reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
To jeszcze sie tylko tu szybciutko wypowiem, poki moja ksiezniczka spi;;;;

Ewcia- mata z fishera full wypas, bardzo fajna:tak::tak::tak::tak: ja osobiscie mam z Tiny Love i tez jestem zadowolona, jest fajna i mala juz na niej lezakuje i sie wpatruje; ostatnio nawet wyczaila, ze mozna te zabawki z kopniaczka potraktowac i fajnie sie bujaja hehehe.
Raz mi nawet na niej zasnela heheh, az sie wstyd przyznac co?? co za wyrodna matka ze mnie heheh, polozyla dzieciaka i zapomniala o niej, a corcia grzecznie sie pobawila, a jak sie znudzila to sobie drzemake walnela hehe:-D:-D
Tak, wiec ja osobiscie jeszcze dzieki bogu i corci heheh nie mam problemu, ze musze ja nosic i odlozyc na moment nie moge;;;;;;;wspolczuje troszke laseczki;-)

Tak, wiec dziewczyny jesli moge Wam podpowiedziec;;;;-)probujcie jak najwczesniej klasc dzidzie na matach i stopniowo wydluzac im ten czas, bo jak dziecko bedzie wieksze nie zainteresuje sie na dluzej, zaraz bedzie znudzone i raczej nie bedzie reflektowalo na lezenie i gapienie sie w te zabawki;

To akurat z doswiadczenia mojej siostry; ona swoja mala od poczatku {no powiedzmy od 1, 5 miesiaca gdzies tak} kladla na mate; mala sie przyzwyczaila i potrafila pozniej nawet ze dwie godziny sie tam bawic, a wtedy wiadomo ...jest troche czasu, zeby sie ogarnac itd:-):-):-)

...w ogole to najchetniej by chciala by ja nosic i nosic, makabra, na nic w dzien nie mam czasu :no: kupilam jej hustawke HUŚTAWKA LEŻACZEK Delux 3w1 FISHER PRICE ! HIT ! (469819619) - Aukcje internetowe Allegro
moze to ja zajmie na dluzej :-) macie jakie spomysly jak nauczyc malenstwo samodzielnosci w zajmowaniu sie soba w dzien? :-D jak ja odkladam na kanape czy do lozeczka, to ryk, az fioletowa sie robi!! a jak tylko wezme na rece, to spokoj po sekundzie :baffled: co tu robic, co tu robic? :baffled:
Historia z mojego życia wzięta :-D. Ostatnio Marika odkryła to samo -"po co leżeć w łóżeczku i się nudzić skoro mogą mnie ponosić czy pobujać na rękach :-)" Zabawne jest to, że wczoraj odkryłam tą huśtawkę Fishera na allegro i właśnie chciałam się moim odkryciem z Wami podzielić. Chyba na ten wynalazek się skuszę... Gagunia daj znać czy u Twojego maleństwa huśtawka zdała egzamin.
A maty które prezentujecie są super, w szczególności ta Fisher Price Rainforest i Tiny Love Małpia Wyspa.

Ja mam ta hustawke i jak dla mnie jest super, malutka lubi w niej spac w ciagu dnia, bujac sie i gapic na nas:-) Lezaczek tez sie swietnie sprawdza kiedy robie cos w kuchni albo chce wziac kapiel, wtedy malutka idzie ze mna:-)

Tez sie zastanawiam nad mata, pewnie jakas kupie ale moja Mala uwielbia swiatelka i lusterka, wiec mata musi w nie obfitowac:-)

Zastanawia mnie jedno- Mia najbardziej lubi ssac paluszki, smoczek jest fajny ale pasjami ssie piastke i to wcale nie musi byc glodna...

Marta-Dam znac, ale gdzies najwczesniej w poniedzialek :happy: dzis ma byc dopiero wyslana do mnie, a ja jutro jade na weekend do rodzicow i dopiero po niedzieli ja odbiore :-(
Ewa-tylko pozazdroscic takiego zlotego dziecka :-)

gagnia- no właśnie daj znać jak sie sprawdza hustawka:tak:

aniam- :-D:-D:-D

A moja Julcia tez nie wymaga zbytnio noszenia:tak: Czasami nawet sobie z 2 godziny lezy na kanapie:-)

Ja tez nie przyzwyczailam synka do noszenia - w czasie czuwnia jest grzeczny jedynie nie lubi lezec plackiem - wystarczy go posadzic w lezaczku, lub bokim na kanapie i gdy nas bserwuje jest grzeczniutki. No i staram sie juz od teraz nie usypiac go przy piersi. Po karmieniu wiec go przebieram i odkladam poki nie spi jeszcze i jak narazie jest oki :tak:

A i ta hustawka jest super - lezaczek jest swietny a hustawka nam pomaga nawet przy wieczornych stanach kolkowych:tak:
No i to bardzzo przyszlosciowa rzecz - lezaczek jest do 18 kg.:-)

reklama
A i ta hustawka jest super - lezaczek jest swietny a hustawka nam pomaga nawet przy wieczornych stanach kolkowych:tak:
No i to bardzzo przyszlosciowa rzecz - lezaczek jest do 18 kg.:-)[/quote]

Karina - a masz dokladnie te hustawke? od kiedy mozna malenstwo tam wkladac? nie jest za gleboka dla 2 m-cznego niemowlaka?

Do góry