reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

U mnie też już wszystko gotowe, łóżeczko stoi, pościel uprana i założona (ale na razie przykryta kocem), wózek jest, torba do szpitala spakowana, brzucho opadnięte, czyli można rodzić. Zastanawiam się tylko czy kupować przewijak. Co myślicie??

reklama
Kate - niedawno byla mowa o przewijakach ( najlepiej wroc sie kilka stron) - ogolnie rzecz biorac nie wyobrazam sobie pielegnacji bez przewijaka. Wiekszosc byla zdecydowanie za. Wydatek to nie duzy a dlugo posluzy i nie zastapi go nic:tak:

O rany dziewczynki - sliczne macie kaciki. Ja jak wroce do domu biore sie ostro do roboty, juz mam prawie wszystko przygotowane ale w glowie, czyli zaplanowane ;-)

Aniach - uroczy zakątek dla maleństwa. Ja łóżeczka na razie nie rozkładam - zrobi to mąż jak ja będę w szpitalu. Maleństwo będzie dzieliło z nami duży pokój i póki co dziwnie by to wyglądało gdyby łóżeczko już stało rozłożone.

Kate - kupować, kupować - jakies 3 strony wstecz jest o przewijakach:) Karina ma rację:) No i gdzie Ty się wybierasz? Jakie rodzić? Do kolejki, już:)

Aniach - bardzo ładnie :tak:

Artemida - ja tak jak Ty - na razie nie rozkładam, zostawię to M. jak będę w szpitalu, bedzie musiał jakoś wykombinować jak to wszystko poustawiać, ale co tam - niech się chłopina wyslili troszkę :-D Ja mu tylko powiedziałam, że łóżeczko ma być tak ustawione, żeby wyciągać prawą rękę do dzidzi - nie wyobrażam sobie z lewej :dry:;-)

Aaaa....no i bez przewijaka ani rusz, co prawda najpierw chciałam taki na komodę, ale żadna komoda mi nie pasowała, to mam taki na łóżeczko - też będzie dobrze. No i koniecznie wanienka tez na odpowiedniej wysokości, mam taka na stelażu, to przewijanie, prezbieranie na łóżku bo zabójstwo dla kręgosłupa....

Ostatnia edycja:
Cieszę się, że wam sie podoba :-D

Artemida- ja mam wolny pokój więc moge już wszystko rozłożyć :tak:

Abigail- to super :-D:-D

Ewa- gdyby nie moja nastoletnia córka to ja bym jeszcze czekała, ale ona sie nie może doczekać :-):-):laugh2: większość i tak ona wszystko zrobiła, bo wszytkie ciuszki poprała i poprasowała, dobrze miec taką córke :-D:-D:-):tak:

p.s. dzis prawdobodobnie przyjdzie fotelik :-) czekam na kuriera :-)

Szukam niani elektronicznej, max 120 zł, obie części na baterie i na zasilacz, jakiś przyzwoity zasięg i przyzwoita częstotliwość (zakres ichnich) co by nie łapało wszystkiego dookoła. Macie jakieś doświadczenia?

reklama
Ewuńka - oj żebyśmy tak Cię kiedyś do porodu nie zawiozły ze spotkania .. he he .. to by mogło być fajne jak bysmy tak we trzy brzuchatki wiozły czwartą do szpitala .. he he ..

Kate bush - do kolejki

Do góry