reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Olu-mi każdy mówi łącznie z panią, która uczyła kąpieli noworodka, żeby nie kupowac wkładu z gąbki do wanienki tylko układać najlepiej na pieluszkach bo w tym wkładzie gąbkowym to różne bakterie się zbierają i że to niedobrze, naprawde odradzała, zapytaj w szkole rodzenia jak bedziecie miec o kąpieli co ona na to powie i daj znać

reklama
a dziewczynki, zamierzacie uspokajać dzieci smoczkami czy próbować bez smoczka przyzwyczajać? ja mam złe doświadczenia ze smoczkiem, bo dzieci nie chcą się z nim rozstać i potem chodzą kilkuletnie ze smokami w buziach, ale jak bedzxie zobaczymy, może dla świętego spokoju zapakuję smoka do buzi

Podobnie jak Ty Ewan tez mam w planie nieużywania smoczka.Nie wiem na ile to sie uda..ale bede sie starac uspokajac malego w kazdy inny sposób:)

Ewan,zajęcia z kąpieli juz miałam i pytałam o ten wkład,położna powiedziała,że jeśli będę utrzymywać wkład w czystości o po kąpieli suszyć to to jest dobre rozwiązanie,bo po pierwsze maluszek leży na nim i masz 2 ręce wolne,po drugie zaraz po urodzeniu pępuszek nie jest zamoczony w wodzie,gąbka nasiąka i spokojnie omijasz to miejsce dokładnie przy tym myjąc dziecko. Nasza kuzynka od początku używa wkładki i jest baaardzo zadowolona,dzidzia sobie wierzga nóżkami i nie ma przy tym takiego stresu bo sobie swobodnie leży i ma przyjemność z kąpieli :) To jest moje zdanie,jak będzie w praktyce z moim synkiem to zobaczymy,najwyżej nie będę używać wkładu a to nieduży wydatek więc nie ma czego żałować,a uważam że się przyda :)

Dziewczęta jeśli mogę się dopiąć do dyskusji o gąbke ,to uważam osobiście że to bardzo fajna rzecz.Gdy urodziłam adę byłam spanikowana i bałam się ją kąpać i właśnie dzięki gąbce było mi łatwiej ,dzdzia leżała sobie a ja spokojnie mogłam ją umyć .Na gąbke z początku dawałam pieluchę .Nie wiem jakby to wyglądało gdybym nie miała tej gabki .Ja mogę spokojinie stwierdzić że jest to dobry wynalazek i na pewno teraz też to kupię .A co do czystosci gąbki ,to zawsze ją potem dokładnie płukałam i suszyłam ,po pewnym czasie można zmienić na nową

Hmm a ja slyszalam, ze lepsze sa te "delfinki" do wanienki, bo przynajmniej jest gwarancja, ze dzidzius nie zsunie sie nizej do wody. Ja mam w planach kupno wlasnie takiego delfinka zamiast gabki.

A co do smoczkow to tez wolalabym ich nie miec, ale jak sie Kubus do mnie wrodzi - a ja mialam do zasypiania az TRZY - 1 w buzi i 2 w raczkach - co prawda do 3 m-ca podobno ale zawsze :))))

Lepiej je mieć w zapasie niż potem gonić w środku nocy po aptekach :laugh: :laugh: :laugh:tak jak to miała moja siostra która nie chciała smoczków

Wlasnie przegöladalam strone katalogu OTTO w internecie i nie myslcie ze sie nie ciesze ze bede miala synka ale jak zobaczylam te ubranka dla dziewczynek to tez zapragnelam coreczki! Co myslicie o tym, troche na wyrost ale bardzo mi sie spodobalo! Szkoda ze dla chlopcow nic nowego w tym katalogu sie nie pokazalo!!!

reklama
śliczne  :)  :) na córeczkę przyjdzie pora Kreciku   ;) przeważnie dziewczynki chcą mieć starszego brata( przynajmniej ja chciałam)  ;D ale się niedoczekałam  ;)  to u Ciebie tak akuracik  ;D

Do góry