reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

u mnie w Pepco mniej rzeczy ale też coś tam nakupiłam:tak:
Jagodzie trafiłam śliczną kieckę za to hehe

i uwaga - kupiłam torbę do szpitala! to wielki postęp! Jestem z planami zakupowymi 3mc do przodu <bo chciałam robić zakupy na początku marca,ale tak mnie przestraszył ten lekarz,że poważnie zaczynam się martwić, i chyba w styczniu/lutym zrobię te zakupy i kupię już wsio...>

reklama
byłam wróciłam, faktycznie można coś wybrać za rozsądną cenę, choć chyba u mnie bardzo poprzebierane.
Akurat obok był sklep dla dzieci i kupiłam w zasadzie wszystko co potrzeba. Została nam tylko pościel no i może łóżeczko (ale kuzynka coś wspominała że da, tak jak przewijak z wanienką).
Zaszłam też do apteki po ostatatnie zakupy, kupiłam tantum rosa, bepanthen i octenisept

atomowka - aspirator to taka gruszka, którą uruchomisz buźką i nic tam potrzebne nie jest.. nie wlewa się zadnych płynów itd. Sól fizjologiczna przydaje się do przemywania ropiejących oczek, do noska itd. Jak juz masz aspirator z filtrami to jest gotowy do użycia;)

Dziewczyny a czy potrzebny jest do tego aspiratorka to nosa taka sól fizjologiczna? OOO coś takiego\
NoseFrida spray do noska dla niemowląt 280 dawek (2018653029) - Aukcje internetowe Allegro
\
Czy to jest nie tego aspiratora, tlyko osoba sól i czy ja kupić?
Kochana - aspirator, aspiratorem - on jest sam w sobie wystarczający. Sól fizjologiczna - ona przydaje się do przemywania oczek jak ropieją, albo po kropelce zakrapiasz jak ma jakieś tam glutki i to rozpuści to co tam zaschnęło w nosku i łatwiej wychodzi jak pociągniesz tą fridą.<albo dziecko samo wykicha:)>
Na początek ja proponuję zakup soli fizjologicznej w aptece, najprostrzej w ampułkach <Physidose> z 10-15 ampułek bo to otwarte 12 albo 24h może być tylko.
A jak dziecko podrośnie i zaczną się większe problemy nosowo-glutowe to proponuję zakup Disnemar dla dzieci.

heloł laseczki :) dzisiaj kupiłam dwie butelki z avent 125ml, mate edukacyjną miałam zamawiac przez allegro ale jak juz byłam u cioteczki w sklepie to kupiłam i mam z głowy :) kuzynka mowiła że u niej sie przydala taka mata :) mówiła że z pół godziny spokoju było hehe :D aaa mamusia bujaczek z wibracjami kupiła i troche do szpitala rzeczy podkłady wkładki majtki jednorazowe itp :) P1010004 (2).jpg i taką mamusia wypraweczke ze szpitala kupiła :p

no dziewczyny ładne zakupki :tak:

ivi- cudna, klimatyczna sypialnia, slicznie sie wkomponowala kolyseczka!
inamorate- cudnosci różowości, super te zakupki po 5 zeta!
maruusia- swietny zestaw kibica!
vill- oooooooooo Ty to przebilas chyba nas wszystkie ta iloscia:shocked2:

kurde ja tez mam sporo, ale co z tego jak nie mam gdzie tego poukladac i pomyslu nie mam, bede musiala najpierw jakis mebel zakupic, zeby zaczac prac cokolowiek. ale kurde nie ma go gdzie wciś :-D

ja dzis dostalam paczuszke od sprzedawcy rp_77 czy jak to tam szlo, ale wiecie o kogo chodzi.
i wszystko super, jak nalezy, nic nie pomylono, wiec mam juz prawie, ze wszytko, tylko klapki mi zostaly i wsio.

a te malusie mociusie mnie rozczulily, juz zapomnialam, ze kiedys Julisia takich uzywala.

a i zamowila, oslonki na sutki z TT mam nadzieje, ze sie przydadza i bede z nich zadowolona, bo sa nieco inne niz te z Aventu, ktore mialam przy Julii i w ogole sie nie sprawdzily, do kitu byly, jakies takie dłuuuugie, ze mala w ogole nie dala rady wyciagnac tej brodawki przez to, te sa krotsze i mam nadzieje, ze maly je zassie.

reklama
Do góry