reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Dzisiaj dostałam paczkę ze skarpetkami dla małego (cuudeńka) i przysłała mi ta firma taką listę- wyprawkę dla niemowlaka :-) Po kolei wymienione jakie ubranka, ile czego, potem akcesoria, pieluchy i pościele, co do karmienia, pielęgnacji i kąpieli, apteczka :-) A jedna babka od której kupowałam bluzę ciążową przysłała mi "Poradnik żywienia małego dziecka" jako gratis :tak: Niektórzy są kochani nie?
Fajna sprawa powieszę ją sobie na ścianie i jak zacznę robić zakupy to ją wykorzystam:)
aniam- właśnie myślałam o zakupie takiego rogala, widziałam to u jednej pani w samolocie (taki nadmuchiwany miała) karmiła, malec w tym spał pół drogi, podobno też dobre dla nas jak brzucho spać przeszkadza :-) Póki co kupiłam sako fajnie się siedzi tylko ze wstawaniem problem :-)

A jak mój Y. zobaczył te skarpetunie to je ucałował i mówi "noo powolutku można kupować, ale powolutku eheh" :-) Co ja zrobię, że mój pragmatyczny księgowy okazał się przesądny :-)
A przed chwilą w restauracji jedna pani życzyła mi "szczęśliwego rychłego rozwiązania" :szok: a ja na to jeju byle do września :szok::baffled: aż taka jestem duża? :sorry2:

reklama
Sanya - nie martw się pani albo się nie zna, albo slepa jakaś była.. i tyle
Co do tego rogala, to ten mojej kumpeli jest wypełniony takimi jakby kuleczkami ze styropianu , nie jest dmuchany , ale myslę że cos takiego wcale nie jest głupie.. wśród moich koleżanek rozeszło sie drogą pantoflową i każda prawie nowa mama kupuje , albo jedna drugiej oddaje.
Zamawiałas gdzies te skarpetki że paczka .??
ja jak kupowałam książke o ciąży dostałam taka z przepisami dla maluchów, juz od pierwszego dania .. zupki i cała reszta, też chyba przydatna rzecz
ogólnie małe niespodziewane gratiski zawsze są miłe

Sanya - ale miłe:))

Ja taką listę co dla mamy i co dla maluszka, tyle, że do szpitala, dostałam od położnej, razem z książeczką o zaletach karmienia piersią i kontakcie "skóra do skóry", ale to już pisałam.

Wiecie co? Zapomniałam o Klorane i Oilatum, a przecież teraz w niczym innym Kaja nie kąpiemy. Szczególnie polecam szampon rumiankowy Klorane, on jest jednocześnie płynem do ciała, ślicznie pachnie i jest wydajny. Troszkę drogi, bo ponad 40 zl za buteleczkę, ale u nas się sprawdził.
A Oilatum ma kosmetyki z parafiną dla noworodków. Ja nie kupowałam wcześniej, ale teraz zaryzykuję.

Oilatum fajna sprawa, na wiosnę używam zresztą teraz mam już całą buzię w czerwonych plackach, miałam taką fajną cerę na początku a tu wulkaniska się zaczynają :-(
Plus nie wiem co jest grane ale dziennie przynajmniej 2-3 krwotoki z nosa.. już mnie wszystko boli a jak się przejdę na spacer to po prostu mi nochal rozrywa od środka...

We czwartek mam spotkanie z dziewczynami z poprzedniej pracy jak je znam to pewnie wyskoczą z jakimś pajacykiem:p

sanya - co do krwi z nosa , to ja tez tak mam może nie są to jakies krwotoki , ale jak noska wycieram to zawsze trochę czerwonego na chusteczce , czasem wiecej czasem mniej , pytałam gin , podobno sporo kobiet tak ma , jesli to nie jakies wielkie krwotoki to nie ma się czym przejmować :))

No to lepiej zapytam mojej ginki co to może być, bo tutaj to jakby mi dał ktoś fangę w nos:-) Miałam już przypalane naczynka wiele razy pewnie osłabione teraz bardziej to puszczają:)
Plus wiosenna alergia i ataki kichania na pewno robią swoje :-D

A Oilatum ma kosmetyki z parafiną dla noworodków. Ja nie kupowałam wcześniej, ale teraz zaryzykuję.
linomag również ma:tak::tak: tak samo dobre, a sporo tańsze...

sanya- super sprawa z tymi gratisami... niby nic wielkiego, a jak humor potrafi człowiekowi poprawić:tak: a co do krwotoków z nosa- zdarzają się u kobiet w ciąży- przyczyną jest rozszerzenie naczyń krwionośnych śluzówki nosa... jedz produkty bogate w witaminę c:tak::tak:

Co do rogala do karmienia, to... przydaje się jak macie mały biust. :tak:
Ja np. z rodzaju biuściastych, więc mi starczało piersi do kolana, na którym leżał mały. Generalnie wszelkie podkładki utrudniały karmienie, a nie ułatwiały. Ja bym nie kupowała na zapas, tylko obczaiła parę pierwszych dni czy się przyda - wtedy będziecie wiedziały rozmiar swego nowego biustu ;-) i którą pozycję do karmienia lubicie (ja np. generalnie na leżąco wolałam, wtedy dziecko leży sobie płasko obok).
Moja bratowa np. bez poduszki się nie ruszała z domu, bo jakoś nie potrafiła córki bez niej nakarmić, dla niej była wręcz niezbędna, mi zbędna całkowicie :laugh2:

reklama
Hej,
Anaklim - tak już w porządku.

Ja słyszałam że ponoć bardzo się przydaje chusta do noszenia malucha szczególnie jeśli ma się kłopoty z kręgosłupem. Może coś słyszałyście na ten temat?

Trzymajcie się zdrowo.

Do góry