reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluszków:)

reklama
Przepiękne skarpetunie i kombinezonik :):) ja czekam jeszcze na wyniki badań (2 tyg) i jak tylko wszystko będzie dobrze to ruszam na poszukiwania tych maleńkich cudeniek :) wszystko w sklepach jest takie różowe i takie śliczne mmm.. :) tylko schrupać ! aaa.. i zaczęły się już spore promocje i wyprzedaże także warto galerie odwiedzić :)

dzis zakupow ciag dalszy zdecydowalismy sie zakupic 9 elementowy zestaw poscieli do lozeczka i 4 elementowy do wozka, wklejam fason jaki wybralismy ;)

Zobacz załącznik 491077Zobacz załącznik 491078

ogladam tez koszule nocne ciazowe do karmienia i takie 2 mi sie podobaja ;)

100_1995.jpgamarant_dlug_2.jpgmelanz3_krotki_bb.jpg

Hej jeśli chodzi o ciężki to ja zaopatrzyłam się przed poprzednią ciążą w masę rzeczy w rozmiarze 56 a synek zrobił psikus i urodził sie 59 cm długi. Ubranka były więc dobre tylko w szpitalu kiedy to synek jeszcze w pozycji embrionalnej był z podkulonymi nozkami natomiast nie było mowy o całkowitym wyprostowaniu nozek. Teraz kupuje tylko 62, wole podwinąć rękąwki i a nogawki na miejscu przytrztmać skarpetkami :) i cieszyć sie ubrankami przynajmniej przez miesiąc a nie trzy dni :p

Ach zwróćcie uwagę ze ubranka z h&m różnią sie rozmiarowo od innych Marek. Są o rozmiar większe i tak w kombinezonie w rozmiarze 56 chodziliśmy prawie do 3 miesiąca. Rozmiarowka wyrównuje sie dopiero przy rozmiarze 80-86.

Witajcie Dziewczyny.

Sprzedam ubranka po córci, służyły nam od dnia narodzin do skończenia 8 miesięcy.
Ubranka w stanie dobrym, bawełniane, dużo z nich znanych, cenionych firm.

Sprzedam jako paczka - taka wyprawka dla Maleńkiej Księżniczki.

Zawiera zestaw:
body, pajace dresiki, kompleciki, sukieneczki, czapeczki - kąpielowe oraz spacerowe, skarpetki, rajstopy, kombinezony, 3 sztuki.
Wszystko czego potrzeba od pierwszych dni.

Całość 400 zł.

Zainteresowanych proszę o wiadomość na priv.

my mieliśmy psikus w drugą stronę, bo miał być ponad 3 kilo ponad 56 cm a urodził się 2600 i 52 cm, przy wyjściu miał 2400 więc wszystko na nim wisiało :-) ale się nie zmarnowało bo raz dwa nadrobił i wszystko było okej, więc jakby nie było, lepiej mieć większe niż za małe :tak:

No właśnie dziewczyny... Ja nie mam bladego pojęcia o niczym.. Jakie rozmiary itp. Co w ogóle jest potrzebne... no i jak ubierać żeby maluch nie zmarzł i żeby go nie przegrzać :szok: kurde troche jestem podłamana, że nie będę dobrą mamą :/

ja będę kupować na początek od 56- 62 ... takich maleństw jak 52 to chyba nie... mam takie jedne spiuochy, jak na lalke wyglądają :eek: A powiedzcie mi jak to jest z tą numeracją? Leci co 2 czyli 52, 54, 56 itp czy jak?

A jak jest z rozmiarami bucików?

Ostatnia edycja:
Kropka to tak jak ja! ja ciągle chodzę i zadręczam mojego że będę złą.. najbardziej boję się, że mała będzie płakała a ja nie będę wiedziała czy chce jeść czy coś jej jest itp.. :/ mam nadzieję że to samo przyjdzie z czasem także musimy mieć o sobie zdanie że bedziemy najlepszymi mamusiami pod słońcem :)
A co do rozmiarów to idzie co 6 czyli 50, 56, 62, 68, 74.. przynajmniej na początku tak jest a jak później to jeszcze się nie dowiedziałam :) Ja mam zamiar kupić dwie pary bodziaków w rozmiarze 56 (tak na wszelki wypadek) a resztę już w 62 :) Pozdrawiam

reklama
Do góry