reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Ja bym wzięła na początek tylko bodziki i śpiochy przynajmniej na pierwsze trzy miesiące ( do rozmiaru 68) potem będą wakację więc albo w większości bodziaki albo rampersy ewentualnie śpioszki do spania lub na chłodniejsze dni bluzeczka i spodenki ale materiałowe mięciutkie ...
Na listach wyprawkowych masz pomysły
ale jeszcze Ci tu wkleje
UBRANKA NA PIERWSZE TRZY MIESIĄCE
5 szt body 56 ( najlepiej z długim rękawem)
5 pajacyków 56
10 szt body 62 ( długi i krótki rękaw)
10 pajacyków 62
ewentualnie dodatkowo koszulki lub kaftaniki choć niekoniecznie
2-3 pary skarpetek , można też łapki nie-drapki
2 cienkie czapeczki
1 czapka wyjściowa grubsza
pajacyk welurowy albo jakiś cieplejszy na spacery ( koniecznie z bucikami nieodpinanymi bo są niepraktyczne)

reklama
ja się podpisuje pod tym co dziewczyny powiedziały o tych ubrankach i cenach :)

I chwalę się że dostałam od koleżanki 9 bodziaków na krótki rękaw i dwa rampersy. Wszystko typowo dziewczęce, tzn = różowe:-D

No to ja się najpierw pochwalę tym, na co padł mój wzrok wczoraj podczas porządkowania ciuchów. Dodam, że zaopatrzyłam się w te rzeczy nie mogąc się oprzeć ich magii, jeszcze w czasach panieńskich, kiedy o dzieciach wiedziałam tyle, że kiedyś będę je chciała mieć ;-)
kocyk, plecaczek i czapeczka, jest też kilka bodziaków, ale nie zrobiłam zdjęć :sorry:
15112011041.jpg15112011042.jpg15112011045.jpg

To przywiozłam z pobytu za granicą - prezenty od dwóch życzliwych osób :-D

15112011038.jpg15112011040.jpg

Z kolei te rzeczy wyszperałam dziś w lumpkach - niektóre za bezcen podobnie jak tunia (3 body z krótkim rękawem za 3 zeta, 2 body z długim+bluzeczka czerwona+dwie czapeczki za 11 zł)

15112011046.jpg15112011048.jpg15112011050.jpg

a to z lumka, gdzie wszystko wycenione (niektóre ceny kosmiczne); dałam dychę, ale szczerze mówiąc zastanawiałam się poważnie czy nie lepiej zainwestować w bodziaki z C&A - widziałam tam dziś wyprzedaż bodziaków za 15 zeta

15112011049.jpg

Villandra no proszę jakie śliczne wyprawkowe poczatki :-)

A dziękuję. Ale poczekaj aż się dokopię do swojego słynnego tapczanu - tam mam ubranak od narodzin do +/- 5 rż; niektóre śpiochy to jeszcze moja mama wystała w kolejkach i na kartki dla mnie, a potem używać jej było szkoda, a co używała, to szanowała do przesady (do dziś tak ma ze wszystkim :rolleyes2:)

a to moja dzisiejsza wyprawa do Pepco:-).. mało tego bo jakoś nic ciekawego mi nie wpadło w ręce...

Załączniki

• 100_5802.jpg
    100_5802.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Wow ale fajniutkie zakupy macie juz na swoim koncie :-)

mozna by polemizować z tym
czy pepco ma "jakość" czy "bylejakość"

Jak dobrze się poszpera w pepco to można kupić naprawdę przyzwoite rzeczy w dobrej cenie. Przede wszystkim trzeba macać i składy czytac ;-) mi z pepco bardzo podobały się bodziaki (jakies 5 zł za szt.) - po praniu jak nowe :tak: za to pajacyki i piżamki lipa totalna (szybko sie spierały, wyciągały...). No i można znaleźć bardzo dobre jakościowo skarpetki i rajtuzki (tylko tez podstawa - macać, mcac i jeszcze raz macać :-D)

a ja zachęcona Waszymi fotkami zapolowałam na allegro i czekam na przesyłki (np. śpiworek do spania za 4,99, 9 bodziaków za 9,9 i 7 pajaców za 7,9 :tak:). Poza tym M dziś ściągnął kartony z szafy Dobrusi i jak jutro będę miała siłę, to posegreguję co nie co ;-)

a dzis wyciagnełam malutkiego pajacyka po Dobrusi (zostawiłam na pamiątke, żeby wiedziała jaka była mala kiedyś ;-)) i jej jakie toto maleńkie :sorry:

-------------

no i nie wytrzymałam i przejrzałam te kartony. Co się okazało, odłożyłam torbę wiekszych ubrań (tak po roczku), mniejszą torbę różowości (typu welurkowe pajace czy jakies bluzeczki) i 2 wory ubranek typowo dziewczyńskich... ciekawe co dostaniemy, bo widze, ze z bielizny niemowlęcej to malutko mam...

ale za to po Dobrusi będe w najbliższych dniach wystawiac co nieco na allegro, to może nazbiera się na jakies dzieciowe zakupy...

Ostatnia edycja:
Do góry