reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

reklama
Dziewczyny, a ja od dwoch dni siedze na allegro, ebayu i ricardo w poszukiwaniu

- zimowych butkow (macie juz? jakie?)
- kombinezonu lub kompletu spodnie plus kurtka na sanki, spacery zimowe itp (macie juz???? co radzicie - kombinezon czy komplet???)

No i z tego wszystkiego widze ze na allegro najtaniej wychodzi. Zamowilabym w PL i mama pewnie by przywiozla. Niestety nie znam wszystkich marek. Czy "ladybird" jest polska marka???? Znacie? Dobre jakosciowo?

Och, wdzieczna bede za wszelkie wasze rady:)

Jagusiu,masz rację,ze na Allegro najtaniej:tak: Ladybird to dobra firma ale raczej angielska,śmiało możesz kupować! Co do butków zimowych to my niedawno kupiliśmy jesienne kamaszki Bartka i pochodzimy pewnie do grudnia a jak mały wyrosnie to kupimy takie z wysoką cholewką,pewnie też Bartka albo może Gufo...Kombinezon kupilam dwu częściowy,wydaje mi się,że jest bardziej praktyczny dla małego ruchliwca,łatwiej się go zaklada niż jednoczęsciowy:tak: Mnie udało sie trafic bardzo fajną okazję,na Allegro kupiłam nowiutki z metkami firmy Wójcik za 91 zł! Drugi taki zwyczajny za 20 zł do ciuchania przed domem,jednoczęsciowy,ale to tak z biegu zalicytowałam,najwyżej potem sprzedam;-) ALe według mnie spodenki na szelach i kurteczka są duzo fajniejsze niż kombinezon jednoczęsciowy,zawsze mozna załozyć gruby swetrek pod spód i się zmieści spokojnie:tak:

Jagusiu ja rowniez polecam Allegro.
Ja juz zaopatrzylam sie w zimową wyprawkę. Mamy kombinezon Prenatal jednoczesciowy z odpinanymi bucikami i rekawiczkami, bardzo ciepły, zapewne bedzie na sanki. Oprocz tego mam kurteczke NEXT ktora kiedys pokazywalam w tym watku. Moze uda sie jeszcze jaka H&M dopasc.
Co do bucikow, mamy rowniez Next takie nad kosteczkę. Wydają sie ciepłe ale nie wiem czy na wczesna wiosne nie trzeba bedzie zmienic bo moge byc za małe.

Szczególnie polecam Ci angielskie firmy typu: Next, Adams, Ladybird jak również firme H&M, która ostatnio sprawdza się u nas najlepiej. Ale H&M to na pewno znacie i kupujecie.

reklama
Hej hej..dziekujemy Olu, Reamonn za rady.
Nadal nie mamy kombinezonu i butkow na zime. Ogladam ogladam ale zdecydowac sie nie moge. Mam czas do konca tygodnia bo pewnie wtedy mama wysle paczke. Kombinezonik chcialabym jednak dwuczesciowy, podobaja mi sie cocodrillo tyle ze drogie i nie wiem czy nie za chlodne. A z butkow ecco ktore mala nosi teraz na jesien tez niezmiernie jestem zadowolona, tyle ze ceny zimowych sa po prostu kooooszmarnie wysokie. Ale wybieramy sie na Swieta w wysokie gory wiec napewno wszystko nam sie przyda....

A na allegro kupilam ostatnio dwie pary spodni dzinsowych ocieplanych - jedne normalne a drugie na szelki plus dwie pary rajstop. I to chyba wszystko z zakupow w ostatnim czasie.

Do góry