reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Mamy i Dzidzi

Olavip ja tez ostatnio przeglądałam pościele, bo musze dokupic poszewki na poduszki do kompletu i szok - jak kupowałam 3 lata temu to były duzo tańsze (powłoczki kołdra+poduszka kosztowały mnie jakies 24 zł a teraz tej samej firmy za 39 :szok:). Na szczęście muszę dokupic jedynie płaska podusię i 2 powłoczki na nie, bo Dobrusia do dzisiaj kładzie na"dorosłą" poduszkę swoją łóżeczkową podusię, więc nie chcę jej zabierać...

manta ja czekam tylko żeby dowiedziec się kto u mnie mieszka i też poszaleje na szafce - za takie rzeczy jak pajace czy bodziaki o wiele mniej mozna zapłacic niz na allegro na przykład :tak: poza tym dzis z tesciowa rozmawiałam i chyba załatwimy, żeby w zaprzyjaźnionym lumpku odkładali ubranka dziecięce (tam za kilogram ciuszków 10 zł, więc takie malutkie to torbami za tą cenę wyjdą :cool2:)

reklama
spoko spoko ja tez taka jestem, ale obiecalam sobie czekac do polowkowego = czyli do wczoraj :-):-):-) teraz juz siedze na necie i szukam slodkich rzeczy a w piatek mam auto sie wyrwe z wiochy na jakies zakupki
tez sobie obiecalam co najmniej do grudnia :-) ale teraz to moze do polowy listopada:-D

O pościeli pisałyście... Ja w ogóle nie zamierzam czegoś takiego kupować. Prześcieradła jedynie. A tak to poduszka w ogóle nie potrzebna, a i pod kołdrą spać na początku nie będzie. Śpiworek taki zapinany na ramionach albo kocyk, zależy co młoda będzie wolała. Chociaż jakby się we mnie wdała, to trzeba jej będzie kupić mega grubą pierzynę, ja zawsze przykryta po same uszy śpię, nawet latem:-).
ja tez nie kupie kołdry ani poduchy na poczatek

Ostatnia edycja:
Mi zalezy jedynie na podusi (takiej płaskiej) bo tak jakoś nie mogę się przekonać, żeby dziecko na samym przescieradle spało :sorry2: a ta poduszka to naleśnik bardziej, więc dziecko i tak na płasko leży ;-)
Z Dobrusi była taka agentka, że do 1,5 roku spała w samym ubranku - przykrycie w zimie nawet cieniutkim kocykiem polarowym czy flanelką kończyło sie rykiem nie z tej ziemi (a dziś czy to zima czy to lato musi byc przykryta po szyję :cool2:) więc kołderka nam za materacyk na podłogę robiła :-p no i poszewki (oprócz tych na poduszke) jak nowe;-)

Mata przypomniała mi się wypowiedz fizjoterapeuty , że jak rodzic nie może się przekonać żeby dzidziuś leżał na płaskim , to powinien sobie na prześcieradle narysować markerem poduszkę :-D:-D:-D

Naleśnik czy też nie ,ja bym się bała.. i to nie chodzi o kręgosłup ale o to ze dziecko może się obrócić na brzuszek ( oczywiście nie noworodek ) i udusić . Moja wyobraźnia nie pozwoliła mi na używanie poduszki poniżej roczku :tak:

Mata przypomniała mi się wypowiedz fizjoterapeuty , że jak rodzic nie może się przekonać żeby dzidziuś leżał na płaskim , to powinien sobie na prześcieradle narysować markerem poduszkę :-D:-D:-D

dobre :-D

my mamy podobna do tej PODUSZKA PŁASKA DLA DZIECI 60 x 40 cm HEVEA NOWOŚĆ (1900344618) - Aukcje internetowe Allegro i dziecko nawet jak się przekręci na brzuszek nie zatka sobie noska, bo się po prostu nie da ;-) takiej puszystej i mięciutkiej to też bym się bała :sorry2:

:tak:
dobre:-):-):-):-)

ja powiem wam, ze zrobilam swoje pierwsze zakupki :-D jak tylko przyjda paczuszki to sie pochwale
no to ino dawaj !!!a co np kupilas?

reklama

Zawitkowski :D genialny facet, ostatnio kupiłam obie części jego książki "mamo tato co Ty na to" :tak:

Do góry