reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Dziewczyny super zakupy:-)A może orientujecie się w laktatorach czy znajdę taki który jest 2 w 1 czyli elektryczny i ręczny.Bo na uczelni nie bardzo iść do kibla i robić hałas.
A ja dzisiaj zamówiłam komodę dla malucha 2 do 3 tygodni będzie.Wiec zdąży mam nadzieje wywietrzeć.
Moim łobuzą kupiłam krzesła do biurek nowe.A brakuje im tylko nowych firanek ale to na końcu po remoncie i rolety materiał zmienić i chyba żyrandol jakiś fajniejszy.Zakupiłam sobie pościel 5 sztuk będę testować(a dostałam kasę na nią wiec budżet nie tknięty)a w jysk przeceny z 270 na 150zł.Satynowe przecenione na 70 zł.Najgorzej z kolorystyką było ale przynajmniej widziałam co kupuje:-)I moja mamuśka mówi że jak chcę to mogę kupić już łóżeczko ale poczekam i zamówię na koniec stycznia.Bo jak się zawale wszystkim to nie będe miała jak przejść :-p

reklama
Anula porzdane rzeczy za ten sprzedawca
zazdroszcze poduchy rogala, wypasionej wanienki i termonetry do uszka

Angel Early Days rzadzi,
ile dałas za 7-pack, a wszystkie bodziaki sa jednakowe ?
moze bym z all kupiła jak bardzo nie zdzierają
mata wypaśna

Kindzia 7 funtow za 7 bodziaków! Kurde funta za sztukę, czyli 5 zeta :szok: A jakosc jest zarąbista! Za tyle to i w pepco chyba nie ma, ale jak bywalam osatanio w nim i macałam bodziaki to takie cieniutkie byly jakies dziwne..
I faktycznie jak przykladalam jeden do drugiego to roznily sie nieco rozmiarami, wiec zakres 0-3 msc faktycznie by sie tu mógł zgadzać ;-) Ile by to wtedy wychodziło 62-68? Czy do 71 (czy jaki to tam nastepny jest rozmiar)? Bo moze bym wziela jeszcze pakę. Wtedy te od 3 msc to juz wiadomo później po cóz teraz.

laktator kupiłam już, bo za dużo się napatrzyłam na dziewczyny w moim otoczeniu, które nie miały od samego początku i cierpiały z powodu zapalenia piersi

Mi to samo doradziła sąsiadka i raczej posłucham jej rady, choć pani w sklepie mi dzisiaj odradzała - że niby nie wiadomo czy się pzryda, a dokupić zawsze można. Ale wolę zdecydować teraz, tym bardziej że w zestawie z laktatorem mam od razu butelkę, a tak to muszę osobno dokupić.
I widzę, że anula zakupiła mojego "faworyta" ;-) i ktoś jeszcze wyżej zachwalał, więc chyba postanowione :tak:

Swoją drogą bardzo ładne zakupki - u mnie plan dokładnie taki sam - czego brak, to allegro i najlepiej jeden sprzedawca, bo do sklepów to mnie już i tabunem koni nie zaciągnie - nie po dzisiejszych perypetiach.

Angel super, że i Tobie się zakupy udały - rzeczy prześliczne, z kołyską włącznie

Ja sie jutro pochwalę tym, co udało mi się z takim poświęceniem zdobyć.

Angel wreszcie się udało :tak: i do tego zakupy w super cenach :-)
anula u Ciebie to już w ogóle szał zakupowy, jak męzu pójdzie spać to przejrzę dokładnie co tam ciekawego mają ci sprzedawcy
jeśli chodzi o leżaczek, to jest on jako jeden z gratisów w cenie wózka który chcemy kupić... wcześniej myślałam, że wybiorę śpiwór ale jak tak zachwalacie te leżaczki to może się na niego zdecyduję :-)

pochwalę się że kupiłam proszek do prania hahahah, a co! ja tez już zacznę prać ubranka w poniedziałek :-)

a my dziś kupiliśmy fotelik do samochodu :) Teutonia Tario - wydał się nam najfajniejszy pod względem budowy i wygody dziecka. Zobaczymy jak będzie w praktyce;) ale "w ręku" leżał lepiej niż Maxi Cosi Cabriofix (mój faworyt)

Ivi a ja mam maxi cosi ;-) ale tylko dlatego ze wózek mam quinny wiec pasuje do stelaza ;)

Co do laktatora zgadzam sie z dziewczynami w 4 dobie występuje nawał mleczny a wtedy nie ma śmiechu, maluszki nie dają radę tego przejesc a jk nie ściągniesz to kamulce sie porobia i zapalenie piersi a to boooooli :(

hej - kobietki tak patrze na ten termometr do ucha i czoła z babyone i zastanawiam sie czy macie moze jakies opinie o nim? Kupilyscie juz cos? jakie wybieracie?

laktator ja kupiłam medele mini electric
co do termometru ja mam taki zwykły elektroniczny nasz, ale ma gumową końcówkę, czy ten może być, czy powinnam kupić jakiś bardziej specjalistyczny?
my wczoraj poszaleliśmy i kupiliśmy łóżeczko, materac pościel
materac, mąż wyczytał że dobrej i polecanej firmy Materac lateks + kokos HEVEA KRZYŚ 60/120, ATESTY (2029383252) - Aukcje internetowe Allegro
łóżeczkoZobacz załącznik 422834
i pościel, długo szukałam, ja nie lubię krzykliwych kolorów, bardzo chciałam satynę bawełnianą jakoś dla nas też taką kupuję- jakościowo wydaje mi się dużo lepsza niż bawełna zwykłaZobacz załącznik 422835

reklama
Do góry