reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Kkasiulka, my mamy łóżeczko Radek II. Proste i tanie.
Turystyczne też mamy, na wyjazdach przydatne :tak: Ale w domu :no: Strasznie szeleści i potwór się wybudza, poza tym wkurza go ta siatka na maksa, woli łypać przez szczebelki.
Materac zwykły piankowy (już drugi bo pierwszy słabo przetrwał obrzygiwanie i obsikiwanie w kółko). Taki z gryką był pierwszy i nie dało się prać pokrowca - porażka, bo jak obrzygał po rotawirusie to musieliśmy kupić nowy materac bo śmierdział.
Ubranka na wyjście to będę myśleć jak się rano obudzę w dniu wyjścia i zobaczę jaka pogoda, mąż przywiezie wtedy. Co do ogólnej zasady ubierania to zgadzam się z Agatą :tak: Jeszcze zależy ile będziecie samochodem jechać, czy będzie słońce itp - bardziej bym ubierała do samochodu niż do pogody zewn, na to kocyk albo inna baranica jak zimno na dworzu, a w samochodzie zdjąć. :happy2:

reklama
Dita, jednak będzie u nas wtedy rodzina, więc nie damy rady was przekimać. Z miejsc noclegowych to kojarzę camping nad morzem na granicy Jelitkowa i Sopotu, tylko namiot trzeba mieć. Bo wszędzie indziej to może być wtopa z miejscem w środku sezonu... i jeszcze w trakcie Jarmarku Dominikańskiego. A na takim polu to zawsze się zmieścicie. :happy2:

Hejka ja mam zwykłe łóżeczko po Kacperku tylko dokupimy nowy materacyk i całą resztę.Wiecie co wy już wózki w domu i inne rzeczy a ja mam tylko ubranka dla małego(starczy mu już do 9-go miesiąca hahaha) i kupiłam pieluchy tetrowe 20 szt. i 3 szt. flanelowych.
Reszta jeszcze nie kupiona.

Witam
Dziewczyny widze,ze piszecie teraz głównie o wózkach, łóżeczkach i ubrnkach :-), a ja mam pytanko dotyczące fotelików - wiem, że temat był już poruszony, ale czy możecie podać jakieś sprawdzone modele, bo właśnie wczoraj okazało się że musze dokupić fotelik, a przyznam że nie interesowałąm się tym tematem :zawstydzona/y: gdyż kupiłam wózek już z fotelikiem, a nie chce kupować drugiego takiego smego, bo nie wim czy jest dobry:-p

wy już sie zastanawiacie w co malucha po szpitalu ubrać ... a tu trzeba chyba najpierw torbe spakowac .. ja zabieram się za to może w przyszłym tygodniu bo już chyba czas to zrobić :)..

Fajne te wasze łóżeczka , ja mam zwykłe i turystyczne ..
Majeczka - nie martw sie zdążysz na czas wszystko kupić

Zasada jest prosta - taki maluch tak samo jak my plus jedna warstwa np. koc, jak maluch starszy - tak samo jak my, jak maluch biega - jedna warstwa mniej niż my, chyba że my biegamy razem z nim :-D.

wyjełas mi to z ust:-D

my też mamy łóżeczko turystyczne CHICCO KOJEC BYE BYES LOZECZKO TURYSTYCZNE 3KOLORY (404574853) - Aukcje internetowe Allegro julka je uwielbia:tak::tak: dlatego po narodzinach oli bedzie w nim spała:tak: tylko oczywiście włóże do niego tradyzyjny materac, bo ten od kompletu do spania na dłuższa metę się nie nadaję...

majeczko- jeszcze macie czas:-D

anaklim- bardzo ładne:tak: no fajnie, że można je "otworzyć":-)

reklama
a my mamy najzwyklejsze i jedno z tańszych łózeczek, bo wg mnie łozeczko to łózeczko, nie ma znaczenia jakie, dokupilismy tylko materac gryka-pianka-kokos, Majka spała w łózeczku po 2 kuzynkach, było tez zwykłe, proste, tylko tyle że bardzo kolorowe :-)

aniam ja zastanawiam się w co malucha na wyjście ze szpitala ubrać, bo musze zawczasu sobie to przygotowac, bo mój Darek to raczej gubi sie w takich sprawach, jak zostaje sam z Majką to musze mu np. szykowac ubrania na dwór, bo wolałabym nie ryzykować, bo pewnie ubrałby ją niestosownie do pogody i w niepasujace do siebie ciuchy :no::-D

Do góry