reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Przeglądając u kogo co kupowałam okazało się, że ja po przeglądnięciu wielu sprzedawców tez kupowałam u r_p77 :tak: i to ponad 3,5 roku temu. WIęc tego sprzedawcę tez moge polecić (i chyba nieco u niego i tym razem dokupię ;-)). W stacjonarnych sklepach nie bardzo opłaca się kupowac, bo zwykła pielucha tetrowa to koszt. ok. 3,5 a o 1 zł mniej można mieć porządną właśnie w necie :tak: a tu 1 zł, tam 2 zł i przy większym zamówieniu sporo sie uzbiera.

Co do firmy Alles - ja się nacięłam przy bieliźnie i nic z niej nie zamierzam kupowac, chociaz nie powiem - bardzo fajne maja koszule ;-)

reklama
mata- dokladnie, co do cen; ja bylam ostatnio w smyku i zdebialam jakie ceny! pielucha tetrowa i to taka dupiata wygladala gatunkowo cos kolo 4 zl chyba nooo ogolnie straaasznie drogo tam mieli wszystkie takie typu rzeczy, jedynie 2x mala buteleczka (150 ml) Tomme Tippe byla w promocji i sie oplacala; 19, 90 zl
nie kupilam, bo sie zastanawiam czy od razu nie kupie tej nowosci od nich tzn. tej antykolkowej, ale nie wiem, czy to sie faktycznie sprawdzi czy to jedynie jakis chwyt marketingowy,ze antykolkowa;

Antykolkowy zestaw do karmienia Tommee Tippee (1957649928) - Aukcje internetowe Allegro

renia- koszulki sexi, ale cena :szok: no bynajmniej jak dla mnie:szok:

ivi
- baaaardzo sie kurczowo trzymam tej mysle, ze tym razem sie uda z karmieniem, tylko boje sie, ze im bardziej bede chciala to tym bardziej nic z tego nie wyjdzie:-(
chyba jednak zamowie od razu te butelki, nie chce miec pozniej dodatkowego stresu jak maz bedzie mial jechac i szukac takiej jak ja chce.

ajako ostatnio rozmawiałam z kobietą z poradni laktacyjnej - która pracuje w szpitalu w którym zamierzam rodzić i ona umówiła się ze mną że dam jej cynka jak będę jechać na porodówkę to ona albo ktoś kto będzie miał dyżur zajmie się mną od razu - pomoże i poinstruuje co i jak zrobić - w razie czego podjedzie tez do domu jak by była taka potrzeba :tak:
Może poszukasz przy swoim szpitalu poradni laktacyjnej - zawsze warto się zaopatrzyć w pomoc

ja miałam do Jagody 2 kupione,125ml, jedną kupiłam tak do herbatki, a druga była w laktatorze. I mam te butelki, kupię tylko nowe smoczki. Dla niektórych to komfort psychiczny, bo jakby coś nie wyszło z karmieniem... A ja mimo,że do 9mc karmiłam mlekiem z piersi,(dopiero potem bawiłam się w karmienie mieszane) to Jagoda już jako noworodek po jedzeniu<czyt. cycu> musiała napić się wody lub herbatki....
poza tym jak wyjeżdżałam to któraś babcia była zaopatrzana w butlę i zamrożone mleczko.
także z czystym sumieniem mogę Wam poradzić żebyście zaopatrzyły się w 1 małą butelkę.

Ja butelek nie kupuję bo dwie dostałam
Anent 125 ml i druga antykolkowa starczy uważam

Ja miałam plan karmić raz tak raz tak
Tzn jak będę w domu cycem a jak będę wychodziła zostawiać butlę i niech ciągnie ale moja siostra odradziła mi ten pomysł i teraz już sama nie wiem

atomówka - może odradzała z uwagi na łatwość, z jaką dziecko odrzuca pierś gdy ma do dyspozycji butelkę? Ale spokojnie, parę tygodni pokarm tylko piersią żeby małe się nauczyło i żeby laktacje unormować a potem jeśli bedziesz chciała to można z butlą próbować :) a jeśli nie butla ze smoczkiem, to są "alternatywne" sposoby wprowadzania pokarmu, niezaburzające odruchu ssania u dziecka :)

reklama
Do góry