reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ja po koszule powędruję na targowisko - oglądałam bardzo fajne za 20 - 30 zł. i dobre są, bo sąsiadka identyczne miała i nawet mi podrzuciłą na pozyczkę, ale chyba jednak coś własnego kupię za te pieniądze...

reklama
Tunia śliczna koszulka, mi przyszły dwie takie co podawałam w niedxiele linka, bardzo ładne i na pobyt w szpitalu przydadza sie bo jak do domu tylko wyjde to długie gacie na tyłek zakładam i koniec bo nie toleruje koszul do spania :))

:) :) :) no poszalalam z tym CO ROKU :) :) :)
nie wiem co ja ostatnio taka rozkojarzona jestem - chyba w ciazy :) :) :)

hej kobitki ja powiem Wam ze wizyta w hurtowni sie zawiodlam i to mocno.... okazalo sie ze wozek taniej mozna kupic w malym osiedlowym sklepiku i to 200 zł!! pielucho ceratki po 14 zł, termometr do wanienki 8 zł podklady poporodowe bella 4,20 - zatem przeszperalam allegro i tych sprzedawców polecanych przez ivi i wlasnie zrobilam zamowienie na wszytsko chyba co moglam kupic u tego jednego sprzedawcy i wyszło mi 160 zł z dostawa kurierem - a zamówiłam: smoczek, pieluchy tetrowe x 10, szczotke i grzebien do wlosow, majtki poporodowe 5 szt, platki kosmetyczne dla dzidzi, podklady bella x 2, butelka 250 ml, termometr do wanienki, aspirator do nosa, pielucho ceratki x 2, nozyczki, patyczki do uszkow, pieluszki flanelowe x 3, recznik kapielowy, pieluszki flanelowe mini x 3 i wkladki laktacyjne - musze sobie teraz tylko ta wyprawkowo liste przepisac i odznaczac co juz mamy. Planuje jeszcze wozek kupic jakos w polowie grudnia 250 zl zawsze to taniej a wywioze go do rodzicow i bedzie stal zapakowany i czekal :)
u ktorego sprzedawcy?

tunia bardzo ładna ta koszula :-)

a u nas w szpitalu wymagają posiadania aż trzech :szok: Ja tam koszulę zdzierżę, ale tylko czasami - w sumie też wolę pidżamki

ja wlasnie chyba zamowie te co laspetunia koszule :-)zgapie troche :-p

no i teraz zglupialam z tymi oliwkami/ balsamami to co w koncu lepsze dla malucha , wiem wiem indywidualna sparawa ale kupic na start oliwke czy balsam? bo juz :happy: cala glupia jestem:rofl2:

no i teraz zglupialam z tymi oliwkami/ balsamami to co w koncu lepsze dla malucha , wiem wiem indywidualna sparawa ale kupic na start oliwke czy balsam? bo juz :happy: cala glupia jestem:rofl2:

Ja nic nie kupuję. Jakieś mydło w płynie do mycia i koniec. Nie widzę sensu smarowania dziecka czymkolwiek. Ale oliwka brudzi (sama kiedyś stosowałam) i ja bym się bała, że takie naoliwione dziecko mi się z rąk wyślizgnie, więc wybrałabym balsam.

W Stanach też zalecają kąpiel co kilka dni, żeby pozwolić odbudować się płaszczowi lipidowemu na skórze. I w ogóle minimum kosmetyków, tylko jeśli są jakieś problemy skórne.

Ja oliwki na pewno nie będę używała, kupię jakiś mały balsamik tak aby był w razie czego i tyle

Co do koszul, mama ma mi sprezentować więc mam nadzieję,że coś fajnego wybierze

U mnie w szpitalu trzeba mieć DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU

reklama
a ja myślę, że w marcu zaopatrzę się w oliwkę. Przecież to się wylewa odrobinę na rękę i wysmarujesz tym dziecko w całości. Dziecko nie ma się jakoś mocno świecić, być mokre, śliskie - tylko delikatnie, troszeczkę żeby nawilżyć skórkę...
Z Jagodą nie używałam, bo rodziła się latem - więc w grę wchodził tylko balsam. A teraz - najwyżej będę używać na zmianę, raz oliwki raz balsamu, nie wiem jeszcze.. Takie rzeczy to w praniu wyjdą:-)

Do góry