reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ja po koszule powędruję na targowisko - oglądałam bardzo fajne za 20 - 30 zł. i dobre są, bo sąsiadka identyczne miała i nawet mi podrzuciłą na pozyczkę, ale chyba jednak coś własnego kupię za te pieniądze...

reklama
Tunia śliczna koszulka, mi przyszły dwie takie co podawałam w niedxiele linka, bardzo ładne i na pobyt w szpitalu przydadza sie bo jak do domu tylko wyjde to długie gacie na tyłek zakładam i koniec bo nie toleruje koszul do spania :))

:) :) :) no poszalalam z tym CO ROKU :) :) :)
nie wiem co ja ostatnio taka rozkojarzona jestem - chyba w ciazy :) :) :)

hej kobitki ja powiem Wam ze wizyta w hurtowni sie zawiodlam i to mocno.... okazalo sie ze wozek taniej mozna kupic w malym osiedlowym sklepiku i to 200 zł!! pielucho ceratki po 14 zł, termometr do wanienki 8 zł podklady poporodowe bella 4,20 - zatem przeszperalam allegro i tych sprzedawców polecanych przez ivi i wlasnie zrobilam zamowienie na wszytsko chyba co moglam kupic u tego jednego sprzedawcy i wyszło mi 160 zł z dostawa kurierem - a zamówiłam: smoczek, pieluchy tetrowe x 10, szczotke i grzebien do wlosow, majtki poporodowe 5 szt, platki kosmetyczne dla dzidzi, podklady bella x 2, butelka 250 ml, termometr do wanienki, aspirator do nosa, pielucho ceratki x 2, nozyczki, patyczki do uszkow, pieluszki flanelowe x 3, recznik kapielowy, pieluszki flanelowe mini x 3 i wkladki laktacyjne - musze sobie teraz tylko ta wyprawkowo liste przepisac i odznaczac co juz mamy. Planuje jeszcze wozek kupic jakos w polowie grudnia 250 zl zawsze to taniej a wywioze go do rodzicow i bedzie stal zapakowany i czekal :)
u ktorego sprzedawcy?

tunia bardzo ładna ta koszula :-)

a u nas w szpitalu wymagają posiadania aż trzech :szok: Ja tam koszulę zdzierżę, ale tylko czasami - w sumie też wolę pidżamki

ja wlasnie chyba zamowie te co laspetunia koszule :-)zgapie troche :-p

no i teraz zglupialam z tymi oliwkami/ balsamami to co w koncu lepsze dla malucha , wiem wiem indywidualna sparawa ale kupic na start oliwke czy balsam? bo juz :happy: cala glupia jestem:rofl2:

no i teraz zglupialam z tymi oliwkami/ balsamami to co w koncu lepsze dla malucha , wiem wiem indywidualna sparawa ale kupic na start oliwke czy balsam? bo juz :happy: cala glupia jestem:rofl2:

Ja nic nie kupuję. Jakieś mydło w płynie do mycia i koniec. Nie widzę sensu smarowania dziecka czymkolwiek. Ale oliwka brudzi (sama kiedyś stosowałam) i ja bym się bała, że takie naoliwione dziecko mi się z rąk wyślizgnie, więc wybrałabym balsam.

W Stanach też zalecają kąpiel co kilka dni, żeby pozwolić odbudować się płaszczowi lipidowemu na skórze. I w ogóle minimum kosmetyków, tylko jeśli są jakieś problemy skórne.

Ja oliwki na pewno nie będę używała, kupię jakiś mały balsamik tak aby był w razie czego i tyle

Co do koszul, mama ma mi sprezentować więc mam nadzieję,że coś fajnego wybierze

U mnie w szpitalu trzeba mieć DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU

reklama
a ja myślę, że w marcu zaopatrzę się w oliwkę. Przecież to się wylewa odrobinę na rękę i wysmarujesz tym dziecko w całości. Dziecko nie ma się jakoś mocno świecić, być mokre, śliskie - tylko delikatnie, troszeczkę żeby nawilżyć skórkę...
Z Jagodą nie używałam, bo rodziła się latem - więc w grę wchodził tylko balsam. A teraz - najwyżej będę używać na zmianę, raz oliwki raz balsamu, nie wiem jeszcze.. Takie rzeczy to w praniu wyjdą:-)

Do góry