reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

nooo Kasiurek roznie moze byc....moze byc bardzo zimowy ten marzec, wiadomo jak to u nas jest z ta pogoda, w tym roku snieg spadl nawet w maju;-):-D
wiec jak dla mnie ten luty, marzec to zdecydowanie zima:-D

lastpetunia- jaka Ty młoda i ładna jestes! bardzo twarzowy kolorek! slicznie wygladasz!

Pinula- bardzo ładny ten zakup, super wygladasz, strasznie zgrabnie!

szczuple jestescie i chyba dlatego tak Wam te brzuszki widac juz ładnie.
a ja zrobilam sie jakas taka kwadratowa:szok: zero wciecia, moja talia zniknela zupelnie, ciekawe czy kiedys wroci:szok:

ja bylam dzis na ciuchobraniu i kupilam cudnyyy spiworek dla malenstwa, nowiutki z metka za 25 zl i kilka bodow za 6 zl:-Dniby mam tych bodziakow sporo, ale one jednak sie bardzo spieraja, a te wygladaja jak nowe, zreszta bodziakow nigdy za duzo:-)

reklama
no właśnie ja się zastanawiam tylko czy na ten marzec to warto mi kupić kombinezon.
No bo jak piszecie - marzec może być jeszcze zimowy. Ale ostatecznie stwierdziłam,że przecież termin mam na koniec marca, więc chyba sobie odpuszczę....poza tym moj mąż jest dość rozgarnięty więc jak urodzę w mrozy i śnieg to dokupi. Bo po córci mam ale taki na 6m+....
Ja widzę,że już mam takie schizy jak w 1wszej ciąży. Dla mnie najważniejsze pytanie (ale później je Wam zadam) to będzie: jak ubrać na wyjście ze szpitala?. bo z resztą dam se rade....hehe wiem - panikara:-D

Pomyślcie dla nas pierworodek jaka to masakra z iloscia tych bodów, kaftaników, pajacykow.. booooze ja nawet nie wiec co jak wyglada, co sie kiedy ubiera :zawstydzona/y: Skąd tu wiedziec czy dziecku nie za ciepło/nie za zimno.. No masakra jakaś :))

ja co prawda jeszcze zakupow nie robie, ale tez juz ogladam miliony stron z rzeczami dla dzieci i sie zastanawiam czego ile bede potrzebowac na poczatek... bo nie mam pojecia bladego ile spioszkow, butelek, poscieli, wszystkiego doslownie.
wiem tylko ze jeden wozek i jedno lozeczko :-D

olavip- ja bym tez nie kupowala jakbym miala na koniec marca, jedynie wiadomo jakas kurtałeczke fajna i tyle styka.

co na wyjscie...oj bedzie temat na tapecie, bedzie! i kazda pewnie bedzie walkowala czy pierworodka czy wielorodka hehe
ja mam po Julce takie malenkie bodziaki, w ktorych wlasnie ja przywozilam ze szpitala, sa nowiuskie, bo miala je chyba tylko ten jeden raz, wiec planuje teraz tez je ubrac, sa slodkie no i fajowskie, bo rozpinane po calosci, nie tylko nozki, wiec wygodne do pierwszego ubierania (u nas w szpitalu pielegniarki ubieraja, przebieraja przez caly pobyt, mama ubiera juz na wyjscie).

Angel- eee dasz rade no i szybko sie polapiesz! no i masz jeszcze nas!
nic jeszcze kompletnie nie kupilas??ja to troche zazdroszcze Wam na wyspach mozliwosci obkupienia dzieciaka w super jakosciowo ciuszki w naprawde fajnych cenach, zwlaszcza na wyprzach.

Oj nie.. Pod tym względem jestem nie ugięta ;-)
Wyprzedaze sa zawsze, tanie ciuchy sa zawsze, wogole tanie rzeczy..
Jak psychicznie bede czula, ze juz nic złego sie nie moze stac to zaczne powolutku kupować te całe śpiochy i body ;-)

ooooo to tez Cie podziwiam baaaardzo!
i w sumie sobie mysle, ze przyjemnosc smakowana powoli, niespiesznie smakuje o stokroc bardziej! tylko, ze ja to za bardzo narwana chyba jestem.

angel -jak sprawdzic czy dziecku nie jest za zimno cieplo/ proste po karku jelsi kark ciepy znaczy ze cieplo, moga byc raczki chlodne grunt ze kar cieply jest ;]

a z kaftanikami bodami itd nie przesadzajcie zoabczycie ze raz tyle co kupicie dostaniecie od znajomych rodzinki a i tak nie ubierzecie wszytskiego ;] bo z doswiadczenia wiem ze zawsze w domu ubiera sie te same pajace,body itd, na wyjscie do lekarza rodziny ma sie te nowe ładne ;]

Ja sie tez zastanawiam nad skafandrem jakims ale chyba ubiore w 3-6 miesięcy skafander mam po synku skzoda mi kupić na pare dni i wyjść , tym bardziej ze nie wiem kiedy urodze -jak w terminie to do kwietnia zostanie 2 tygodnie - wiec przebuduje dziecko pare dni bo i tak od razus ie nie wychodzi chyba ze pogoda super a tak to tzw werandowanie

w h&m kupiłam dzis takie spodnio- leginsy (dzins ale rozciagliwy i przylegający do ciała cos ala rurki) ciekawym pasem takim ze na plecach jest wysoko a z przodu pod brzuchem . Maz zrobil zdjęcie wyglądają tak samo jak poprzednie getry tylko ze mowie taki dzins rozicagliwy, i pas inny jutro wkleje fote

rdit - ja tez jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka w brzuszku -nie mam odwagi chyba zdecyduje sie kupić po 30-35 tygodniu.

Ja tez na razie nic nie kupuję. Jak się dowiem jaka płeć, to wtedy zobaczę ile po córce czego mam (sporo wydałam, ale mam chrześniaka 10 miesięcznego, więc w razie chłopca coś tam tez się wynajdzie;-)). Ale pewnie bliżejkońca to cos poszaleję, przy córce nie miałam mozliwości (w 36 tygodniu zabrali mnie na patologie, więc szybko w tesco po paczuszce najpilnieszych rzeczy i do szpitala, potem M dokupywał...) a nie było kiedy kupować, bo mieliśmy remont...

reklama
Ja jestem normalnie wariatka z kazdym wyjscie z domu musze kupic cos dla dzidzi:) body , kaftaniki, spioszki czapeczki albo skarpetki, albo buciki z kazdego zakupu ciesze sie jak wariatka :)

Do góry