reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Atan ja tez chce posciel w zyrafki :) slodka

ja mam juz jedna koszule taka standardowa jak cala porodowka czyli rozpinane z boku z misiem, ale rodzic chce w zwyklym t-shirt, a potem kupie sobie jeszcze do karmienia taka zwykla koszulel na ramiaczka bo ja teraz z tkich sypiam i sprawdzialam da sie nakarmic dzidzie :)

reklama
Atan fajne zakupy :tak:

K&M ja do porodu mam męską koszulę flanelową ...:-D jest fajna bo rozpinana na całej długości więc od razu mogą mi dać dziecko na goły brzuch i piersi :tak:

No i właśnie tak sobie pomyślałam że fajnie by było mieć jakieś ubrania do karmienia - nie tylko koszule nocne ;-) tylko jakieś rozpinane bluzki , albo z dużym i rozciągliwym dekoltem :tak:

MaMicurina mnie się wydaję że dają jak nie masz ... ale możesz przecież rodzic w swojej :tak:

wklejam fragment z planu porodu :

3. Warunki w czasie porodu
Zależy mi, aby w czasie mojego porodu:

• były przyciemnione światła

• panował spokój i cisza

• umożliwiono mi słuchanie ulubionej muzyki

• umożliwiono mi założenie własnego stroju

• nie było studentów itp.

• zminimalizowano badania dopochwowe

• Inne (określ) : ……………………

Mini - męska koszula.. to jest myśl!! tylko gdzie znaleźć taką koszulę która nie będzie wyglądała jak.. koszula ? Kurcze dwa lata temu na allegro były sprzedawane koszule nocne do porodu, rozcięte na całej długości, wiązane na troczki.. jak ja żałuję że jej nie kupiłam wtedy!! bo teraz nie ma takich, z rozpinanych po całości jest tylko koszulka nocna do porodu na napki .... za 99zł:szok: A ja na prawdę dałabym dużo za koszulkę do porodu rozpinaną po całości (jeśli bedzie bolało jak przy Tymku, to większość czasu spędzę pod prysznicem i tylko na badanie rozwracia będę na fotelu lądować.. a na przejście z jednego kąta pokoju na drugi nie będę mieć siły wciągać koszuli przez głowę.. Przy Tymku na golasa prawie non stop zasuwałam:-D:-D )

a i do porodu to chyba nie mogą być koszule z napkami ani niczym metalowym ... bo chyba w razie reanimacji nie można mieć na sobie nic metalowego ( ale to tylko takie moje przemyślenia )

reklama
Do góry