reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

ssa53676wo9.th.jpg

ssa53676dy7.th.jpg

no chcialam sie pochwalic co ostatnio zakupilam dla mojego malucha, ale nie wiem co robie zle, ze ciagle takie male mi wychodza te fotki???

reklama
Ajako - sliczne, malutkie, cudne ...
Sanya - co do tej listy , uważacie że 4-5 sztuk np. body wystarczy ,..??
Dziś byłam u kumpeli, ma 2 tygodniową córeczkę Alicje, trzymałam mała na kolanach , leżała na płasko , nagle czuje a tu biedna taka kupke zrobiła ze aż przez pieluszke na spiochy na plecki poszło.. to kumpela ja przebierać poszła , połozyła body, chce zakładac a tu mała sik... i co następne do prania i tak w pięć minut dwa zestawy do prania.. więc się zastanawiam czy 4-5 to nie za mało ??
Bo ona ma tego chyba z 15 sztuk.. po starszej 3 letniej w większości ..

ajako szkoda ze zdjatko male:-(, takie slicznosci tam masz:tak:.

Ja co do bodziakow sie nie wypowiem bo mialam koszulki i kaftaniki i mala raczej takich cyrow nie robila. Ale jak wychodzilam ze szpitala to na obiad dostalam jakis syf i 4 razy mala przebieralam cala bo taka srajde dostala. Dobrze ze mama nie mogla sie zdecydowac co wziasc na wyjscie i wziela wiecej ciuchow bo by w samym pampersie i kocyku wyszla:tak:

to chyba kupie takich troszkę więcej , bo znając moje szczęście dziecko będzie nago a wszystko w pralce :))dobrze że są ciucholandy a tam body kosztuje najczęściej między 1 a 1.50 zł

Ja kupuję od razu dwa komplety body. Tu pakowane po 7 sztuk za 5-7.50e.
Dzisiaj kupiłam torbę na spacery z taką wkładką ceratową do przewijania maluszka i kieszonkami na butelki, chustki i inne, no i skarpety. Coraz więcej rzeczy mnie kusi, ale się strasznie powstrzymuję.
Ajako - CUDNOŚCI!

Ja dostałam od kumpeli z pracy kombinezon dla maluszka ( taki 0-3miesiące) beżowy z uszkami na kapturku.. śliczny, po jej maluszku ale wyglada jak nowy trzymam to wszystko w szufladzie w szafie razem z rzeczami z ciucholandu ... i wiecie co jeszcze troszke i miejsca nie będzie hi hi

aniam- ja tam nie wiem :-) ja już kupiłam w 2 dni: 5 sztuk rampersów, jedno body jak na razie,3 kompleciki wyjściowe, skarpetek 7 par bo na więcej nie miałam już czasu i kumpela mówi za dużo kupujesz a mi się wydaje,że za mało... Pisałam,że co do ilości to każdy zdecyduje ile jemu potrzebne.
To lista "wyprawkowa" czyli jak ja to rozumiem na początek a potem można podokupywać.. chociaż na mnie naryczeli że kupuję za małe rozmiarowo (50-56). Nie zamierzam urodzić wieloryba tylko dziecko :-)
Jutro weekend to wyciągne mojego Y. na zakupy i poszalejemy z bodziakami i koszulkami :laugh2: A rodzice Y. przylatują w tym miesiącu więc będziemy szaleć razem :tak:
ajako-cacuszka :-) no to ja też się pochwalę swoimi nieprzemyślanymi wg niektórych zakupami :-)

Tych najmniejszyc to radze na naprawde niewiele, juz 62 to wiecej, ale 4 komplety tych 56 to starcza, najwzyej sie pozawiaj rekawki. Zuzia byla b malutka jak sie urodzila (50 cm/2650) i zawijalam jej rekawki i dalo rade. :-)

reklama
Do góry