reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Karina - Ty mi nic nie mów o swoich zakupach , ja się tam kiedyś muszę wybrać ..

Widze że szał na ciucholandy , a jeszcze kilka lat temu jak ktoś się w takich ubierał to bidok i tyle .. a teraz jak dla mnie to czesto lepsze i fajniejsze rzeczy niz w sklepach , no i za jaką kase :)..

Ewa - a nie tańsze sa te do mikrofali ?

reklama
Ewa - ja też stawiam na sterylizator! Mnie najbardziej do szału doprowadzał kamień z wody, który zostawał na butelkach:( I laktator też kupię Avent Isis. Zastanawiałam się nad elektrycznym, ale chyba dam se siana.
No i cieszę się, że wózki ok, mam nadzieję, że i nasz nam tak z 3 lata posłuży.

ja mam już zakupiony laktator, a właściwie został mi po Matełku i też Avent Isis. tem sprzęt uratował mi cyce kiedy byłam w pracy, a szczególnie ta silikonowa nakładka masująca...........

Ewa - a nie tańsze sa te do mikrofali ?
tańsze, tańsze, ale trzeba byłoby ta mikrofale mieć:-D:-D

Ja na razie nie myślałam nad sterylizatorem.... Warto??

powiem tak- jeśli ma się zamiar korzystać z butelek, to na pewno:tak:

anaklim- no właśnie, ten kamień:baffled: koszmar... kilka wygotowań i butelki do wyrzucenia:baffled:

matylda- super, że i tobie ten laktator sie sprawdził:tak::tak:

Ewa - jak masz mikrofalę to kup raczej aventu czy innej znanej firmy nie będzie wiele drożej niż ten.
Ja nie mam mikrofali i kupowałam philipsa parowy i sprawdzał sie super do momentu kiedy sie zepsuł - ale wtedy Maria była już duża i nie musiałam sterylizować butelek a że nie mogli go wymienić zwrócili mi całą kasę - więc miałam go za darmo :-p

Jak będę zmuszona karmić butlą na pewno kupię - gotowanie butlek/laktatora jest koszmarem to raz a dwa, że zarówno mleko nasze czy modyfikowane to jednak jest pełne różnych dobrotliwych bakterii i nawet większemu dziecku można raz na jakiś czas sterylizować butelki.

Kkasiulka - wstrzymaj się, nie wiesz co będzie, a na razie jak rozumiem zakładasz karmienie naturalne i raczej nie wychodzenie z domu na dłużej bez dziecka, dokupić można zawsze :tak:

Marysia jakoś nie jest zainteresowana pomoganiem w wybieraniu rzeczy dla małej, raczej dla siebie :baffled:

Marysia jakoś nie jest zainteresowana pomoganiem w wybieraniu rzeczy dla małej, raczej dla siebie :baffled:

Agata - to normalne!

Kkasiulka - to tak jak pisze Ewa i Agata - jak będziesz korzystać z butelek to warto, mycie butelek myciem, ale wygotować warto, albo wysterylizować, a z tym gotowaniem to tak jak pisałyśmy - parę razy wygotujesz, kamień się osadza i butelki do wyrzucenia. A tak wsadzasz do sterylizatora i po kłopocie, nie trzeba wyławiać itd.... tylko nie ma pośpiechu, jak się mała urodzi to zobaczysz, bo może zaczniesz karmić dopiero za pół roku...

Anaklim - no właśnie tak do tego podchodziłam przez cały czas, że chce minimum pół roku karmić, a na wypad do fryzjera można butlę sparzyć ;-) A półrocznemu brzącowi to już nie zamierzam ograniczac tak drastycznie dostępu do bakterii i nie mam zamiaru gotować butelki po każdym karmieniu - raz na dzień w zupełności wystarczy...... Dobrze myślę??

kasia jak dla mnie dobrze ... ja po pol roku to juz tylko wrzatkiem sparzalam butle ;-)... ale mi bokiem wygotowywanie wyszlo ... no i dwa jak kumpela mi opowiedziala o sposobie sterylizowania butelek w szpitalu na noworodkach to przeszlo mi cisnienie na sterylnosc :-D:-D:-D

reklama
Jak laktator to tylko Avent-u, ja ze sterylizatorem wstrzymałabym sie do czasu kiedy będzie potrzebny. Zuzia zanim skonczyla pol roku to tylko sporadycznie jadla moje mleko z butelki, a potem to juz uwazam, ze wystarczy wyparzyc butelke. :-)

Do góry