reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

No to ja mam tylko ciuszki i nic więcej hehehe :D ooo nie przepraszam gruszke mam hehe:) ale jade z moim 5 na wizyte to może coś zakupimy :) słuchajcie co mozna kupic 7 letniej dziewczynce na mikołaja bo mój niewie co chrzesnicy kupic ? :)

kadza a może jakąs postać (lalkę czy cos podobnego) z jakiejs bajki czy czegos czym ona sie interesuje?? Mój chrześniak np ma ostatnio na faze na postacie z Toy Story 3 i tak ma już chudego, konia, dziadek kupił mu Astrala a ja mu ostatnio kupiłam Jessie i ma mu Mama dać na mikołaja, siostra mówiła że będzie się cieszył strasznie bo nie mal że ta figurka jest duża 45cm, to spiewa, mówi i jeszcze ma tam kapelusz sciagany czy cos a dałam tylko 110zł za nią, więc może lepiej zapytac sie rodziców czym dziewczynka sie interesuje i kupic jej pod jej gust niz kupowac cos co moze jej sie nie spodobac i moze ise tym nie bawic.

My już też prawie gotowi na przyjscie małej na świat :) jeszcze czekamy na kolejne części do wóźka które ma nam podac szwagierka bo jak narazie przysłała nam gondole :p, jeszcze musimy kupic pare drobiazgów dla mnie do szpitala, cos tam dla niuni i gotowi jestesmy :)

aaa właśnie dziewczyny, czy potrzebny jest przewijak na łóżeczko? Bo kurde od paru dni tak sie nad nim zastanawiam i wkoncu nie wiem co robic czy go kupowac czy nie :/ łóżko bedziemy miec krok od łóżeczka i tak myslałam ze bede mała na łóżku przebierac ale z drugiej strony to chyba lepiej jest na przewijaku?? ;/ takiego na komode nie chce bo mamy wąską i sie nie zmiesci tylko chodzi mi o taki sztywny na łożeczko.

Ostatnia edycja:
reklama
Lastpetunia jak nie masz komody czy innej szafki na której możesz przebierać malucha, to lepiej kupić przewijak - maluchy potrafia nieźle narozrabiac przy przebieraniu i lepiej umyc przewijak niż zmieniac pościel i prać kołdrę ;-) moja potrafiła prutnąć kupką na odległość 2 metrów :sorry: a chłopcy uwilebiaja ponoc siusiac naokoło :laugh2:

jeśli masz blisko ławę czy stół, to na upartego starczy miękki przewijak, ale jak nie ma nic takiego pod ręka, to chyba najwygodniej będzie właśnie twardy przewijak na łóżeczko

lastpetunia - dokładnie jak pisze mata, szczególnie przy takim noworodku :) wygodniej jest po prostu opanować kupo-sikacza:-D ale powiem Ci że jeśli nie masz funduszy, to spokojnie bez przewijaka można sobie poradzić:tak: Zresztą, myśmy po pierwszych meisiącach zaczęłi małego przebierać gdzie popadnie - na łóżku, na stole w jadalni itd ;)

mata - oj tak, chłopcy siusiają naokoło :) najbardziej pamiętam jak Tymek puścił taką fontannę, że obsiusiał mnie, wszystko naokoło i sobie na głowę :-D

Mata dziekuje ci za odpiwedz, własnie mamy stoliczek mały, komoda nie za szeroka to własnie nie mielibysmy nawet gdzie malej przewijac, jedynie własnie przewijak na łożeczko wchodzi w gre i chyba zakupimy przyda sie :)

Ivi, dobrze, że przypomniałaś o tym Vacie, w takim razie my też zaczniemy już się rozglądać za zakupami, żeby zdążyć w grudniu, ja jak już pisałam większość rzeczy mam po siostrze, fotelik, wózek,ciuszki ( teściowa też zrobiła zapasy, już ma hopla na punkcie kupowania ciuszków:), przewijak, musimy kupić jedynie pieluszki, kosmetyki i art. higieniczne,a z "grubszych" rzeczy - łóżeczko i wanienkę, choć koleżanka zaoferowała nam tummy tub do kąpania, ale chyba na wanience sie skończy, z braku przestrzeni w łazience umieścimy ją chyba na suficie:D

Ja też polecam przewijak - łóżko jest dość nisko i chyba mało wygodne do przewijania ... no i argumenty Maty ni do obalenia :-D

Ja nigdy nie zapomnę miny mojego M jak został obsikany :-D:-D:-D Nie mógł złapać powietrza taki był tym faktem zaskoczony :-D:-D:-D ale on też to miło wspomina :-)

Ja sobie robię listę rzeczy, które chcę z Polski przywieźć. Pieluchy tetrowe na pewno, chusta. Nie wiem, czy coś jeszcze...

A wczoraj usiłowałam coś dla siebie kupić, ale nic fajnego nie znalazłam. A jak już było coś fajnego to same XL zostały:wściekła/y:. Nawet na nie-ciążowe ciuchy patrzyłam i ze dwie super sukienki znalazłam, ale znowu z rozmiarem to samo. Na amerykańskie XL to musiałabym chyba pięcioraczki nosić:no:.

Dziewczyny kupiłam sobie spodnie ciążówki z pasem, jeansy ale nie wiem gdzie ja miałam głowę jak je kupowałam i jak się pomierzyłam ale są za duże dla mnie.
Może któraś chcialaby kupić
Są nowe, cena 40 zł
Firma H&M MAMA
Wymiary :
pas ok 51
biodra 54
udo 30

reklama
Do góry