reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

aninek O ile dobrze pamiętam to poszukujesz lekkiego wózka. Obejrzyj sobie filmik o Chicco Trio Chicco Trio Enjoy Fun Travel System - Kiddicare - YouTube
Opiekowałam się kiedyś dziewczynką i właśnie takiego wóżka używałam. Bardzo fajnie się prowadzi i jest wytrzymały. Egzaminu nie zdał jedynie przy nieodśnieżonych chodnikach, ale tu w UK raczej nam to nie grozi. Wersja spacerowa waży 7,5 kg, do tego fajnie się składa i zajmuje mało miejsca. W UK jest dość drogi, czasem są używane na ebay, ale trzeba licytować. Patrzyłam też na allegro i używane w dobrym stanie chodzą między 500 a 700 zł, nowe ok 1200 zł, więc nawet z przesyłką kurierską z PL do UK wyjdzie taniej.

reklama
Czy podgrzewacz? jaki i co polecacie? Ja u zywałam ale sprawdza się też termos.
- butelka - antykolkowa TT czy te Dr Browna sa lepsze? mialyscie ktores z nich, polecacie? Dr Brown jest super, nie zaciąga powietrza
- smoczek jaki?używałam canpola albo avent
- termometr do badania temparatury ciala jaki?najlepiej do ucha czy czoła albo bezdotykowy
- aspirator do nosa uzywalyscie? frida ale u nas sprawdził się "katarek"
- pieluszki jakich uzywalyscie dla niemowlaczkow ? na początku pamers, a potem to różne
- w czym ubranka pralyscie??dzidziuś
- uzywalyscie laktatora? reczny / elektryczny bardzo mało, ręczny
- mialyscie chuste? nie
- silikonowe oslonki na piersi miałyście? tak ale kupił mi mąż dopiero jak położna powiedziała ze inaczej dziecko nie złapie piersi, lepiej karmić bez.
- elektroniczna niania - mialyscie, uzywalyscie, co polecacie? oj tak , bardzo przydatna jeśli ma się większe mieszkanie lub dom
- wkladki laktacyjne - jakiej firmy polecacie?obojętnie
- czym pepek pielegnowac po wyjsciu ze szpitala?takie specjalne waciki nasączone spirytusem

Kaja28 my na początku kupiliśmy zwykły piankowy (tylko troszke grubszy) materacyk z ikea. Sprawdzał się świetnie łatwo schnoł w razie wpadki malucha. Sąsiadka miała kokos- gryka i po dwóch zsikaniach się malucha materac zaczoł brzydko pachnieć po rozkrojeniu okazało się że w środku była pleśń (!).
Próbowałam zakładać te nieprzemakalne prześcieradła, ale one prawie nie przepuszczają powietrza i mały miał zawsze spocone plecki. Jak przestały nam sie zdarzać wpadki to wyrzuciłam ten materac i kupiłam kokos-gryka... jak mały się zrobił troszkę cięższy to ten piankowy przestał się sprawdzać... Kajtek się zapadał i było mu niewygodnie... Do teraz ma kokos- gryka :) Wpadki w nocy na razie nie sie zdarzają.. a jak zaczniemy się odpieluchowywać to znów pewnie na jakiś czas kupie tamten piankowy.

Kaja28 dzieki za rade :happy2:, obejrzalam to video, jednak to chyba nie jest wozek ktorego szukamy, moze jako spacerowka masz racje, ale juz sie troche porozgladalismy i stwierdzilismy, ze chyba jednak zdecydujemy sie na taki z gondolka. W tym wozku zaklada sie gondolke na siedzenie spacerowki i to mi sie nie podoba bo dodatkowo obciaza wozek. Bylismy dzis w Mamas & Papas i widzielismy jeden, ktory nam sie dosc podobal Sola 2 in 1 - Plum - Prams, Pushchairs & Buggies - Mamas & Papas
z tym ze gondolke trzeba kupic osobno, wiec troche drogo wychodzi.

Bardzo ładny wózek :-) i do tego moje kolorki ;-) moim faworytem jest cały czas implast eko line to jest to ale cena też troszkę duża... Spodobał mi sie też coneco chameleon v4 ale muszę sprawdzić w sklepie jeszcze kółka bo te z przodu mogą być malutkie a takie nie bardzo mi są na rękę a na prawdę trzeba patrzeć na kółka bo można sie naciać a tym bardziej że rodzimy na zimę więc przydało by sie jeszcze pchać ten wózek po śniegu ;-)

Aninek ja jeśli w ogóle zdecyduje sie na zakup jakiegoś nowego wózka to mamas & papas urbo. Sola tez mi sie podoba ale już nie aż tak.

O nam tez wlasnie pokazywali ten wozek urbo! Sa dosc podobne, z tym, ze ten sola ma wieksze kolka, jest nieco tanszy i mi sie bardziej podoba, ale to juz kwestia gustu. Fajnie ze oba maja rozne kolory do wyboru. Ale ja nie jestem jeszcze zdecydowana, napewno jeszcze bede duzo szukac ;-)
Czarni oba te wozki sa sliczne, w ogole jak patrze na polskie wozki to sa o wiele ladniejsze, zgrabniejsze i duzo wiecej do wyboru. Moze lepiej by bylo zamowic cos z Polski?

Ostatnia edycja:
Początkowo mieliśmy zamawiać właśnie z PL Tako Jumper X, bardzo fajny wózek. Ale ponieważ będziemy teraz mieszkać na piętrze, to muszę mieć coś lekkiego. Wózki tego typu są po prostu za ciężkie dla mnie, poza tym zajmują dużo miejsca. Obecnie najbardziej podoba nam się silver cross 3d i chicco nunu.

Kaja28 hmm... zaintrygowałaś mnie tym chicco nunu... nie widziałam tego modelu nigdzie wcześniej... muszę się wybrać do sklepu i się lepiej mu przyjrzeć bo bardzo ciekawy ten wózeczek... zwłaszcza jak później zmieni się w małą spacerówkę :)

reklama
Do góry