To racja - nawet wczoraj oglądałam jakiś program z serii Mamo to ja i ortopeda zdecydowanie odradzał noszenie dziecka w takim tradycyjnym nosidełku przed ukończeniem 4 miesiąca. Te klasyczne nosidełka najlepiej jak dziecko zacznie siadać. O chustach niestety się nie wypowiadał
reklama
I tak ile lekarzy tyle rad ... kiedyś znowu czytałam wypowiedz jakiegoś doktorka starszej daty na temat tego jakie to chusty sa złe dla dzieci itp ... i że to tylko taka moda .. każdy raczej musi sam zadecydować ...
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Pewnie - tak samo z fotelikami. Ja mysle jednak ze fotelik czy chusta nie sa raczej obciazeniem dla kregoslua dziecka - dziecko jest ulozone na calej dlugosci podobnie jak w brzuszku.
A na nosidelka to faktycznie sama nie wiem co myslec
To ma wiele opcji, ale tez zalecana dla noworodkow jest niby pozycja pionowa, tyle ze to jest dosc sztywne:
***Nosidełko Sportowe*** RED CASTLE ***PROMOCJA** (429671483) - Aukcje internetowe Allegro
A na nosidelka to faktycznie sama nie wiem co myslec
To ma wiele opcji, ale tez zalecana dla noworodkow jest niby pozycja pionowa, tyle ze to jest dosc sztywne:
***Nosidełko Sportowe*** RED CASTLE ***PROMOCJA** (429671483) - Aukcje internetowe Allegro
Bondolino Baby Carrier by Hoppediz
Ja planuje kupic takie, bo dziecko ponoć w nim nie wisi tylko opiera sie na pośladkach, ale i tak chyba nie nadaje sie dla noworodków.
Ja planuje kupic takie, bo dziecko ponoć w nim nie wisi tylko opiera sie na pośladkach, ale i tak chyba nie nadaje sie dla noworodków.
Z nosidełkiem to wam powiem, że u mnie się nie sprawdziło, bo młody strasznie mnie obśliniał (ok. 6 m-ca go próbowałam tam umieścić). Generalnie 20 min spaceru i byłam cała mokra, on też, a w dodatku strasznie ciężko mi bylo i kręgosłup nawalał. A niby ciężar się rozkłada itd. W końcu nosiliśmy go na barana albo na ręku bo było nam generalnie lżej i wygodniej.
aniach
Mama-maj 94i wrzesień 08
Mi jakoś te nosidełka tez nie podpasowały
A teraz jeszcze dokupiłam do pokoju takie ozdoby piankowe:-)
A teraz jeszcze dokupiłam do pokoju takie ozdoby piankowe:-)
reklama
Tu gdzie mieszkam to tez jakos bardziej w nosidelkach nosza takie maluszki. A w zasadzie to w Niemczech chusty wiazane bardzo popularne a raptem moze u nas trzy widzialam. Nosidelko jakos mnie nie przekonuje jak maluszek juz sam trzyma glowke i siedzi to tak ale dla noworodka to chyba nienajlepsze rozwiazanie.
Podziel się: