reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Kama - a jak z mleczkiem? Ok? Karmisz? Misiek pewnie opalony po fototerapii:)

anaklim- rzeka pełna mleka:-D. Bez wkładek laktacyjnych się nie obywam, a na noc tetra do stanika, bo inaczej potop:confused:.
A bużkę rzeczywiście ma ślicznie brzoswiniową i wygląda bardzo egzotycznie- jak nie dziecko P.:-D;-).

Kama - to dobrze:) A Aneczka nie ma ochoty na mleczko? Bo u mnie już się pojawiły pytania: a będę też mógł pić Twoje mleko?????

A słuchajcie - reklamacji ciąg dalszy. Pan mi beztrosko odpisał, że bok za tydzień producent im dostarczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Im do sklepu, a jeszcze później wysyłka do Irl. Ale mnie zapienił - ta odpowiedź całkowicie wyczerpała moją anielską cierpliwość. Czyli co? Ja mam czekać kolejne dwa tygodnie? Zadałam pytanie z rodzaju retorycznych, czyli czy nie sądzi, że będzie to już po obowiązującym ich już terminie reklamacyjnym i jak ma zamiar wynagrodzić mi okres oczekiwania. Zobaczymy czy odpisze w poniedziałek, jeśli nie zwracam łóżeczko i niech mi oddadzą kasę. Trudno, będzie nieco drożej, ale nie będę się denerwować, że mi dziecko w wózku spać będzie......

Ostatnia edycja:
Anaklim, a co za firma z którą tak sie bujasz?
Ja wciąż bez torby do wozka i wanienki, ktora mam odberac od znajomej ale nie wiem czy predzej nie pojde do sklepu niz bede jechała do niej na drugi koniec miasta. Zakupiłam dla Zuzi wielkie pudło klocków bo ponoć dobrze jak nowonarodzone dziecko "przynosi" dla starszego prezent.

No i już po zakupach, jestem nawet zadowolona, udało mi się kupić prawie wszystko co chciałam, całą radość zakłucił fakt, że przepłaciliśmy za łóżeczko turystyczne:wściekła/y::crazy:. Jak sie naucze wstawiać zdjęcia to się pochwale.
Anaklin - sklepy dosyć fajne, można powiedzieć, że nieco lepszy wybór niż gdzie indziej, nawet spotkałam PIELUCHY TETROWE:szok: co prędzej w Sligo nie było możliwe.
Normalnie :szok: z powodu łóżeczka, nie mogę Ci wysłać nowego, a przy odbirze zabrać to połamane:confused:, tak by chyba było najłatwiej i najszybciej, ale co tu wymagać to przecież PL:-p
Kama - fajnie, że wszystko jest OK

Celka - no właśnie tak to miało wyglądać na początku, oni mi nowe łóżeczko - ja im połamane, to teraz odwracanie kota ogonem. Zobaczę co odpiszą w poniedziałek, coś mi się wydaje, że już dawno powinnam przestać być miła:(
Fajnie, że piszesz, że sklepy ok. Tetrówki to ja sobie przywiozłam z Polski w kwietniu:) Taka byłam mądra:)

Anaklim - ja to tetre zamówiłam na allegro, i w lipcu przyszła razem z wózkiem, łóżeczkiem (tak wogóle łóżeczko też zamawiałam w tej samej firmie, tylko, że dowóz miałam na terenie PL. Musiałam za nie płacić dwa razy - raz przelewem, a później przy odbiorze, bo źle podali dla kuriera, na szczęście po telefonie pani przeprposiła i zwróciła pieniądze na konto), ubrankami itp.
Majeczka - śliczny wózio. Mam nadzieję, że Maurysio będzie zadowolony z jazdy w nim.

Dziewczyny mam pytanko kupujecie kombinezony (pewnie było już o tym pisane, ale na prwdę jakoś nie mam ochoty o tym szukać w tych 163 str :sorry2:), bo ja się zastanawiam, gdyż mam kupiony śpiworek do wózka.

reklama
Majeczka -super brysia dla Maurysia, taka jak chciałaś:tak:

Anaklim-przestań być miła, masz rację:-) zauważyłam dzisiaj podczas opierniczania nieuprzejmej panienki w Realu, że to super pomaga na rozładowanie napięcia nagromadzonego przez całonocne skurcze i zgagę:-p Zjedź ich równo i żądaj szybkiej wymiany a jak nie-niech ich myszy zeżrą!!!

Dzisiaj dokupiłam prześcieradło z falbanką bo mnie denerwuje widok szkieletu łóżeczka, paczkę tetrowych, podkład do przewijania, chusteczki Pampers:-p, fajny zestawik body+pajacyk na zameczek w małpeczki i słoniki i pojemnik na zużyte pieluszki TT.

Teraz urządzamy pokoik młodzieży.Jak się uda skończyć to wrzucę foty:-):-)

Do góry