reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

Kociu - spiworek super, musi byc bardzo mieciutki:) K@siek - problem ze wstawaniem latwo rozwiazac kupujac spiworki z otwieranym na guziczki dolem (gdzies tu wstawaialam juz linka), ja jestem zadowolona, Julka spokojnie stoi - zostawiam po prostu zawsze dol otwarty. Asiu - tablica fajna, ja chyba na moment przystopuje z zakupem nowych zabawek bo miejsca brak a widze ze Julke interesuja na tym etapie i tak najbardziej liscie, kamienie i kasztany a w domu raczej kable i sciany (?).
Wyrzucilam jej ostatnio polowe zabawek i schowalam w szafie...patrzac na to czym sie bawi wydaje mi sie ze jeszcze polowe moge na przyszlosc schowac - beda "jak nowe":).

A wlasnie - apropos zabawek - czym bawia sie Wasze dzieci w domu najchetniej?

Julka uwielbia zabawe z lalka - moze dlugo dosc siedziec przy niej, liczyc paluszki, udawac ze ja karmi albo gryzc...tarmosi ja niemilosiernie za wlosy wolajac "jaja jaja". W kojcu widze ze lubi z kolei zabawe z misiem, uprawia dlugie monologi (choc rownie dobrze rozmawia z butami lub ...z pampersem). Niestety nie jest dobra "w klocki", pobawi sie chwile, powrzuca, ale jakiejs wielkiej koncentracji brak.

reklama
Tablica dla małej artystki to strzał w 10tkę!:tak:
Jagusiu,nasz Oliś najchętniej bawi się...pilotami,komórkami,jesliby mógł to zapalniczką nie pogardzi-oczywiście mu nie dajemy;-)Ma swoj gwizdek na którym gwiżdże tak głosno,że uszy bolą:-D:szok: a do tego lubi swoją żyrafkę z piłeczkami Fisher Price,klocki sensoryczne-ale ich nie układa,raczej ogląda co jest w środku i nimi rzuca;-) bardzo lubi swoją przytulankę slonika Edzia i jak mu źle to rozpaczliwie woła EDZIA-żeby mu go podać z łożeczka i się do niego tuli. Poza tym lubi wszystkie swoje zabawki,na dole w hallu ma olbrzymi kosz,codziennie wysypuje go na podłogę i wybiera z kupki:tak: no i największą miłością Olisia jest...auto,czasem potrafi tak długo prosić,żeby go zabrać do samochodu,że nie mam wyjścia...a potem wszystkie pokrętła,schowki i wajchy nie mają przed nim tajemnic,biega po całym samochodzie jak zaczarowany,a ja sterczę przy drzwiach na dworze nawet z godzinę,jest nieznudzony:-D

To chyba na topie będą piloty i komórki:-D:-D.U nas najlepsza zabawa jest w kuchni ,bo przecież tam jest wszystko czego nie wolno dotykać.Najlepsze są garnki i ...kosz na śmieci gdzie wrzuca wszystko co popadnie i jaki jest efekt tego dla mnie?????MUSZĘ GRZEBAĆ W ŚMIECIACH:-D:-Dwidzicie co matkę spotkało hi hi

Fajowa TABLICA!

My na etapie klocków. Mała potrafi składać klocki i robić z nich rozne kształty. POtem rozkłada na czesci i od nowa. Moze bedzie z niej architekt w przyszlosci ;)
Lala bawi sie pare sekund podobnie misiami. Oczywiscie uwielbia wszystko co moze klikac i przyciskac: telefony, TV i restart PC ;o)
Poza tym kuchani jest the best podobnie łazienka :) A najlepsze grzebanie przy rowerze mamusi, a w szczegolnosci łancuch i wszystko czym mozna sie pobrudzic!

Olenko, ale ciuszki:szok::szok::szok:superkowe, a dresik ze snoopim jest boski:tak:
Ja uporczywie szukam jinsow dla Mikiego i zadne mi sie nie podobaja, a jak sa fajne to za duze, albo za male rozmiary...:baffled:

reklama
martag,nam bardzo podobaja się jeansy Nexta,sa odbajerzone,z naszywkami,przetarciami itp,ja zawsze znajduję takie na allegro,tylko rozmiarówka jest duża,nam spokojnie starczaja takie na 80 cm,tyle ze Olis w pasie chucherko ;-)

Do góry