reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Ja z kupnem wozka,łozeczka i takich grubszych rzeczy poczekam do ok.30 tyg.,ale naprzykład mam chec kupic jakies małe skarpeteczki,bluzeczki,itp.:-)

reklama
Z rzeczami typu wozek i inne wieksze (czyli drozsze ;-) ) rzeczy poczekam az moj maz wroci do mnie (czyli gdzies tak w marcu), ale pewnie do tego czasu nie opre sie zakupom skarpeteczek i spioszkow... Tesciowa ma po siostrzencu mojego meza sporo przechowanych rzeczy (lacznie z lozeczkiem i chyba nawet i wozkiem - ale to wszystko jest z poczatku lat 90-tych :-) i jeszcze tych rzeczy nie widzialam, ale moze cos sie nada.

Ja w tej jednej jedynej kwestii jestem przesądna i narazie ostatkiem siły woli powstrzymuję się przed kupowaniem czegokolwiek. Jedyne co mam to własnoręcznie zrobiony na szydełku kocyk dla mojego dzieciątka :-)
Myślę, że wstrzymam się z zakupami do 8 m-ca. Sporo rzeczy dla malucha dostanę też od moich koleżanek

Nie mogłam się powstrzymać i wczoraj jak byliśmy z mężem na zakupach, kupiliśmy Kacperkowi kocyk. Taki był śliczny z Kubusiem Puchatkiem:-)
ale najbardziej to śmiać mi się chciało z męża - pierwszy raz w życiu, sam poszedł na dział dziecięcy!!! Oglądał łóżeczka i foteliki samochodowe. Aż mi się łezka zakręciła bo on nienawidzi zakupów, a już chodzić i oglądać to nie ma mowy żebym go wyciągnęła... Nasz mały cud tylko potrafił to zmienić:-)

Dziewczyny co jest potrzebne do pokoju dziecięcego? Nie wiem co mamy kupić (oprócz łóżeczka). Mamy cztery puste ściany (no i firanki:-D ). Nie wim czy potrzebna jest komoda, czy szafa, czy może jedno i drugie się przyda, a może zupełnie co innego. Dla większego dziecka wstawiłabym regał i po klopocie, ale czy jest sens kupowania regału takiemu maleństwu?
Dodam że kaski za dużo nie mamy i nie chciałabym kupić 10 półek i szafek, które będą zbędne bo nie będziemy mieli co w nich trzymać.
Napiszcie jak meblujecie pokoik niemowlaka.

zuziaczykacper komoda jest bardzo wygodna na małe ciuszki no i mozna niej polożyć przewijak:-) Ola oprócz łóżeczka miała mała szafe i regał, szafe na ciuszki a regał na pluszaki, pampersy , różne kosmetyki itp.
jak mial się urodzić Maksiu no to dokupiliśmy komode dla niego, a no i łóżko piętrowe dla Oli i dobrze bo jest dośc niskie i jak sie kolejne urodzi to Maks z OLą na piętrowym i łóżeczko będzie wolne a ciuszki się wszystkie myślę pomieszczą w tym co jest bo miejsca na więcej sprzętów nie ma:no:
no i przydaje się mała lamka nocna:-)

Ja z pokoju Maluszka najpierw bede musiala wyprowadzic sie ze swoimi gratami - regalami i komputerem (nie mam bladego pojecia gdzie to postawic:confused:)
ale myslalam o kupnie wlasnie jakiejs komody, szafy i moze wlasnie tez regalu na zabawki itp. No i jeszcze lozeczko i pokoj bedzie az nadto umeblowany... Z tym ze lozeczko pewnie bedzie w naszej sypialni przez jakis czas.

A wczoraj kupilam 2 pary spioszkow na noc (tzw pajacykow) :-)

I znowu dzis kupilam spioszki... Wchodze do tych sklepow i szukam tabliczki z napisem "wyprzedaz", po czym pedze tam i wybieram. Mam juz troche firmowych spioszkow i body nawet za bardzo rozsadna cene :-)

A i dla siebie kupilam ciazowe dwie bluzeczki i taki bezrekawnik - niestety to juz nie bylo przecenione :-( Ale traktuje to jako prezent gwiazdkowy od meza, ktory w blogiej nieswiadomosci tkwi na drugim koncu swiata :-D

reklama
a ja ostatnio na allegro kupilam sobie pas ciażowy-bardzo mi sie przydał polecam

jest u was taki zwyczaj ze jadna ze stron rodzicow kupuje wozek dla wnuczka\i a druga np,łózeczko?
bo moi rodzice powiedzieli ze dadza nam na wózek,ale druga strona nie wychodzi z zadna inicjatywa:no:

Do góry