahah.
albo w podskokach po parafinke ;p
w koncu w Oilatum substancja czynna to parafina z tego co widzę. ;p
Zobaczymy co to będzie:D

Manta - jeżeli dziecko będzie zdrowiutkie i bez uczuleń i zmian skórnych to pewnie że mydełko. Ja jak napisałam na 1wszy mc chce Oilatum a potem będę próbować z tańszymi....

a ja zobaczę na początku chyba jak reaguje np na mydelko bambino..jezeli bedzie cacy to swietnie, a jak zacznie sie cuś dziac to zaczniemy się bawic z Oilatum itd.. o!
dziękuję za naprowadzenie mnie do wysunięcia wniosków, ktore mi odpowiadają:p

reklama
Kamilaedi super ja już mam wszystko poprane , poprasowane i w komiczne ułożone ;) ale korci mnie żeby jeszcze raz - jakaś dziwna jestem , ale kocham te przygotowania

Do góry