reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

SzukającaWrażeń -pomoglabym, ale tez jestem w pierwszej ciąży i metoda prob i bledow okaze się jaki jest najwygodniejszy dla mnie. Na biustonoszu do karmienia jest taka klapka (odpinana miseczka)... pod spodem druga z dziurą. W internecie jak wpiszesz to będa rysunki i opisy;-)

Kindzia - to chyba nie było zbyt grzeczne z Twojej strony.

reklama
SzukającaWrażeń - nie uciekaj od nas ;) Kindzia zawsze wali prosto z mostu ;)

co do staników do karmienia - mi bardzo pasowały z H&M.. generalnie najważniejsze żeby te zapinki miał wygodne (łatwe do odpięcia) ale i trzymające jak już się zapnie.. bo miałam do czynienia ze staniczkiem który się sam rozpinał i to nie było fajne:-D ale to był jakiś najtańszy z auchana, taki do spania i po domu, wiec mi to nie robiło;-) Teraz kupiłam zdaje się z canpol babies i wyglądają całkiem przyzwoicie..
Niby wazne jest aby taki staniczek nie miał fiszbin, ale jak się ma duży biust to wyjsć do ludzi z "obwisem" też kiepsko ;) ja miałam wyjściowy - usztywniany, domowy - luźny

Ja tez muszę wybrac się po zakup biustonosza, pomimo, że nadal dobre na mnie są te sprzed ciąży, ale muszę mieć do karmienia odpinany!:) w sklepie z biustonoszami u nas praktycznie każdy biustonosz kobitka "przerabia" na taki do karmienia, bez dodatkowej opłaty oczywiście, więc jest szansa, że będzie praktyczny i ładny jednocześnie:) Moja siostra miała miękkie miseczki ale z fiszbinami , bo ja piszesz ivi z "obwisami" paradować to niezbyt ładnie i mimo wszystko dobrze dla biustu

Ja kupiłam sobie na razie 2 do karmienia i mimo dobrze dobranego rozmiaru krój okazał się nie do końca na moje piersi... nie chciałam odsyłac, bo szkoda kasy - będa po domu, bo materiał milutki i nie uwierają nigdzie.

A tak w ogóle to większośc biustonoszy do karmienia to jakas porażka... pamietam jak karmiąc Dobrusie się namećzyłam, żeby cokowliek znaleźć... teraz jestem juz mądrzejsza i pewnie po porodzie kupię normalny stanik z odpinanymi ramiączkami i przerobię go sobie na taki do karmienia - tu link jak można to zrobić Zbuduj sobie karmnik! :-)

metodę polecam dla tych kobitek, co maja problem z kupnem wygodnego biustonosza (ja potrzebuje 75 i/j teraz - nie wiem co będzie po porodzie, dlatego wolę kupic ze 2 normalne staniki i je przerobic niż wywalac fortunę na te do karmienia w mojej rozmiarówce)

Amandla fajne te staniki, ale ja wole semi softy od tych całkiem miękkich. No i własnie cena za te 170 a ja zazwyczaj biore Dalie za 120-140 zł, gumke w pasmanterii kupie i trochę zaoszczędze... a do tego mam 2 ulubione sklepy, co maja pełne rozmiarówki, to może uda sie wyrwać jakiś innej firmy poniżej 100zł ;-)
tak czy inaczej zaraz po porodzie mam co załozyc, a potem obwód powinien się zmniejszyć, bo nie będzie się nic pod żebrami rozpychać;-), więc póki co nie ma sensu inwestowac w dopasowane staniki (u mnie róznica jest juz ponad 10 cm w obwodzie pod)

A ja to w ogóle stanikami się nie przejmuję
Cycki mam wielkościowo prawie takie same, więc latam w starych stanikach
A ew zacznę za jakimś się rozglądać jak urodzę i się mlekiem wypełnię

a ja obecnie chodze bez bo moje juz dawno zamale - zostal mi 1 ktory zakladam jak wychodzimy z domu gdzies ale obwod mnie sicnie wiec nie moge w nim dlugo byc, jak poszlam ostatnio do sklepu to widzialam ze babeczka ma kolekcje alles dla mam ale pogadlam z nia i powiedziala ze na typowy stanik dla karmiacych mam to torche za wczesnie bo biust mi sie jeszcze powiekszy wiec lepiej poczekac... i oo a ze ja w domu to chodze bez tylko mnie tu kolezanka straszy ze to tez zle bo mi sie zwisy porobia i oo juz sama nie wiem

reklama
ja dziś poszalałam na allego. kupiłam laktator, podgrzewacz i mam jeszcze cała masę róznych dziwnych rzeczy w koszyku, tylko musze się zastanowić jaki rozmiar sobie stanika wziąć, no i koszule kupić. chcę mieć to juz z głowy, tym bardziej, że coraz gorzej sie czuję i nie wiem jak to dalej będzie czy w tym ch:angry:lernym szpitalu nie skonczę.

Do góry