reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Ja mam 10 tetrowych i 5 flanelowych, przy malej spokojnie wystarczalo i mysle ze teraz tez powinno
KarinaNieZie lozeczko bylo calkiem drogie ale nie powiem ci teraz jakiej firmy bo stoi u malej w pokoju, a wlasnie ja polozylam. Prawda, ze bylo czesto wykorzystywane, ale bez przesady, zeby caly bok sie zarwal:crazy:

Ida ja kupiłam prześcieradło z gumką które od spodu ma ceratkę i zapłaciłam jedynie 3 zł więcej niż za zwykłe, więc może taka opcja będzie bardziej praktyczna dla Ciebie.
Wanienkę kupiłam, ale jakoś nie mam szczęścia by dostać do niej stelaż i chyba kupię kawowy stolik z Ikei za ok. 30 zł, który będzie pełnił podwójną funkcję i mniejszym kosztem :-)

Ja jakos z tetry rzadko po wyjsciu ze szpitala korzystalam... wydaje mi sie ze teraz sa juz bardziej praktyczne i wygodniejsze metody od tetry - np. rozne chusteczki, reczniczki "ulewaczki" itp.wiec chyba tej tetry juz tyle nie bedzie potrzebnej.
Zreszta to tylko moje zdanie - kazda z nas bedzie miala swoje wlasne sposoby, mzoe ktos pokocha tetre bardziej niz ja.:-D

Dziewczyny, to ja pieluch mam 30...I wiem, że nie za dużo. Nie mam zamiaru co chwile ich prać, a z tego co pamiętam to sporo ich zurzywaliśmy przy dzieciaczkach, na spacer, do łóżeczka, do wózka, do kąpieli, do karmienia, wycierania..... A flanelowe też mam....5 wystarczy. Aha - tetra ma to do siebie, że łatwo się niszczy, ciągnie, wyciąga.....

Ja mam coś ok. 20 ale część od razu po szpitalu idzie aut.
A prac i tak sie pierze ciągle, nie czeka sie na zebranie większej ilości chyba że ktoś najpierw zapiera ręcznie. Ja za leniwa jestem na takie akcje :-p

Młoda i niedoświadczona ze mnie (przyszłą) mama, to może i nie mam racji.... :sorry2: Najwyżej sobie poleżą w komodzie.....
A co do prania - to już mi M. powiedział, że z tym może mi pomagać, to znaczy wstawić, rozwiesić, przynieść....To i tak coś ;-) Ciekawe jak długo....:-p:sorry2:

reklama
Młoda i niedoświadczona ze mnie (przyszłą) mama, to może i nie mam racji.... :sorry2: Najwyżej sobie poleżą w komodzie.....
A co do prania - to już mi M. powiedział, że z tym może mi pomagać, to znaczy wstawić, rozwiesić, przynieść....To i tak coś ;-) Ciekawe jak długo....:-p:sorry2:

Mój też tak mówił i jakoś o tym szybko zapomniał... Nie wierzę w cuda (przynajmniej w wypadku mojego)

Do góry