reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Karina - Ty to chyba zyć nie umiesz bez arkadi , choć ja tez często bywam a to z racji tego że mam do niej dwa przystanki komunikacja a autkiem to jakąś minutke jade ..:-D

reklama
Ja też mam ogromną ochotę na zakupy ale to juz jak wrócę i raczej muszę to załatwić w dwa/trzy dni - jeden na odebranie wózka, łóżeczka i takich tam a dwa na brakujące ubranka :-p. Maria na początek będzie chodziła tylko do obiadu do przedszkola, więc o 13 musze być w przedszkolu więc o 12 już muszę wyjeżdżać z domu, do tego wizyty na budowie bo to już tylko kawałeczek od przeszkola więc czasu nie mam wiele.
Plan jest taki - do 18 sierpnia chcę mieć już wszystko w domu a później prać i prasować żeby na dwa tygodnie przed terminem być gotowym :-p. Tylko czy ja tyle wytrzymam bo brzuch mam ogromny - fotunę bym zarobiła gdybym pobierała kasę za gapienie sie na mój brzuch i do tego obniżył się :sorry2:

Sanya - tylko łóżeczko i mała już może się powolutku szykować...:-):tak: A dla siebie nie mam właśnie ani koszuli, szlafroka - no i klapki pod prysznic....

Aniam - wiem, te buty są niesamowite....Mnie też się strasznie podobają. A M. jak je zobaczył....no normalnie zakochał się :-D

Agata - duży brzuszek? Musisz nam go pokazać :tak:

Miłych zakupów ;-)

Muszę zgrać zdjęcia ale nie lubię ich wklejac bo to zabiera sporo czasu a ja w gorącej wodzie kąpana :sorry2: A ludziska się gapią bo może uważają, że powinnam na porodówkę już jechac a nie spacery po gubałówce sobie urzadzać :-p

ja w końcu męża ruszyłam do działania :tak:
wczoraj wyjął z piwnicy i uporał limuzymne dla młodej - suszy sie
ja kupiłam pościel + wkład + prześcieradełka - uprane juz i suszy sie

a teraz J. jest w Katowicach pojechał do ikei po łóżko dla Kuby - stwierdziłam, ze trzeba go przetransportować juz na normalne a młodej oddac łóżeczko - w koncu to już duży chłop a bezsensem jest kupować drugie łóżeczko na pare miesiecy - zobaczymy dzisiaj jak nam pojdzie usypianie i nocka:-Dile razy spoadnie :sorry2:

jeszcze małe przemeblowanie w pokoju i jestesmy gotowi :shocked2::tak:fizycznie bo psychicznie to :no: zaczynam miec leki porodowe :baffled: i obawy o organizacje tego wszystkiego na tak małej powierzchni - ja chhce juz do siebie :dry:

Aqua, jak Zuzia miala tyle co twój synek to tez ja przenieslimsy na łózko z Ikei, ona b chiala bo widziała, ze jej dwie kolezanki juz taki maja i ani razu (jak na razie) nie spadła wiec moze bedzie dobrze. :-)

reklama
Aqua - my też przenosimy naszego, ale całkiem już na normalne łóżko (2mx90cm). Tylko robimy barierkę antywypadnięciową. Właśnie zamówiliśmy łóżko.
A do tego z Ikei też barierka jest (a jak nie ma można dokupić), więc wypadanie nie powinno być problemem. :happy2: No ciekawe jak pójdzie z nowym łóżkiem Kubie :happy2:

Do góry