reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Karina - Ty mi nic nie mów o swoich zakupach , ja się tam kiedyś muszę wybrać ..

Widze że szał na ciucholandy , a jeszcze kilka lat temu jak ktoś się w takich ubierał to bidok i tyle .. a teraz jak dla mnie to czesto lepsze i fajniejsze rzeczy niz w sklepach , no i za jaką kase :)..

Ewa - a nie tańsze sa te do mikrofali ?

reklama
Ewa - ja też stawiam na sterylizator! Mnie najbardziej do szału doprowadzał kamień z wody, który zostawał na butelkach:( I laktator też kupię Avent Isis. Zastanawiałam się nad elektrycznym, ale chyba dam se siana.
No i cieszę się, że wózki ok, mam nadzieję, że i nasz nam tak z 3 lata posłuży.

ja mam już zakupiony laktator, a właściwie został mi po Matełku i też Avent Isis. tem sprzęt uratował mi cyce kiedy byłam w pracy, a szczególnie ta silikonowa nakładka masująca...........

Ewa - a nie tańsze sa te do mikrofali ?
tańsze, tańsze, ale trzeba byłoby ta mikrofale mieć:-D:-D

Ja na razie nie myślałam nad sterylizatorem.... Warto??

powiem tak- jeśli ma się zamiar korzystać z butelek, to na pewno:tak:

anaklim- no właśnie, ten kamień:baffled: koszmar... kilka wygotowań i butelki do wyrzucenia:baffled:

matylda- super, że i tobie ten laktator sie sprawdził:tak::tak:

Ewa - jak masz mikrofalę to kup raczej aventu czy innej znanej firmy nie będzie wiele drożej niż ten.
Ja nie mam mikrofali i kupowałam philipsa parowy i sprawdzał sie super do momentu kiedy sie zepsuł - ale wtedy Maria była już duża i nie musiałam sterylizować butelek a że nie mogli go wymienić zwrócili mi całą kasę - więc miałam go za darmo :-p

Jak będę zmuszona karmić butlą na pewno kupię - gotowanie butlek/laktatora jest koszmarem to raz a dwa, że zarówno mleko nasze czy modyfikowane to jednak jest pełne różnych dobrotliwych bakterii i nawet większemu dziecku można raz na jakiś czas sterylizować butelki.

Kkasiulka - wstrzymaj się, nie wiesz co będzie, a na razie jak rozumiem zakładasz karmienie naturalne i raczej nie wychodzenie z domu na dłużej bez dziecka, dokupić można zawsze :tak:

Marysia jakoś nie jest zainteresowana pomoganiem w wybieraniu rzeczy dla małej, raczej dla siebie :baffled:

Marysia jakoś nie jest zainteresowana pomoganiem w wybieraniu rzeczy dla małej, raczej dla siebie :baffled:

Agata - to normalne!

Kkasiulka - to tak jak pisze Ewa i Agata - jak będziesz korzystać z butelek to warto, mycie butelek myciem, ale wygotować warto, albo wysterylizować, a z tym gotowaniem to tak jak pisałyśmy - parę razy wygotujesz, kamień się osadza i butelki do wyrzucenia. A tak wsadzasz do sterylizatora i po kłopocie, nie trzeba wyławiać itd.... tylko nie ma pośpiechu, jak się mała urodzi to zobaczysz, bo może zaczniesz karmić dopiero za pół roku...

Anaklim - no właśnie tak do tego podchodziłam przez cały czas, że chce minimum pół roku karmić, a na wypad do fryzjera można butlę sparzyć ;-) A półrocznemu brzącowi to już nie zamierzam ograniczac tak drastycznie dostępu do bakterii i nie mam zamiaru gotować butelki po każdym karmieniu - raz na dzień w zupełności wystarczy...... Dobrze myślę??

kasia jak dla mnie dobrze ... ja po pol roku to juz tylko wrzatkiem sparzalam butle ;-)... ale mi bokiem wygotowywanie wyszlo ... no i dwa jak kumpela mi opowiedziala o sposobie sterylizowania butelek w szpitalu na noworodkach to przeszlo mi cisnienie na sterylnosc :-D:-D:-D

reklama
Jak laktator to tylko Avent-u, ja ze sterylizatorem wstrzymałabym sie do czasu kiedy będzie potrzebny. Zuzia zanim skonczyla pol roku to tylko sporadycznie jadla moje mleko z butelki, a potem to juz uwazam, ze wystarczy wyparzyc butelke. :-)

Do góry