reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

reklama
Jezeli chodzi o "Elterngeld" , to nie jestem jeszcze dokladnie poinformowana bo mnie to nie dotyczy!!! Wiem ze od nowego roku ma wejsc wiecej kasy dla swiezych rodzicow i wiele glupich mateg probuje tak przeciagnac swoja ciaze zeby trafic na poczatek roku!!!
Poki co Allanek dostaje co miesiac , chyba do 21 rku zycia 154Euro i przez tylko 6 miesiecy (bo Kristi za duzo zarabia), 300 Euro! Gdybym pracowalam wczesniej to tez bym jakas kase dostala! Za to ze Kristi kiedys zaczal budowac dom i wzial pozyczke to za to ze ma teraz dziecko dostal od banku 700 Euro i przy nastepnym dziecku trez dostanie! Niestety ci co teraz chca sie budowac to im te pieniadze nie przysluguja!!! Ogolnie nie moge narzekac!!!

k@siek - chyba tu pytalas czy warto jeszcze mate edukacjyna kupic, wiec pisze jak to jest u nas - mala spedza duzo czasu w ciagu dnia na tej macie, ale glownie jest to po prostu "jej miejsce". szeleszczace uszka krowki jej tak juz nie pociagaja, natomiast chetnie sie na niej kreci i bawi zabawkami. Pozatym dobry jest tez palak na ktorym zawieszam rozne zabawki ( bo oryginalne zabawki z palaka sa za wysoko - jakis palant musial to projektowac).
Ale Julka jest juz tak "ruchoma" ze z tej maty schodzi na dywan, a ja ja spowrotem na ta mate i tak w kolko. Moze znajdziesz jakis wiekszy kolorowy kocyk po prostu, ktory maly bedzie poznawal jako miejsce zabawy, choc opcja z palakami jest tez kuszaca. Wazne zeby sie lekko pralo bo jak widze to janluszko i mleko i sline na tej macie to mysle ze powinnam ja prac conajmniej raz w tygodniu A JA JEJ JESZCZE NIE PRALAM!!!!

A moj maz poszedl dzis do sklepu po chleb i mleko a wrocil z babyphonem. A ja wcale go nie chcialam, bo mieszkanko mamy male, wiec pewnie oddamy.
Dzis oddalismy tez do apteki wypozyczony w lipcu laktator, nie bede pisac ile to nas kosztowalo, splukalismy sie doszczetnie (to byl akurat dobry elektryczny laktator, ale dosc drogi wiec nie kupowalismy) i chyba go teraz od apteki odkupimy doplacajac 100 CHF bo sie przyda pewnie nam za jakies poltora roku;-) ;-) a jak nie nam, to bedzie taki "przechodni rodzinny laktator".

wypozyczyc laktator? hmm tutaj nie ma czegos takiego,przynajmniej ja nic nie wiem o tym ..ale fajna sprawa bo nie trzeba kupowac tym bardziej,ze przydaje sie tak naprawde niezbyt dlugo....:tak:

Kreciku czy widzialas gdzies moze to krzeselko co kupilas Allankowi ? przegladam allegro ale nic nie ma takiego ,moze znasz stronke gdzie mozna by takie kupic..strasznie Nam sie podoba :-) ..wczoraj patrzelismy,ale tutaj to raczej drewniane i takie brzydkie sa...

144577166
to mi sie tez podoba i sa tez inne kolory bombowe jest...:-)

reklama
Do góry