reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Anakilm ale bajeczny ten kosz. Słodko będzie dzidzia w nim wyglądała.

Do mnie dziś doszedł laktator i powiem że jestem bardzo zadowolona. Za 70zł , kupiony przez kogoś 2 miesiące temu ,użyty kilka razy, jeszcze prawie rok będzie na gwarancji. Wygląda jak całkiem nowy a cena nowego 130 zł, więc jestem 60 zł do przodu. Aha elektryczny Tufi Gaja, oczywiście testowałam , o kurka jak się przyssał do mnie to aż strach :-D, dobrze że to się da regulować.
U mnie w rodzinie kobitki mają piersiraczej spore i mleczne :tak:więc wolę dmuchać na zimne i przed nawałem mieć laktor na pomoc. Jak się nie przyda sprzedam na alllegro i już.

reklama
Anaklim- super kosz a Tasza jaka ciekawska:-)

Ja mysle o laktatorze, ale Medeli elekronicznym, bo z natury leniwa jestem:-p ale to w razie potrzeby zrobie jak radzila mi Karina i kupie w szpitalu:-)

Fajne zakupki dziewczyny:-):tak:

Laktator chyba nie najlepiej działa przy nawale, bo przecież jeszcze bardziej pobudza laktację :sorry2:
Ja używałam medeli ale z dwóch powodów: Maria słabo przybierała na wadze i karmienie z butli moim mlekiem było sposobem na sprawdzenie ile zjadła a później pojawiły sie problemy przy karmieniu, co akturat nie było winą butli tylko jakoś nie umiałyśmy się zgrać:-(.

W wielu szpitalach można wyporzyczyć laktator i spróbować czy będzie "działać" :tak::tak:

A i do listy zakupów można dopisać szałwię - to na nawał ale trzeba bardzo uważać żeby nie wypić za dużo oraz herbatki na laktację

A dziewczyny okazało się, że ja ten kosz dostałam! Jest z Mamas&Papas. Jak tylko któraś będzie chciała mieć kolejnego maluszka to oddam z chęcią:)

Anaklim - no jak mówisz że udostepnisz to cacko , to ja szybko robie druga dzidzie .. rewelacja ..

Fajne zakupy kobitki :))..

Ja dziś nabyłam czapeczke nową z mothercare jeszcze z metką za całe 84grosze, bodziaka i śpioszki welurkowe .. i chyba już koniec zakupów nie mam już sił łazić

anaklim- sliczny ten kosz:-) twoja córeczka będzie w nim wyglądała jak królewna:tak:

A ja od czwartku czekam za fotelikiem, ciekawe kiedy w końcu przyjdzie.:crazy:

A ja dorzucam zdjęcie mojego wózka, który dostałam od koleżanki. A na wiosne zamierzam kupić nową spacerówkę.:-)

reklama
Anaklim - kosz super no i ważne, że masz go bezterminowo:-):-D, ja mam nadzieję, że w środę odbiorę kosz od koleżanki ale pożyczony terminowo:-D

Dziewczyny - super zakupy, ja ostatnie jak na razie zrobiłam w sobotę - kupiłam stelaz pod wanienke...:-), zobaczymy co jeszcze kupię...

Do góry