reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

reklama
a mi już w szpitalu dali butelkę z wodą i położne radziły,żebym chociaż raz w tyg od maleńkości dawała popić chociaż wody odrobinkę, bo potem matka jest uwiązana do dziecka,bo często nie chce np. po 2mc w ogóle wziąć butelki do buzi. I niestety znam takie przypadki, gdzie dziecko dopominało się co godz. piersi, butelki w żadnym wypadku nie chciało wziąć... teraz dziecko ma 2 lata i nadal pierś, a nawet ze zwykłym jedzeniem jest problem:no: dla mnie to masakra:no: po troszeczku uczyłam Jagodę i przynajmniej mogłam wyjechać na zakupy, na wieczorną kawkę do znajomych, na jakiś wieczorek/imprezę iść, i wiedziałam że dziecko się naje beze mnie.
wiem,że każde dziecko jest inne,ale uważam ten sposób za dobry...nie trzeba codziennie dawać butli, ale należy zadbać o to aby dziecko umiało z niej pić.

Tunia kolejne zakupy udane :tak: Ja już nic nie kupuje dla noworodka bo jak policzyłam ile mam bodziaków to się za głowę złapałam - a jeszcze młodsza siostra mi kupiłam na grzemarku jakieś :-)

ola jest w tym co piszesz sporo racji , choć ja bym zalecała chociaż dwa tygodnie być na samej piersi żeby dzidziuś dobrze się nauczył ssać pierś - a potem jak przyjdą wakacje i upały to dobrze dopajać dzidziusia wodą ...
No i jeszcze jedno , nie każde dziecko od razu polubi butelke , ale myślę że jak się będzie podawać co jakiś czas ( bez oczekiwania na natychmiastowy efekt) to w końcu ją zaakceptuje :tak:

reklama
Do góry