reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Muszę iść w takim razie do h&m :rofl2:

Dziewczyny... a co sądzicie o wiaderku do kąpieli? Moja znajoma używa i jest bardzo zadowolona bo może bez niczyjej pomocy umyć dziecko. I sobie pomyślałam, że może i my kupilibyśmy takie zamiast wanienki... a jak już dzidzia będzie siedzieć to kupimy matę antypoślizgową i do wanny normalnej będziemy wodę lać... Myślicie, że to zły pomysł? Nie mieć wanienki?

IMG_0028.jpg

też słyszałam o takim wiaderku, ale w normalnej wanience też można samemu kąpać dzidziolka, choć we dwoje lżej, fakt, ale jak się wszystko pod ręką położy to i w wanience się podoła.
ja się zawsze zastanawiałam, jak noworodek ma tam siedzieć, bo w wanience, to my np, pupa małego była na wanience (na dnie pielucha tetrowa-tyłek się nie ślizgał a i milej zapewne, a ręką trzymaliśmy o tak Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.naszemaluchy.pl/images/articles/kapiemy_maluszka.jpg więc jakby sobie leży, i druga była wolna a i mały się nie wyślizgiwał, (wiem że część osób trzyma za główkę, nam się w taki sposób wyślizgiwał, a i miałam dziwne i zarazem strasze odczucie że mu się zaraz karczek złamie :eek: choć wyobrażając sobie 4 dniowe dziecko siedzące w wiaderku mam jeszcze straszniejsze wyobrażenia) pozatym, to do wanienki nie leje się nie wiadomo ile wody więc dobre trzymanie+odpowiednia ilość wody i wcześniejsze przygotowanie płynu, ręcznika itp. = no nie ma jak się nie udać, nawet samemu :tak:

Dziewczyny, dziecko w wiaderku przyjmuje pozycję podobną do tej z brzucha mamy. Jest to pozycja naturalna, dziecku się nie dzię krzywda. ;-)
Ja po jakiś 3 miesiacach lałam na dnie wanienki mało wody i wkłądałam na leżąco dziecko. Uszy nie zakrywałam wodą, a jak się zakryło to nic, wyciągałam i wycierałam. Po pół roku kąpaliśmy się w wannie już. :)

dziewczyny, a ile pampersów dziennie zużywałyście przez pierwsze miesiące?
bo w Hiszpanii od września mają podwyższyć VAT, na pieluszki z 8 do 21%, i zastanawiam się czy nie zaopatrzyć się już teraz. I własnie będę kalkulować czy to duża oszczędność by była.

O matko, nie maja juz jak tego panstwa ratowac tylko ceny pieluszek podnosic, masakra jakas. Tesknie strasznie za Hiszpania, ale sie boje tego co sie tam dzieje :szok:

Hej dziewczyny :)
A co z pępuszkiem jeżeli chodzi o takie wiaderko? No i jak umyć te wszystkie słodkie zakamarki? ;) Dzidzia nie jest za bardzo ściśnięta żeby dokładnie ją umyć?
Ooollcciiaaa przecudne te skarpetki.. kiedyś kupiłam podobne koleżance w h&m i baardzo je chwaliła za jakość - no i cieplusie na zimową porę :)

reklama
Mila dużo :-) takie malutkie dziecko często robi kupki, niestety ja jestem chyba za dawno po okresie noworodkowo/niemowlęcym i nie pamiętam ile to mogły być ale nie mało, chusteczki też szły że hoho :tak:
jeśli możesz to kup teraz, nie zepsują się jak poleżą kilka miesięcy ;-)

Gizmowa, masz rację :tak: jak w brzuszku. Mimo wszystko ja bym się bała :rofl2:

a pępuszek to oby się nie "namoczył", jak tam trochę się zmoczy to nic się nie stanie, trzeba osuszyć, zdezynfekować i już.

Do góry