reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Do dziewczy n juz majacych dzidziusie pytanko ;) czy Wy kupowalyscie sterylizatory do butelek, laktatorow? czy tylko we wrzatku wyparzalyscie?

Ja wyparzałam we wrzatku co wieczór a raz w tygodniu w wyparzaczu ale ja dostalam od siostry , tak to mysle ze raczej bym nie kupila i uwazam to za zbedny wydatek :))

ale to wyparzanie polegalo na zalaniu buteleczki wrzatkie czy na gotowaniu jej iles minut we wrzatku, bo czytalam ze tak tez robia

a ja miałam i nadal mam sterylizator Canpol babies, o taki Mikrofalowy STERYLIZATOR parowy + szczotka CANPOL (2485399117) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Ale wtedy zapłaciłam za niego ok.40 zł z przesyłką.

mi bardzo się przydał, małą karmiłam piersią tylko 3 miesiące, a później butelką, więc miałam ich kilka i codziennie wieczorem wstawiałam butelki w sterylizatorze do mikrofali na jakieś 7 min i gotowe. Można tam włożyć również smoczki z butelek lub smoczki uspokajacze. Co było dla mnie ważne, to to, że wystarczyła zaledwie niepełna szklanka wody i wszystko było wyparzone. A do zalania wszystkich butelek musiałabym użyć jej dużo więcej. Używałam wody mineralnej, bo nasza ma dużo kamienia i pozostawiała osad na butelkach.

ja mam sterylizator, który był dodawany do laktatora tomee tippee :) sprawdzał się świetnie, zajmował niewiele miejsca i przede wszystkim jak nie służył za sterylizator to trzymałam w nim butelki. To taki do mikrofalówki. W sumie nie miałam zamiaru kupować takiego cuda bo szkoda mi było kasy wydawać, a druga sprawa że wiele miejsca nie mamy, ale jak już go miałam to go doceniłam. Wkładacie butelki, smoczki itd, wlewacie wody tak na 1 cm i włączacie mikrofalówke na największą moc na 5 minut. I gotowe :) Mi to bardzo pasowało :)

Laktator Tommee Tippee wkładki, butelka, pojemnik (2483618860) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wtedy znalazłam jakąś promocję i płaciłam za cały komplet 55 zł. naprawdę polecam!

reklama
Ja zostanę wierna Pampersom, bo mam już je sprawdzone i jako jedyne z pieluszek jednorazowych nie pozostawiają śladu na skórze mojego dziecka w postaci wysypki. Na nowym członku rodziny już nie będe eksperymentować...ceny za pieluchy różnych firm jakoś bardzo się nie różnią więc wybór jak dla mnie jest jeden :)

A w ogóle to pewnie nie bede musiała nic kupować bo za dwa tygodnie mamy ślub cywilny i zamiast kwiatów zażyczyliśmy sobie pampresy w rozmiarach 2 i 3. Przy Kajtku zużyliśmy tylko 2 paczki jedynek więc nie ma co za dużo ich kupować. A że wyprawkę dla dzidzi - ubranka i inne rzeczy - wolę kupić sama - babcie maja różne pomysły i nie zawsze gust pasujący do mojego więc pampersy będą strzałem w dziesiątkę :)

Do góry