reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

My tak chcemy zrobić,ale jak Darek zacznie pracować,w sumie mamy kasę oliwierkową od pradziadka,ale trzymam ją a moim koncie narazie i jest nieruszalna...ale z tym kontem to super sprawa,tak do 18 stki zbierać, tyle,że taki nastolatek to ma w głowe jeszcze fiołki i to co my będziemy mu ciułać pół życia to on może potem rozwalić na jakies głupoty, no ale będzie dorosły,no nie?;-) jego sprawa,tyle,że szkoda by było tak kasę przewalić...chyba,że będą nasze dzieci mądre i odpowiedzialne w co nie wątpię:tak:

reklama
My nic akurat więcej nie będziemy kupować ,jak na razie jeszcze się mieści choć już powinniśmy już kąpać go w wannie .I z tamtymi szkrabami tak robiliśmy że jedno z nas wchodziło do wanny z malcem i robiliśmy wspólne kąpciu .Także ja ci kochanie nie doradzę ,możliwe że któraś z dziewcząt dobrze ci doradzi w tej kwestii

jagusiu,nasza wanienka też się robi mała,tyle,że my mamy tylko prysznic i nie bardzo jak byśmy mieli kąpac małego w takiej wkładce do siedzenia,to jest dobre do wanny. Ja myślę,że jesli to niedroga sprawa,to mozna się skusić,osobiście bym się zdecydowała. Jak jestem u rodziców to kapię małego już nie w wanience ale w dużej wannie,nalewam troche wody i kładę na gąbce w kształcie misia,ale rzeczywiście może skusze się na tą wkładkę półleżącą,to zapobiegnie zachłyśnięciu bo nasze dzieci nieźle przeciez fikają już łapkami i nogami.

Moja ciocia chrzestna zrobiła tak że założyła na siebie konto i miała takich trzy i każdemu dziecku co miesiąc wpłacała pieniądze a potem jak dzieci dorosły ,skończyły szkoły wypłaciła pieniądze na budowe domów dla tych dzieci

U nas takie konto Zuzi założyła Babcia,tj.moja Mama-tzn.to jest tak naprawdę moje konto i tylko takie podkonto założyliśmy,coś a'la lokata długoterminowa z możliwością dopłacanai pieniążków-i Babcia co jest w banku to coś tam dorzuca;-) My czasem też chociaż przyznam,że poza pieniążkami Zuzola z chrzcin to raczej nie są oszałamiające sumy-bo jakoś tak zawsze coś uszczknę a to na jakiś ciuszek a to zabaweczkę...;-)

Drogie te wkladki nie sa tylko miejsce zajmuja:)
Bo mamy juz wanienke a maz uparl sie zaraz po porodzie i kupil jeszcze takie wiaderko TubbyTub do kapania niemowlakow, bo mu sie bardzo spodobalo jak polozna mala w szpitalu w tym kapala. No i wykapalismy ja RAZ JEDYNY w tym wiaderku. Stoi i zajmuje miejsce. Jak pomysle jeszcze o tych wkladkach...nie wiem gdzie my je w tym mieszkanku zmiescimy juz tak wszystko napakowane. Ale wydaje mi sie ze dosyc praktyczna sprawa, sprawdze jeszcze ceny.

A co do kont, to my malej tez zalozymy i bedzie problem prezentow z glowy:)

Jagusiu , moze posadz kwiatka w tej wanience-wieaderku??? U nas w szpitalu tak zrobili bo nikt nie chcial tego uzywac!!!

Wiolu dlaczego tak twierdzisz,ze mam niezly charakterek? napisalam cos nie tak ? hmmm nie przypominam sobie wiec prosze odswiez mi pamiec:-) .
My rowniez mamy konto dla Wiki tzn jest to moje konto i tylko ja moge ewentualnie cos z niego wybrac..musialam zalozyc to konto przed urodzeniem Wikuni bo tutaj w Norwegii dostaje sie kase za urodzenie dziecka a poniewaz jest to bardzo duza suma to tylko na konto przesylaja..Tak i moj aWikunia ma juz pierwsze oszczednosci.mysle,ze to super sprawa jest..:tak: .

Krecik - z tym kwatkiem to niezly pomysl:) na zime wiaderko wyladuje w piwnicy (jak sie jeszcze tam zmiesci, bo jak wchodzisz to jest sciana pudel i zeby cos znalezc to trzeba sie najpierw przez te sciane przebic...a za ta sciana moje wszystkie zimowe buty hehehe).

Wkladke do kapieli wlasnie przed chwila kupilam, jest mala (o dziwo) wiec OK. Pozatym kupilam jej wreszcie spiworek ktory mozemy wlozyc i do gondolki i do spacerowki bo mam dosyc ubierania jej w kombinezony bo tego tak nie lubi. Co jeszcze..kilka nowych butelek i smoczkow do butelek oraz taki klips do smoczka coby sie nie gubil. Patrzylismy tez na siedzonka do jedzenia, Jezu one sa strasznie duze! Widzialam to siedzonko Krecikowe - bardzo fajne tylko naprawde ogromne (moze sa mniejsze wersje???). Acha..kupilam jej tez trzy male lyzeczki bo jednak z tym jedzeniem lyzeczka mamy maly problem. Lyzeczki sa male i tak fajnie wygiete, od 4 miesiaca i nawet takie ze moze potem sama probowac je lapac.

No i po tych kolejnych zakupach stwierdzilam ze nie oplaca sie miec tylko jednego dziecka bo tyle rzeczy sie kupuje i az szkoda by bylowszystko raz uzywac:)

reklama
Wiki,Wioli chyba chodziło o Iwę ale nie jestem pewna...
A czy możesz napisać ile wam dają w Norwegii becikowego? A może jestem zbyt wścibska? Jeśli nie chcesz na forum to napisz mi priva.

Do góry