reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Śliczne ubranka Dziewczyny :tak:
Monika super łóżeczko. Ja właśnie z tej firmy kupiłam Hanusi łóżko (chyba z pandą, bo nie pamiętam, który wzór wybrałam :happy:). Paczuszka czeka już u teściów. Jakby, któraś była zainteresowana podaję stronę producenta Łóżeczka dziecięce, łóżka piętrowe, pokoje - meble młodzieżowe i dziecięce Mają super mebelki :tak:
Fajne są też mebelki ATB, łóżeczko można w późniejszym czasie przerobić na tapczanik (Hanusia odstępuje je siorce :-D)
My z zakupami ciuszkowymi się wstrzymujemy, bo większość praktycznie mamy (chyba, że siusiak urośnie :-p).

Dzięki dziewczyny :). Ja miałam wybrany w sumie inny motyw na łóżeczku, ale jak zobaczyłam tego psiaka to mi się innych odechciało :p.

Te ubranka, które kupiłyście są super :). Ja się wstrzymam z zakupami ciuchowymi, będę je robić później. Teraz chcę kupić wszystko co potrzebne do łóżeczka :).

To ja się pochwale wygraną dziś aukcją Baby Boys Clothes | eBay niby nic nadzwyczajnego ale zapłaciłam grosze bo w sumie za 10 ciuszków 3,5 funta:) nikt nie zlicytował, więc same ciuszki 0,99pensów a przesyłka 2,5 :) no i jest 5 bodziaków z długim rękawem a tutaj strasznie ciężko dostać właśnie takie, same na krótki rękaw dookoła a to jednak zima będzie, tak to musiałabym kawał jechać do dużego tesco żeby takie dostać a tak to mam za grosze i bez ruszania się z chaty:-)

Monika piękne to łóżeczko!!

No więc taki kombinezonik upolowałam za 35 zł, cieplutki i z bliska naprawdę jak nówka
IMG_0281.jpg
a tu kilka rzeczy z Tesco, mają fajne obniżki i nie mogłam się oprzeć;-)
IMG_0284.jpgIMG_0285.jpgIMG_0286.jpg

oczywiście nie mogłam sobie odmówić odrobiny różowego szaleństwa:-D
IMG_0282.jpgIMG_0283.jpg

No, to tyle:-) do tego mam jeszcze kilka bodziaków, łapki niedrapki, skarpetki i czapeczki. Powoli się zbiera;-)
A dla siebie zaszalałam i kupiłam pas ciążowy bo mi się bluzki "pokurczyły";-)
IMG_0287.jpg
zamówiłam sobie jeszcze taki sweterek długi, pokażę jak dotrze;-)

Hej dziewczyny.
Jestem mamą córeczki urodzonej w listopadzie 2010, i chłopca urodzonego w grudniu 2011 :) Czylu\y zimową mamusia. Z zwiazku z tym mam na sprzedaż trochę takich cieplejszych ubranek w małym rozmiarze.
Gdybyscie były zainteresowane to piszcie śmiało czego potrzebujecie, może się coś znajdzie. Ubranka sa wszystkie w bardzo dobrym lub dobrym stanie.
Wklejam zdjecia kombinezonów i czapeczek. Ceny do negocjacji :)

No i oczywiscie życze Wam spokojnej ciąży, i łatwego, szybkiego i godnego zapamietrania porodu :)

Witam i zgodnie z zapowiedzią muszę pochwalić się swoimi upolowanymi ciuszkami :-)
Przede wszystkim kombinezonik za całe 15 zł (nówka nawet nie ma śladu że ktoś go nosił). Jest ciut większy.. nie jest to rozmiar 56/62 ale biorę pod uwagę że niunię trzeba jeszcze ubrać cieplutko.. no i też dzidzia musi mieć troszkę swobody chyba żeby za ciasno jej nie było;-) kolejnym zakupem były bodziaki.. też prawie w ogóle brak śladów użytkowania.. większość z next'a i h&m.. w granicach 4-6 zł za szt. jakościowo rewelacja..
no i przesłodki sweterek taki malusi chyba na wyjście ze szpitala hihi :-) jednym słowem za parę groszy mam ubranka warte duuuuużo więcej.. dużo rzeczy mam w neutralnych kolorach.. mam nadzieję że kombinezonik brązowy dla dziewczynki pasuje... ale dojdzie do tego pewnie różowa czapeczka i szaliczek także luzik.. i tak nikt w środku zimy do wózka nie będzie mi zaglądał żeby spojrzeć w co moja Ala jest ubrana :-D

bodziaki.jpgkombinezonik.jpgsweterek.jpg

Pozdrawiam ;-)

No to ja też się pochwale moim weekendowym szaleństwem

Bawełniane czapeczki 0-3 miesięcy (2609276562) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

st,bernard sweterek na 62 cm (2617243157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

pajacyk welurowy mothercare na 56 cm (2597041764) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Disney na 56 cm słodki (2595957460) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Extra śpioszki pajacyk NEXT duże auto 62 (2603368381) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

http://allegro.pl/pajacyki-spioszki-gap-i2603066011.ht

Śpiworek do wózka (2602522229) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Słodka, ciepła czapeczka dla chłpoca 38cm (2605098328) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Słodka, ciepła czapeczka 36-38 (2605098670) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

za niektóre rzeczy tylko jedna przesyłka, tak więc za 2 pary śpiochów i sweterek zapłaciłam z przesyłką niecałe 20 zł, no i reszta aukcji średnio po 1, 2zł, śpiowrek do gondoli i fotelika był najdroższy, bo aż 50 zł, ale w porównaniu z tym samym w sklepie za 119 zł opłacało się :D

Pomału też przybmieżam się do lictowania zastawów ubrań od np r 56-68 na ziomowego chłopaka.. Zazwyczja takie zestawy są po ok. 40-50 sztuk i super ciuchy same formówki itp, czekam na okazje, bo czasami za niecałe 200 zł można upolowac coś fajnego, tylko trzeba czekać i obserwować... tylko ubranka i łóżeczko mogę lkupić używywane, reszta niestety musi być nowa

Ostatnia edycja:
reklama
No i udało! Za 140 zł z przesyłką wylicytowałam mega pakę 54 ubranek :D
Jesienno-zimowy zestaw dla chłopca 0-6 miesięcy (2596442266) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Myślę, że z ubrankami już stopuje, bo mam dosyć tego, a jeszcze dostane jakieś uniwersalne na pewno po córci szwagierki. Ewentualnie rajstopki kupie jakieś, ale to już nówki i półśpiochy L:D Teraz jak to wszytsko przyjdzie, to musze siąść i przejżeć wszytsko co mam, a mam jeszcze ciuszki po synku szwagierki, niestety niewiele mi ich spasuje, bo on letni chłopak (w lipcu się urodził)

No czyli mogę powiedzieć, że wózki, fotelik i ubranka do 4-5 miesiaca w pełni już mam, teraz z ważniejszych rzeczy łóżeczko, materacyk i poduchy i kołdra, kocyki i pościele no i masa innych pierduł, ale to już do kupna w normalnych sklepach.. z używek to tylko łóżeczko jeszcze będę kupować :D :D :D

Ostatnia edycja:
Do góry