reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

SzukającaWrażeń -pomoglabym, ale tez jestem w pierwszej ciąży i metoda prob i bledow okaze się jaki jest najwygodniejszy dla mnie. Na biustonoszu do karmienia jest taka klapka (odpinana miseczka)... pod spodem druga z dziurą. W internecie jak wpiszesz to będa rysunki i opisy;-)

Kindzia - to chyba nie było zbyt grzeczne z Twojej strony.

reklama
SzukającaWrażeń - nie uciekaj od nas ;) Kindzia zawsze wali prosto z mostu ;)

co do staników do karmienia - mi bardzo pasowały z H&M.. generalnie najważniejsze żeby te zapinki miał wygodne (łatwe do odpięcia) ale i trzymające jak już się zapnie.. bo miałam do czynienia ze staniczkiem który się sam rozpinał i to nie było fajne:-D ale to był jakiś najtańszy z auchana, taki do spania i po domu, wiec mi to nie robiło;-) Teraz kupiłam zdaje się z canpol babies i wyglądają całkiem przyzwoicie..
Niby wazne jest aby taki staniczek nie miał fiszbin, ale jak się ma duży biust to wyjsć do ludzi z "obwisem" też kiepsko ;) ja miałam wyjściowy - usztywniany, domowy - luźny

Ja tez muszę wybrac się po zakup biustonosza, pomimo, że nadal dobre na mnie są te sprzed ciąży, ale muszę mieć do karmienia odpinany!:) w sklepie z biustonoszami u nas praktycznie każdy biustonosz kobitka "przerabia" na taki do karmienia, bez dodatkowej opłaty oczywiście, więc jest szansa, że będzie praktyczny i ładny jednocześnie:) Moja siostra miała miękkie miseczki ale z fiszbinami , bo ja piszesz ivi z "obwisami" paradować to niezbyt ładnie i mimo wszystko dobrze dla biustu

Ja kupiłam sobie na razie 2 do karmienia i mimo dobrze dobranego rozmiaru krój okazał się nie do końca na moje piersi... nie chciałam odsyłac, bo szkoda kasy - będa po domu, bo materiał milutki i nie uwierają nigdzie.

A tak w ogóle to większośc biustonoszy do karmienia to jakas porażka... pamietam jak karmiąc Dobrusie się namećzyłam, żeby cokowliek znaleźć... teraz jestem juz mądrzejsza i pewnie po porodzie kupię normalny stanik z odpinanymi ramiączkami i przerobię go sobie na taki do karmienia - tu link jak można to zrobić Zbuduj sobie karmnik! :-)

metodę polecam dla tych kobitek, co maja problem z kupnem wygodnego biustonosza (ja potrzebuje 75 i/j teraz - nie wiem co będzie po porodzie, dlatego wolę kupic ze 2 normalne staniki i je przerobic niż wywalac fortunę na te do karmienia w mojej rozmiarówce)

Amandla fajne te staniki, ale ja wole semi softy od tych całkiem miękkich. No i własnie cena za te 170 a ja zazwyczaj biore Dalie za 120-140 zł, gumke w pasmanterii kupie i trochę zaoszczędze... a do tego mam 2 ulubione sklepy, co maja pełne rozmiarówki, to może uda sie wyrwać jakiś innej firmy poniżej 100zł ;-)
tak czy inaczej zaraz po porodzie mam co załozyc, a potem obwód powinien się zmniejszyć, bo nie będzie się nic pod żebrami rozpychać;-), więc póki co nie ma sensu inwestowac w dopasowane staniki (u mnie róznica jest juz ponad 10 cm w obwodzie pod)

A ja to w ogóle stanikami się nie przejmuję
Cycki mam wielkościowo prawie takie same, więc latam w starych stanikach
A ew zacznę za jakimś się rozglądać jak urodzę i się mlekiem wypełnię

a ja obecnie chodze bez bo moje juz dawno zamale - zostal mi 1 ktory zakladam jak wychodzimy z domu gdzies ale obwod mnie sicnie wiec nie moge w nim dlugo byc, jak poszlam ostatnio do sklepu to widzialam ze babeczka ma kolekcje alles dla mam ale pogadlam z nia i powiedziala ze na typowy stanik dla karmiacych mam to torche za wczesnie bo biust mi sie jeszcze powiekszy wiec lepiej poczekac... i oo a ze ja w domu to chodze bez tylko mnie tu kolezanka straszy ze to tez zle bo mi sie zwisy porobia i oo juz sama nie wiem

reklama
ja dziś poszalałam na allego. kupiłam laktator, podgrzewacz i mam jeszcze cała masę róznych dziwnych rzeczy w koszyku, tylko musze się zastanowić jaki rozmiar sobie stanika wziąć, no i koszule kupić. chcę mieć to juz z głowy, tym bardziej, że coraz gorzej sie czuję i nie wiem jak to dalej będzie czy w tym ch:angry:lernym szpitalu nie skonczę.

Do góry