reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Muszę iść w takim razie do h&m :rofl2:

Dziewczyny... a co sądzicie o wiaderku do kąpieli? Moja znajoma używa i jest bardzo zadowolona bo może bez niczyjej pomocy umyć dziecko. I sobie pomyślałam, że może i my kupilibyśmy takie zamiast wanienki... a jak już dzidzia będzie siedzieć to kupimy matę antypoślizgową i do wanny normalnej będziemy wodę lać... Myślicie, że to zły pomysł? Nie mieć wanienki?

IMG_0028.jpg

też słyszałam o takim wiaderku, ale w normalnej wanience też można samemu kąpać dzidziolka, choć we dwoje lżej, fakt, ale jak się wszystko pod ręką położy to i w wanience się podoła.
ja się zawsze zastanawiałam, jak noworodek ma tam siedzieć, bo w wanience, to my np, pupa małego była na wanience (na dnie pielucha tetrowa-tyłek się nie ślizgał a i milej zapewne, a ręką trzymaliśmy o tak Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.naszemaluchy.pl/images/articles/kapiemy_maluszka.jpg więc jakby sobie leży, i druga była wolna a i mały się nie wyślizgiwał, (wiem że część osób trzyma za główkę, nam się w taki sposób wyślizgiwał, a i miałam dziwne i zarazem strasze odczucie że mu się zaraz karczek złamie :eek: choć wyobrażając sobie 4 dniowe dziecko siedzące w wiaderku mam jeszcze straszniejsze wyobrażenia) pozatym, to do wanienki nie leje się nie wiadomo ile wody więc dobre trzymanie+odpowiednia ilość wody i wcześniejsze przygotowanie płynu, ręcznika itp. = no nie ma jak się nie udać, nawet samemu :tak:

Dziewczyny, dziecko w wiaderku przyjmuje pozycję podobną do tej z brzucha mamy. Jest to pozycja naturalna, dziecku się nie dzię krzywda. ;-)
Ja po jakiś 3 miesiacach lałam na dnie wanienki mało wody i wkłądałam na leżąco dziecko. Uszy nie zakrywałam wodą, a jak się zakryło to nic, wyciągałam i wycierałam. Po pół roku kąpaliśmy się w wannie już. :)

dziewczyny, a ile pampersów dziennie zużywałyście przez pierwsze miesiące?
bo w Hiszpanii od września mają podwyższyć VAT, na pieluszki z 8 do 21%, i zastanawiam się czy nie zaopatrzyć się już teraz. I własnie będę kalkulować czy to duża oszczędność by była.

O matko, nie maja juz jak tego panstwa ratowac tylko ceny pieluszek podnosic, masakra jakas. Tesknie strasznie za Hiszpania, ale sie boje tego co sie tam dzieje :szok:

Hej dziewczyny :)
A co z pępuszkiem jeżeli chodzi o takie wiaderko? No i jak umyć te wszystkie słodkie zakamarki? ;) Dzidzia nie jest za bardzo ściśnięta żeby dokładnie ją umyć?
Ooollcciiaaa przecudne te skarpetki.. kiedyś kupiłam podobne koleżance w h&m i baardzo je chwaliła za jakość - no i cieplusie na zimową porę :)

reklama
Mila dużo :-) takie malutkie dziecko często robi kupki, niestety ja jestem chyba za dawno po okresie noworodkowo/niemowlęcym i nie pamiętam ile to mogły być ale nie mało, chusteczki też szły że hoho :tak:
jeśli możesz to kup teraz, nie zepsują się jak poleżą kilka miesięcy ;-)

Gizmowa, masz rację :tak: jak w brzuszku. Mimo wszystko ja bym się bała :rofl2:

a pępuszek to oby się nie "namoczył", jak tam trochę się zmoczy to nic się nie stanie, trzeba osuszyć, zdezynfekować i już.

Do góry