reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

nooo Kasiurek roznie moze byc....moze byc bardzo zimowy ten marzec, wiadomo jak to u nas jest z ta pogoda, w tym roku snieg spadl nawet w maju;-):-D
wiec jak dla mnie ten luty, marzec to zdecydowanie zima:-D

lastpetunia- jaka Ty młoda i ładna jestes! bardzo twarzowy kolorek! slicznie wygladasz!

Pinula- bardzo ładny ten zakup, super wygladasz, strasznie zgrabnie!

szczuple jestescie i chyba dlatego tak Wam te brzuszki widac juz ładnie.
a ja zrobilam sie jakas taka kwadratowa:szok: zero wciecia, moja talia zniknela zupelnie, ciekawe czy kiedys wroci:szok:

ja bylam dzis na ciuchobraniu i kupilam cudnyyy spiworek dla malenstwa, nowiutki z metka za 25 zl i kilka bodow za 6 zl:-Dniby mam tych bodziakow sporo, ale one jednak sie bardzo spieraja, a te wygladaja jak nowe, zreszta bodziakow nigdy za duzo:-)

reklama
no właśnie ja się zastanawiam tylko czy na ten marzec to warto mi kupić kombinezon.
No bo jak piszecie - marzec może być jeszcze zimowy. Ale ostatecznie stwierdziłam,że przecież termin mam na koniec marca, więc chyba sobie odpuszczę....poza tym moj mąż jest dość rozgarnięty więc jak urodzę w mrozy i śnieg to dokupi. Bo po córci mam ale taki na 6m+....
Ja widzę,że już mam takie schizy jak w 1wszej ciąży. Dla mnie najważniejsze pytanie (ale później je Wam zadam) to będzie: jak ubrać na wyjście ze szpitala?. bo z resztą dam se rade....hehe wiem - panikara:-D

Pomyślcie dla nas pierworodek jaka to masakra z iloscia tych bodów, kaftaników, pajacykow.. booooze ja nawet nie wiec co jak wyglada, co sie kiedy ubiera :zawstydzona/y: Skąd tu wiedziec czy dziecku nie za ciepło/nie za zimno.. No masakra jakaś :))

ja co prawda jeszcze zakupow nie robie, ale tez juz ogladam miliony stron z rzeczami dla dzieci i sie zastanawiam czego ile bede potrzebowac na poczatek... bo nie mam pojecia bladego ile spioszkow, butelek, poscieli, wszystkiego doslownie.
wiem tylko ze jeden wozek i jedno lozeczko :-D

olavip- ja bym tez nie kupowala jakbym miala na koniec marca, jedynie wiadomo jakas kurtałeczke fajna i tyle styka.

co na wyjscie...oj bedzie temat na tapecie, bedzie! i kazda pewnie bedzie walkowala czy pierworodka czy wielorodka hehe
ja mam po Julce takie malenkie bodziaki, w ktorych wlasnie ja przywozilam ze szpitala, sa nowiuskie, bo miala je chyba tylko ten jeden raz, wiec planuje teraz tez je ubrac, sa slodkie no i fajowskie, bo rozpinane po calosci, nie tylko nozki, wiec wygodne do pierwszego ubierania (u nas w szpitalu pielegniarki ubieraja, przebieraja przez caly pobyt, mama ubiera juz na wyjscie).

Angel- eee dasz rade no i szybko sie polapiesz! no i masz jeszcze nas!
nic jeszcze kompletnie nie kupilas??ja to troche zazdroszcze Wam na wyspach mozliwosci obkupienia dzieciaka w super jakosciowo ciuszki w naprawde fajnych cenach, zwlaszcza na wyprzach.

Oj nie.. Pod tym względem jestem nie ugięta ;-)
Wyprzedaze sa zawsze, tanie ciuchy sa zawsze, wogole tanie rzeczy..
Jak psychicznie bede czula, ze juz nic złego sie nie moze stac to zaczne powolutku kupować te całe śpiochy i body ;-)

ooooo to tez Cie podziwiam baaaardzo!
i w sumie sobie mysle, ze przyjemnosc smakowana powoli, niespiesznie smakuje o stokroc bardziej! tylko, ze ja to za bardzo narwana chyba jestem.

angel -jak sprawdzic czy dziecku nie jest za zimno cieplo/ proste po karku jelsi kark ciepy znaczy ze cieplo, moga byc raczki chlodne grunt ze kar cieply jest ;]

a z kaftanikami bodami itd nie przesadzajcie zoabczycie ze raz tyle co kupicie dostaniecie od znajomych rodzinki a i tak nie ubierzecie wszytskiego ;] bo z doswiadczenia wiem ze zawsze w domu ubiera sie te same pajace,body itd, na wyjscie do lekarza rodziny ma sie te nowe ładne ;]

Ja sie tez zastanawiam nad skafandrem jakims ale chyba ubiore w 3-6 miesięcy skafander mam po synku skzoda mi kupić na pare dni i wyjść , tym bardziej ze nie wiem kiedy urodze -jak w terminie to do kwietnia zostanie 2 tygodnie - wiec przebuduje dziecko pare dni bo i tak od razus ie nie wychodzi chyba ze pogoda super a tak to tzw werandowanie

w h&m kupiłam dzis takie spodnio- leginsy (dzins ale rozciagliwy i przylegający do ciała cos ala rurki) ciekawym pasem takim ze na plecach jest wysoko a z przodu pod brzuchem . Maz zrobil zdjęcie wyglądają tak samo jak poprzednie getry tylko ze mowie taki dzins rozicagliwy, i pas inny jutro wkleje fote

rdit - ja tez jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka w brzuszku -nie mam odwagi chyba zdecyduje sie kupić po 30-35 tygodniu.

Ja tez na razie nic nie kupuję. Jak się dowiem jaka płeć, to wtedy zobaczę ile po córce czego mam (sporo wydałam, ale mam chrześniaka 10 miesięcznego, więc w razie chłopca coś tam tez się wynajdzie;-)). Ale pewnie bliżejkońca to cos poszaleję, przy córce nie miałam mozliwości (w 36 tygodniu zabrali mnie na patologie, więc szybko w tesco po paczuszce najpilnieszych rzeczy i do szpitala, potem M dokupywał...) a nie było kiedy kupować, bo mieliśmy remont...

reklama
Ja jestem normalnie wariatka z kazdym wyjscie z domu musze kupic cos dla dzidzi:) body , kaftaniki, spioszki czapeczki albo skarpetki, albo buciki z kazdego zakupu ciesze sie jak wariatka :)

Do góry