reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Agata - no z ta jazda po domu to masz całkowitą racje .. a hulajnoga fajny prezent ,,,, sama bym pojezdziła, czasem ludzie kupują prezenty i nie myśla o konsekwencjach..
Choć dla mnie szczytem wszystkiego jeśli chodzi o prezenty jest kupowanie komuś zwierzaka bez konsultacji.. ja tak kiedys dostałam na urodziny swinke morska, majac już w domku szczurka ..

reklama
Dziewczyny dzięki za podpowiedź...:tak::-D

Agata - hulajnoga fajna sprawa, hmmm sama bym na niej pojeździła...
Aniam- to miałaś w domu niezły zwierzyniec...świnka + szczurek:):):)

agata- super pomysł:tak: sama bym julci coś takiego na urodziny sprawiła, ale ona jeszcze za mała...

a powracając do tematu kąpieli naszych pociech- pamiętam jak julcia się urodziła, to pediatra zaleciła przez pierwszy miesiąc stosowanie tylko i wyłączne oliatum, bez jakiegokolwiek mydełka... a po miesiącu mydełko (u nas się sprawdziło nivea w płynie) i oliotum co drugi dzień... i właśnie wtedy znajomy lekarz podpowiedział nam, abyśmy wypróbowali ten olejek z linomagu:tak::tak:

My tez poczatkowe kapiele zaczynalismy od Oilatum i do tej pory go uzywamy gdy pojawi sie skaza na skorze.:tak:
Uzywamy tez prawie od poczatku mydelka bambino.

Ewa to chyba wyprobuje ten linomag - masc tez byla dobra. U nas z kosmetykow jedynie Sudokrem sie nie sprawdzil:no:

Mi połozna zas zabroniła uzywania Oliatum przez pierwszy miesiąc wiec kąpałam w krochamlu, nadmanganianie potasu lub przy uzyciu szarego mydla z oliwy.

agata- super pomysł:tak: sama bym julci coś takiego na urodziny sprawiła, ale ona jeszcze za mała...

a powracając do tematu kąpieli naszych pociech- pamiętam jak julcia się urodziła, to pediatra zaleciła przez pierwszy miesiąc stosowanie tylko i wyłączne oliatum, bez jakiegokolwiek mydełka... a po miesiącu mydełko (u nas się sprawdziło nivea w płynie) i oliotum co drugi dzień... i właśnie wtedy znajomy lekarz podpowiedział nam, abyśmy wypróbowali ten olejek z linomagu:tak::tak:

My pewnie kupimy taka, która ma 3 kółka - 2 z tyłu i jedno z przodu, teraz już nie poszukam ale wieczorkiem wkleję. Ale fakt, Julka może być jeszcze za mała na hulajnogę :tak:

Ja kupiłam delikatny płyn do kąpieli, a la mydełko, z Nivea. Na razie nie kupuję takich super kosmetyków, na razie próbuję - mam cały zestaw. Jak nie daj boże coś się zadzieje, wtedy kupię coś z wyższej półki :tak: A na odparzenia na wszelki wypadek mam sudokrem, jak nie zadziała, będę próbować dalej :tak:

W tym tygodniu lóżeczko i rożek, bo nie mam żadnego ładnego, tylko jeden po Marysi (córce siostry).... Może jakieś zakupy pod koniec tygodnia....:cool2:

Ida - to co ty masz za położną .. bo u mnie na szkole wrecz odwrotnie , babki się smiały z krochmalu .. twoja chyba starszej daty jest .. ale ile ludzi tyle gustów , ważne że się sprawdziło :-)

Jak tak was czytam to chyba kupie cos jeszcze .. bo ten johnson to chyba nie będzie za dobry ..:no:

reklama
A u mnie kuzynka, kąpałą w krochamlu - i to bylo jedyne co pomagało:):):), a ja kupilam dzisiaj male biale rajstopki idoznalam szoku cenowego 20,00 toż to SZOK

Do góry