reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

No to ja mam tylko ciuszki i nic więcej hehehe :D ooo nie przepraszam gruszke mam hehe:) ale jade z moim 5 na wizyte to może coś zakupimy :) słuchajcie co mozna kupic 7 letniej dziewczynce na mikołaja bo mój niewie co chrzesnicy kupic ? :)

kadza a może jakąs postać (lalkę czy cos podobnego) z jakiejs bajki czy czegos czym ona sie interesuje?? Mój chrześniak np ma ostatnio na faze na postacie z Toy Story 3 i tak ma już chudego, konia, dziadek kupił mu Astrala a ja mu ostatnio kupiłam Jessie i ma mu Mama dać na mikołaja, siostra mówiła że będzie się cieszył strasznie bo nie mal że ta figurka jest duża 45cm, to spiewa, mówi i jeszcze ma tam kapelusz sciagany czy cos a dałam tylko 110zł za nią, więc może lepiej zapytac sie rodziców czym dziewczynka sie interesuje i kupic jej pod jej gust niz kupowac cos co moze jej sie nie spodobac i moze ise tym nie bawic.

My już też prawie gotowi na przyjscie małej na świat :) jeszcze czekamy na kolejne części do wóźka które ma nam podac szwagierka bo jak narazie przysłała nam gondole :p, jeszcze musimy kupic pare drobiazgów dla mnie do szpitala, cos tam dla niuni i gotowi jestesmy :)

aaa właśnie dziewczyny, czy potrzebny jest przewijak na łóżeczko? Bo kurde od paru dni tak sie nad nim zastanawiam i wkoncu nie wiem co robic czy go kupowac czy nie :/ łóżko bedziemy miec krok od łóżeczka i tak myslałam ze bede mała na łóżku przebierac ale z drugiej strony to chyba lepiej jest na przewijaku?? ;/ takiego na komode nie chce bo mamy wąską i sie nie zmiesci tylko chodzi mi o taki sztywny na łożeczko.

Ostatnia edycja:
reklama
Lastpetunia jak nie masz komody czy innej szafki na której możesz przebierać malucha, to lepiej kupić przewijak - maluchy potrafia nieźle narozrabiac przy przebieraniu i lepiej umyc przewijak niż zmieniac pościel i prać kołdrę ;-) moja potrafiła prutnąć kupką na odległość 2 metrów :sorry: a chłopcy uwilebiaja ponoc siusiac naokoło :laugh2:

jeśli masz blisko ławę czy stół, to na upartego starczy miękki przewijak, ale jak nie ma nic takiego pod ręka, to chyba najwygodniej będzie właśnie twardy przewijak na łóżeczko

lastpetunia - dokładnie jak pisze mata, szczególnie przy takim noworodku :) wygodniej jest po prostu opanować kupo-sikacza:-D ale powiem Ci że jeśli nie masz funduszy, to spokojnie bez przewijaka można sobie poradzić:tak: Zresztą, myśmy po pierwszych meisiącach zaczęłi małego przebierać gdzie popadnie - na łóżku, na stole w jadalni itd ;)

mata - oj tak, chłopcy siusiają naokoło :) najbardziej pamiętam jak Tymek puścił taką fontannę, że obsiusiał mnie, wszystko naokoło i sobie na głowę :-D

Mata dziekuje ci za odpiwedz, własnie mamy stoliczek mały, komoda nie za szeroka to własnie nie mielibysmy nawet gdzie malej przewijac, jedynie własnie przewijak na łożeczko wchodzi w gre i chyba zakupimy przyda sie :)

Ivi, dobrze, że przypomniałaś o tym Vacie, w takim razie my też zaczniemy już się rozglądać za zakupami, żeby zdążyć w grudniu, ja jak już pisałam większość rzeczy mam po siostrze, fotelik, wózek,ciuszki ( teściowa też zrobiła zapasy, już ma hopla na punkcie kupowania ciuszków:), przewijak, musimy kupić jedynie pieluszki, kosmetyki i art. higieniczne,a z "grubszych" rzeczy - łóżeczko i wanienkę, choć koleżanka zaoferowała nam tummy tub do kąpania, ale chyba na wanience sie skończy, z braku przestrzeni w łazience umieścimy ją chyba na suficie:D

Ja też polecam przewijak - łóżko jest dość nisko i chyba mało wygodne do przewijania ... no i argumenty Maty ni do obalenia :-D

Ja nigdy nie zapomnę miny mojego M jak został obsikany :-D:-D:-D Nie mógł złapać powietrza taki był tym faktem zaskoczony :-D:-D:-D ale on też to miło wspomina :-)

Ja sobie robię listę rzeczy, które chcę z Polski przywieźć. Pieluchy tetrowe na pewno, chusta. Nie wiem, czy coś jeszcze...

A wczoraj usiłowałam coś dla siebie kupić, ale nic fajnego nie znalazłam. A jak już było coś fajnego to same XL zostały:wściekła/y:. Nawet na nie-ciążowe ciuchy patrzyłam i ze dwie super sukienki znalazłam, ale znowu z rozmiarem to samo. Na amerykańskie XL to musiałabym chyba pięcioraczki nosić:no:.

Dziewczyny kupiłam sobie spodnie ciążówki z pasem, jeansy ale nie wiem gdzie ja miałam głowę jak je kupowałam i jak się pomierzyłam ale są za duże dla mnie.
Może któraś chcialaby kupić
Są nowe, cena 40 zł
Firma H&M MAMA
Wymiary :
pas ok 51
biodra 54
udo 30

reklama
Do góry