reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

ajako ja też się zastanawiam nad kapturkami bo mam wklęśniaki :sorry2:
Mój Borys też nosi 98 :-D a jego dwuletni kuzyn 104 :-D:-D:-D

Ja na początek też kupuję pieluszki newborn ale tylko jedną paczkę - dwójki się nie zmarnują więc nawet jak od razu się nie przydadzą to jak macie okazję i takie plany to lepiej w nie zainwestować w większych ilościach niż w jedynki :tak:

reklama
a ja do mycia polecam Oilatum Soft, ja przynajmniej 2mc będę w tym kąpać a potem będę próbować z Hipp, bo i do tego mam zaufanie. Chusteczki - na początek Nivea na pewno i Pampers. Pieluchy - eee nie wiem jeszcze, kupię pewnie paczkę 1 a potem 2... spirytus obowiązkowo i patyczki te z ogranicznikiem Oliwka zwykła Bambino, jak się zrobi ciepło to balsam
Nie wiem czy któraś już pisała ale latem nie wolno używać oliwki! Bo zatrzymuje powietrze, jak rodziłam Jagodę w czerwcu to nie kazano mi jej wcale tym smarować, używałyśmy balsamu. Co do pupci-ja nie smarowałam przy każdej zmianie pieluchy i teraz nie mam zamiaru..Nie kupuję też maści. Ewentualnie będzie Bepanthen od brodawek, ja jestem raczej za leczeniem chorej pupci naturalnymi środkami i sposobami Kobietkom które mają mieć córcie odradzam tylko Sudocream - on mocno wysusza i często jest przyczyną sklejenia warg sromowych co wiąże się z zabiegiem.... Macie do wyboru inne maści np. Linomag-bardzo polecany, albo Bepanthen właśnie:tak: poza tym pisałam już w tym wyprawkowym temacie,że przypominam o Paracetamolu w czopkach, jakimś leku na wzdęcia i kolki i o maści majerankowej.... edit: Mini nie wiem dokładnie... w styczniu idę z nią na szczepienie to mi ją zmierzą. Ale wiem że jest dużą dziewczynką i zdaję sobie z tego sprawę... Już słyszałam w lato pytanie czy posyłam ją do przedszkola a jak powiedziałam,że ona ma rok to babka była w szoku. Ona wygląda jak 2,5-3latek prawie. Ale rozwija się dobrze, nie jest zapasiona i w ogóle nie wiem skąd ona taka wielka bo ma okresy z jedzeniem że raz je ładnie, innym razem prawie wcale

Ostatnia edycja:
Byłam w mothercare. jej ja to świr jestem i wiem, że mnie w ubranka wpuścic nie mozna, ale moja mama to bije rekordy. Gdyby nie mój zdrowy rozsądek to chyba by pół sklepu wyniosła :-D. Mam już wyprawkę ubrankowa <jupi> no może spiochów ze dwaie pary trzeba będzie dokupić. Nie mam za to pościeli do łóżeczka, przewijaka i kocyka jakiegos cieplejszego. Nic fajnego nie znalazłam. :oo:

hej - ja dzis bylam w GM i powiem Wam ze w smyku kupilam 2 pajace przecenione z 50 zł na 25 jeden biały a 2gi to maly dinozaur z kapturkiem na ktorym naszyte jest takie niby poroze czy jak to nazwac :)
kupilam tez w kappahlu dres za 23 zł tez przecena 50%. Ogolnie bylam w mothercare ale tam spiochy + kaftanik 67 zł porazka jakas a zeby mnie to zachwycilo to nie powiem. Polecam tez pieluchy flanelowe ze smyka jedna biala kosztuje 6,99 ale jest mega biala, przyjemna mieciutka i grubsza - te z allegro sie umywaja

Ola a Wy nie jesteście wysocy ???
Borys za to na siatkach centylowych raczej na dole figuruje - choć w przedszkolu nie odbiega od reszty dzieci wzrostem

do kąpieli podobno najlepsza jest parafina i mam zamiar jej używać
papmersy 1 i 2 jutro mężu zakupi w makro, poza tym wybieram się do L'eclerca może będą jakieś pierdółki dla Maluchów w dobrej cenie

Dzis kupilam butelke tak na wszelki wypadek bo chce karmic piersia, ale nawet po 2 miesiacach jak bym miala wyjsc to M by karmil odciagnietym mleczkiem wiec:butelka Madela Calma jestem zadowolona do tego tej samej firmy nakladki na sutki takie mieciutkie sa.

reklama
Byłam w mothercare. jej ja to świr jestem i wiem, że mnie w ubranka wpuścic nie mozna,
Tez sie wybieram do mc :-) fajne te paki bodziakow mają

Dzis kupilam butelke tak na wszelki wypadek bo chce karmic piersia, ale nawet po 2 miesiacach jak bym miala wyjsc to M by karmil odciagnietym mleczkiem wiec:butelka Madela Calma jestem zadowolona do tego tej samej firmy nakladki na sutki takie mieciutkie sa.
ja tez mam tylko jedną buteleczke na wszelki ale wierze ze nie bedzie potrzebna:tak:

Do góry