reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Mam ten termometr - jest do d... zawsze i tak trzeba zmierzyć zwykłym rtęciowym, bo ten do czoła pokazuje w zależności od odległości jaką się strzeli inaczej - więc trzeba bardzo uważać :(

reklama
Mam ten termometr - jest do d... zawsze i tak trzeba zmierzyć zwykłym rtęciowym, bo ten do czoła pokazuje w zależności od odległości jaką się strzeli inaczej - więc trzeba bardzo uważać :(
Ja też mam elektryczny do czółka i ucha ale też beznadzieja :no: Raz pokazuje tak za chwilę stopień więcej ( a to naprawdę duża różnica ) i dlatego chciała bym zainwestować w jakiś naprawdę dobry . Bo przy tym nie wiem czy zbijać już gorączkę czy nie i na czuja to muszę robić ...

fajne zakupki ;]

co do mat tych moniturujacych jet kilka rodzaji.
jesli boicie sie smierci lozeczkowej to jest pare myków:

- pdniesienie lozeczka do 15 stopni ( tam gdzie dziecko ma glwe pod nogi loeczka dajecie jakas ksiazke grubsza tez zdaje egzamin przy ulewaniach
- w lozeczku przez pierwsze 3 miesiace musi byc materac, przescieradlo i dziecko w rozku na noc ,w dzien moze spac pod kcykiem bo sie zaglada d dziecka
` zadnych:
-przewijakow
-kocykow
kolder
pduszek
pluszakow
ochraniaczy o zgrozo!
baldachimow bo wszystko to hamuje cyrkulacje powietrza , najlepsze materace ksos-gryka - dziueck jakby sie jakims cudem odwrocilo buzia do materaca moze oddychac jest kokos ( dziecko do 6 mca zycia spi na kosie potem gryce) ktory jest twardy i twarz nos i usta nie zatapiaja sie tak jak w podusze czy badziewnym materacu piankowym
- pod przescieradlo nie nalezy dawac zadnych podkladw cerat itd .

tak nas na patologi nowrodka uczono,nie tyko przy wczesniakach!!!

takze przez pierszwe 3 miesiace w lozeczku dziecko,materac przescieradli i karuzela chpdz i tak dzieck nie widzi co tam nad nim sie kreci a;e slyszy jakas meldodie odglos itd

Ja polecam termometr braun irt 4520, sprawdzony, wiem, że za moją rada kupiła go też Lina i jest zadowolona

Kasiurek cenne rady, my już zakupilismy materac pianka - kokos i wszelkie Twoje rady są jak najbardziej słuszne, ja mogę polecić jeszcze dla ostrożnych materacyk, o którym juz wspominałam Lifenest, który ma siateczkę m.in. zapobiegającą uduszeniu w przypadku gdy dziecko odwróci się na brzuszek http://www.lifenest.pl/

ale jak będzie w rożku nic takiego sie nie stanie, aha i w rożku też z jednej strony podkładamy pod rożek zwiniętą pieluszkę , żeby dziecko nie leżało na wznak tylko lekko na boku, co chroni przed zachłyśnięciem w razie ulewania.

Ostatnia edycja:
Amandla wiem że polecałaś - ale napisz mi jeszcze jak możesz coś więcej . Tzn chodzi mi o to czy przetestowany dobrze ( na dziecku w czasie gorączki ) cz tylko sprawdzony czy działa ... My też na początku byliśmy zadowoleni dopóki nie pojawiła się gorączka i wtedy raz pokazywał 38,5 a za sekundę 39,2

Mini, moja siostra przetestowała juz kilka termometrów, ten ma dwa lata, a jaj syn ma średnio raz na dwa trzy miesiące gorączkę, porównywała z rtęciowym i wynik jest identyczny, poleciła jej go znajoma, która też ma dwójkę kilkuletnich dzieci i przetestowała go w boju , więc opinie o nim są ze sprawdzonych źródeł. W sieci tez jest mnóstwo opinii na jego temat i same pozytywne

O super wiedzieć jaki termometr dobry:-)
A ja z moim postanowiłam że kupimy http://www.krolestwodzieci.pl/-p-939.html
Tylko nie wiem czy nowy czy kupić używany a znalazłam za 450zł ale 6 tygodni
(drogą morską) a co będzie jak coś się zepsuje.A w pl używane kosztują prawie tyle co nowa albo znalazłam za 840 zł używaną.Wiec co myślicie dziewczyny nowa czy używana :confused:

Ostatnia edycja:
Kasiulka bardzo śliczna pościel :tak: Ja na takową na razie nie patrzę - sąsiadka mówiła, że w tej kwestii mam się zgłosic najpierw do niej (tylko na materacyk uparłam się na nowy)

A ja sie pochwalę swoimi wczorajszymi zdobyczami ;-)

Kaftaniki potrzebne do szpitala
06012012169.jpg

Bodziaki z C&A i Pepco
06012012170.jpg06012012171.jpg

Rożek i pierwszy ręczniczek
06012012172.jpg

zestaw grzechotek, które sprezentowała mi dalsza kuzynka (widać jednego ciekawskiego amatora już znalazły :-D)
06012012174.jpg

A na koniec mój własny fartuszek - na dowód że nie ściemniam, moje pierwsze foto ;-)
Zobacz załącznik 42304606012012175.jpg

reklama
Do góry