reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Kupilam dzis ten spiworek z lidla dla malej, bo wcale nie jest taki gruby a pozatym na poczatku marca pewnie bedzie dosc zimno. A kombinezon jest dobry bo nie ma nozek tylko taki spiwor, a pamietam ze jak w grudniu rodzilam bartka to bardzo sie meczylam z wlozeniem mu nog do kombinezonu i on wyl. Ale za to ten kombinezon z lidla ma wade taka ze ma wedlug mnie za krotkie rekawy i bedzie tez lipa. I szkoda ze nie ma tych lapek przyszytych - to tez bardzo ulatwia sprawe.
Co do laktatora to polecam reczny z aventu bo jest rownie dobry co medela i chyba najlepszy na rynku.
Co do butelek- to kazde dziecko co innego ale moj cycowy bartek aventu za nic nie chcial, tylko TT i potem juz tylko Dr.browna a medeli tez nie chcial.
Na sutki polecam bepanthen a krwawilam do 3 miesiaca z sutkow wiec wiem co mowie:) te nakladki silikonowe tez mi przy gigantycznym krwawieniu i bolu pomagaly - ale zadko ktory bobas chce z tym ssac.
Na pupe malucha- im mniej tym lepiej, ale na lekkie podraznienia bepanthen pomagal lepiej niz sudocrem a na mega odparzenie tylko triderm i masc robiona z recepty. I maka ziemniaczana bardzo pomaga. A reszty kosmetykow to ja prawie nie uzywam, czasem go pobalsamuje ale bardzo zadko, plyn do kapieli - bo lubi babelki, ale to zaczelam stosowac chyba ok 5 miesiaca, i szampon do wlosow- wszystko nivea-ale zdarza sie ze inne firmy kupuje tez.

W ciuszkach wam powiem ze najlepsze sa bodziaki zapinane po calosci ( dla takiego mini malucha-bo przez glowe placza i sie boja) i spiochy zapinane od szyij do konca stop- najlepiej z lapkami ( zadnego takiego nie mam ale sa super) caaaala reszta typu- kaftaniki( zupelny smiec) bluzki, spodenki, sukieneczki itp itd. Sa zbednym smieciem przez minimum pierwsze 2 miesiace- nie wygodne dla malucha i dla was( wy w nerwach nie dacie rade, a maluch placze). Wszystko co jest zapinane z tylu lub tylko po czesci tez jest do niczego- to takie moje spostszerzenia z pierwszego dziecka.

reklama
Kindzia super ciuchy masz :-)

Ja to się zastanawiam czy w ogóle laktator kupić, szczerze to nie miałam takiego zamiaru ale widzę,że wszystkie
planujecie

aa i jeszcze kupujecie taką matkę antypoślizgową do wanienki?

Kindzia- fajne ciuchy:)
Laktator to lepiej wypatrzec jakis i najwyzej maz czy ktos kupi o ile bedzie potrzebny. U mnie bylniezbedny bo po cc mleka nie mialam i ciagnelam 24h zeby cos wyssac:)

Laktator mam wybrany, ale nie kupuję, chyba że trafię na jakąś fajną promocję. Kupię, jak będzie potrzebny.
Żadnych mat do wanienki nie planuję.

o laktator kupię na pewno, moja siostra i przyjaciółka miały zapalenie piersi i na szybko kupowały laktator - w sumie to im piersi uratowało (w sensie takim, że mogły dalej karmić)
kindzia piękne te rzeczy, napatrzeć sie nie mogę

Ostatnia edycja:
Kindzia ale zakupy!

Atomówka my maty nie mieliśmy, leżaczek kupilismy, ale to badziewie było, że M na swojej ręcę małą trzymał, zamiast maty zwykła pielucha tetrowa wystarczyła :tak: a maluszki jak sie boja kapieli to zaleca się wkładac owinięte w pieluszkę własnie i dopiero w wodzie rozwijane - u nas sie sprawdziło :tak:

co do laktatora ja tam na swojej łapce będe polegać - miałam ręczny to jak krowa podłączona pod dojarkę się czułam :sorry2: z tym, że ja miałam duzo pokarmu, więc ściągnięcie dajmy na to 200ml z piersi, którą niedawno karmiłam, to max 5 min...

dinusiowe kapcie słodkie
kindzia - no raz a konkretnie :tak: fajne rzeczy, no i ubezpieczona na każdą możliwość ;-)

laktator? Nie wiem, jeszcze nie myślałam, pewnie pomyślę jak z sąsiadką pogadam czyli po nowym roku - jak wszystko u mnie :oo2: No i pewnie też tak zrobię, że kupię dopiero jak będzie potrzebny, a nie na wszelki wypadek...

reklama
Do góry