reklama
Ajako - sliczne, malutkie, cudne ...
Sanya - co do tej listy , uważacie że 4-5 sztuk np. body wystarczy ,..??
Dziś byłam u kumpeli, ma 2 tygodniową córeczkę Alicje, trzymałam mała na kolanach , leżała na płasko , nagle czuje a tu biedna taka kupke zrobiła ze aż przez pieluszke na spiochy na plecki poszło.. to kumpela ja przebierać poszła , połozyła body, chce zakładac a tu mała sik... i co następne do prania i tak w pięć minut dwa zestawy do prania.. więc się zastanawiam czy 4-5 to nie za mało ??
Bo ona ma tego chyba z 15 sztuk.. po starszej 3 letniej w większości ..
Sanya - co do tej listy , uważacie że 4-5 sztuk np. body wystarczy ,..??
Dziś byłam u kumpeli, ma 2 tygodniową córeczkę Alicje, trzymałam mała na kolanach , leżała na płasko , nagle czuje a tu biedna taka kupke zrobiła ze aż przez pieluszke na spiochy na plecki poszło.. to kumpela ja przebierać poszła , połozyła body, chce zakładac a tu mała sik... i co następne do prania i tak w pięć minut dwa zestawy do prania.. więc się zastanawiam czy 4-5 to nie za mało ??
Bo ona ma tego chyba z 15 sztuk.. po starszej 3 letniej w większości ..
ajako szkoda ze zdjatko male:-(, takie slicznosci tam masz.
Ja co do bodziakow sie nie wypowiem bo mialam koszulki i kaftaniki i mala raczej takich cyrow nie robila. Ale jak wychodzilam ze szpitala to na obiad dostalam jakis syf i 4 razy mala przebieralam cala bo taka srajde dostala. Dobrze ze mama nie mogla sie zdecydowac co wziasc na wyjscie i wziela wiecej ciuchow bo by w samym pampersie i kocyku wyszla
Ja co do bodziakow sie nie wypowiem bo mialam koszulki i kaftaniki i mala raczej takich cyrow nie robila. Ale jak wychodzilam ze szpitala to na obiad dostalam jakis syf i 4 razy mala przebieralam cala bo taka srajde dostala. Dobrze ze mama nie mogla sie zdecydowac co wziasc na wyjscie i wziela wiecej ciuchow bo by w samym pampersie i kocyku wyszla
Ja kupuję od razu dwa komplety body. Tu pakowane po 7 sztuk za 5-7.50e.
Dzisiaj kupiłam torbę na spacery z taką wkładką ceratową do przewijania maluszka i kieszonkami na butelki, chustki i inne, no i skarpety. Coraz więcej rzeczy mnie kusi, ale się strasznie powstrzymuję.
Ajako - CUDNOŚCI!
Dzisiaj kupiłam torbę na spacery z taką wkładką ceratową do przewijania maluszka i kieszonkami na butelki, chustki i inne, no i skarpety. Coraz więcej rzeczy mnie kusi, ale się strasznie powstrzymuję.
Ajako - CUDNOŚCI!
Ja dostałam od kumpeli z pracy kombinezon dla maluszka ( taki 0-3miesiące) beżowy z uszkami na kapturku.. śliczny, po jej maluszku ale wyglada jak nowy trzymam to wszystko w szufladzie w szafie razem z rzeczami z ciucholandu ... i wiecie co jeszcze troszke i miejsca nie będzie hi hi
aniam- ja tam nie wiem :-) ja już kupiłam w 2 dni: 5 sztuk rampersów, jedno body jak na razie,3 kompleciki wyjściowe, skarpetek 7 par bo na więcej nie miałam już czasu i kumpela mówi za dużo kupujesz a mi się wydaje,że za mało... Pisałam,że co do ilości to każdy zdecyduje ile jemu potrzebne.
To lista "wyprawkowa" czyli jak ja to rozumiem na początek a potem można podokupywać.. chociaż na mnie naryczeli że kupuję za małe rozmiarowo (50-56). Nie zamierzam urodzić wieloryba tylko dziecko :-)
Jutro weekend to wyciągne mojego Y. na zakupy i poszalejemy z bodziakami i koszulkami A rodzice Y. przylatują w tym miesiącu więc będziemy szaleć razem
ajako-cacuszka :-) no to ja też się pochwalę swoimi nieprzemyślanymi wg niektórych zakupami :-)
To lista "wyprawkowa" czyli jak ja to rozumiem na początek a potem można podokupywać.. chociaż na mnie naryczeli że kupuję za małe rozmiarowo (50-56). Nie zamierzam urodzić wieloryba tylko dziecko :-)
Jutro weekend to wyciągne mojego Y. na zakupy i poszalejemy z bodziakami i koszulkami A rodzice Y. przylatują w tym miesiącu więc będziemy szaleć razem
ajako-cacuszka :-) no to ja też się pochwalę swoimi nieprzemyślanymi wg niektórych zakupami :-)
Tych najmniejszyc to radze na naprawde niewiele, juz 62 to wiecej, ale 4 komplety tych 56 to starcza, najwzyej sie pozawiaj rekawki. Zuzia byla b malutka jak sie urodzila (50 cm/2650) i zawijalam jej rekawki i dalo rade. :-)
reklama
linomag również ma tak samo dobre, a sporo tańsze...
Ewa - ale ja tu nie mam linomagu(((((((( No chyba, że mamę poproszę jak przyleci i przywiezie)) Abo wyśle czy jakoś tak
Podziel się: