reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

ja tam chcę Mutsy i już, jak zacznę kombinować to zwariuję;-) Już tyle zmian zdania zaliczyłam, a Y. chciał go jak go tylko zobaczył.
Jest lekki, składa się ładnie, koła się zdejmuje i gdzien nie pójdę widzę dużo ludzi z tymi wózkami więc złe być nie mogą;-)
A my dzisiaj zaliczyliśmy wyprzedaż w BHs... boskie ciuszki:-)

reklama
Macie racje, z tymi wozkami to nie ma co a bardzo kombinowac, nie ma idelanego pojazdu i kazdemu co innego pasuje. Ciesze sie, ze miałam okazje kupci ta Emmaljunge uzywana, bo teraz mysle ze moze ona za duza, a tak juz jest wsumie dosyc tanio wyszlo. :-)

Kkasiulka- a ja naiwnie liczyłam na sklep firmowy tuż przy producencie:baffled:. Znajomy dał mi namiary na hurtownię w Zabrzu. Jutro tam zadzwonimy. Jak dowiem się czegoś zadowalającego, to dam znać.

Pewnie ze nie ma wozka idealnego dla wszystkich.
Niemniej jednak sa wozki o bardzo dobrej opini. Taki tez jest np Mutsy. Ma tak dobra opinie, ze bez trudu mozna go potem odsprzedac i to po bardzo dobrej cenie. To sa wozki, ktore nawet po kilku latach sa jak nowe tzn nic sie z nimi nie dzieje. Cena dlatego tez sie wysoka utrzymuje. Mam nadzieje ze moj Quinny okaze sie podobny. Choc juz spotkalam sie z narzekaniem na przednie kolo, mam nadzieje ze w wersji z tego roku z unowoczesnionym kolem bedzie wszystko oki.

Sanya
- piekny komplecik.

Karina - z tym sprzedaniem , to masz całkowitą racje .. nowy kosztuje nonad 2tys ale uzywane zwykle ok 1500zł więc cos w tym musi byc :)).. A Twój bedzie dobry - zobaczysz ..

Wiecie co, a ja mam okropny problem z ciuszkami dla dziewczynki, bo tu wszystko różowe, a ja mam alergię na róż... Nic na to nie poradzę. Wiem, że przyjdzie taki moment, że moja mała będzie chciała mieć różowe księżniczki w pokoju, ale to jeszcze chwilę... a teraz??? Malutki wybór czegoś co nie jest różowe....

Wiecie co, a ja mam okropny problem z ciuszkami dla dziewczynki, bo tu wszystko różowe, a ja mam alergię na róż... Nic na to nie poradzę. Wiem, że przyjdzie taki moment, że moja mała będzie chciała mieć różowe księżniczki w pokoju, ale to jeszcze chwilę... a teraz??? Malutki wybór czegoś co nie jest różowe....

Ja sama też nie lubię na sobie różu (wystarczy że ja sama różowy prosiaczek teraz)
ale u małej jakoś mnie nie razi... ale co racja to racja... Jak wchodzę do Mothercare albo next to od razu wiem gdzie są ubranka dla dziewczynek bo różowa łuna od nich bije... ja mam sporo dla Małej białych,niebieskich, beżowych, pomarańczowych a nawet seledynowych ciuszków.Trochę paseczków kolorowych też się znajdzie.Byleby nie było na nich ciężarówek i napisów typu: "Milk builded this boy" bo jej w głowie namieszam :-p
A te typowo męskie ciuszki będą dla Alusia Anik.Czekają tylko aż szanowna mamusia przybędzie i je zabierze:-D

Anaklim - mysle ze to nie tylko Twoj problem. I tak te pierwsze ciuszki to mniejszy problem bo czesto mozna kupic uniwersalne - biale, bezowe, zolte, seledynowe, blekitne. Potem to dopiero sie zacznie poszukiwanie nie rozowych :tak:
Powodzenia w szukaniu.;-)

reklama
Anaklim - mnie też trzęsie na myśl o tym, że moja córcia będzie cała w różu.... Dlatego postawiłam na biały. Jak pięknie dzieciątko będzie wyglądać w moim ostatnio zakupionym białym pajacyku z napisem "Kocham Mamę i Tatę"...
Mam jeszcze rzeczy żółte i kremowe, kilka różowych tez się znalazło, ale to dlatego, że do czegoś tam były dołączone.
A w sklepach rzeczywiście zatrzęsienie - róż na całego! :no::-p:laugh2:

Do góry