reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Pycha, Abigaill- śliczne łóżeczka:-)

anaklim- napewno wystarczy ci czasu aby kupić skarpetki przed porodem a jak nie to kupisz po drodze ze szpitala:-D:-D

ida- ja ci w termometrach nie pomogę, bo kiedyś były tylko rtęciowe, hehe ;-)

reklama
Dziewczyny a oto i moje łóżeczko i kocyk:-)

PICT2250.JPG

PICT2252.JPG

Dziewczyny piekne lozeczka:-)

Abigail - ja zamawialam lezaczek i karuzelke ( poza aukcja) u SGilarski - ale srednio go mzona polecic bo facet chyba nie wyrabia sie z zamowieniami i slaby z nim kontakt.

Ida - no wlasnie ja tez chyba dam sobie spokoj z tytm koszem bo na 3 m-ce to chyba zbyt duzy wydatek.
Co do termometrow to ja jednak polecam te elektroniczne - tyle ze dobre, szybkomierzace. Z tymi do ucha to trzeba sie dobrze zapoznac bo czesto wynik wychodzi rozny za kazdym razem, takze Aniam cwicz wprawe. No chyba ze ten AEG jest lepszy. Jesli tak to tez sie na niego skusze.

Anaklim - we Wloszech czapki, skarpetki to tez rzadkosc. Troche mi bylo ciezko patrzec na te kilkumiesieczne malenstwa z golymi stopkami powyginane w wozkach spacerowych od pierwszego miesiaca:baffled: Butkow profilowanych tam nie nie spotkasz w sklepach. Chyba my pPlacy jestesmy wyjatkowo przewrazliwieni na punkcie dbania o swoje maluszki.

Karina - bo nam zawsze mamy, babcie mówiły grunt , żeby nózki i glowa były zakryte idlatego ubieramy te nasze bobasy w czapki, buciki, skarpetki...:-);-)

z tymi termometrami to nie wiem , jak testowaliśmy to zawsze to samo pokazywał , nawet jak się mierzyło w różnych miejscach .. Przyjaciółka jak porównywała do takiego zwykłego to czasem była różnica dwóch dzisiatych .. więc chyba nie jest źle .. a wydaje mi się że to fajne jak chcemy szybko wiedzieć , bo naprawde sie przykłada i już jest wynik ..
Zresztą zobacze w praktyce :)

Laski - dzisiaj pan od reklamacji przegiął pałeczkę. W swoim mailu napisał: "proszę cierpliwie czekać na dalsze instrukcje"... No to się doigrał... Wystosowałam maila (to początek) i poprosiłam żeby takie uwagi pan zachował dla hodowców ślimaków, przypomniając jednocześnie, że pracuje w sklepie z artykułami dla ciężarnych... Jutro wyślę pismo do właścicielki sklepu, bo dodzwonić się tam nie można. Skąd inąd, będę się starała.

Aniam - ja tam za wygode potrafie zaplacic wiele, takze jesli Twoj termometr sie sprawdzi to napewno go kupie. Siostra ma tez ten do ucha, dosc duzo zaplacila a i tak uzywa zwyklego elektronicznego bo ciagle jej roznice znaczne wychodzily przy tym do ucha. Takze testuj dalej, ja poczekam na Twoje wyniki.

Anaklim - i tak trzymaj! Bo tak sie nie robi. Nie pozwol sobie w kasze dmuchac.

Sanya - ja tez sie nie moge doczekac, ten nasz dostawca tez nie jest taki w porzadku ale mam nadzijeje ze juz na dniach bedziemy mieli nasze cudenka. Zreszta moja karuzleka chyba juz na mnie czeka, zreszta pozostalych 5 paczek tez hehe. Mam nadzieje ze ochrona mi je przyjela.

Ja mam taki do ucha i taki pod pachę elektroniczny. Oba AEG. Jak wychodzi gorączka to mierzę dwoma kontrolnie. Ale przy gorączce to w sumie musisz tylko określić czy jest powyżej czy poniżej 38,5, co generalnie można określić na oko...U nas w każdym razie jakoś nie było problemu z termometrami, one sygnalizują oba prawidłowy pomiar, więc jak było coś nie teges to pipały i mierzyłam jeszcze raz.

reklama
Ja mam brauna i jestem zadowolona, poprzedni jakiejś nieznanej firmy szlak trafił. A korzystam żeby tylko potwierdzić wysokość temperatury bo i bez mierzenia zazwyczaj wiem czy dawać już leki czy jeszcze nie ;-)

Do góry